Волана се движи сам леко Транзит 2000

Започната от zeziok, 20 Януари 2019 08:20:13

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

zeziok

Здравейте,

от доста време бусчето дърпа надясно , то не дърпа ми дори си завива. Освен това при 110-120 започва да бие на волана , в купето не се усеща да бие ,но на волана значително. Когато е на място и понякога когато съвсем лекичко кривна волана той започва да се мести леко наляво надясно и забелязах , че и гумите се местят с него леко наляво надясно. Гледах многократно ходовата част при прегледа на буса , при майстори и твърдят , че всичко е здраво , а и гумите не ги износва. Дори размениха предните гуми , но все едно все си бие от дясно или поне на мен така ми се струва , нали само волана бие.


Mondeicho

#1
Щом така ти дърпа значи определено има проблем. От гумите трудно ще тегли толкова, но като сте ги сменили, правихте ли им баланс за да се отхвърли това като причина?  Може да нямаш нещо за смяна, но реглажа явно не ти го правят както трябва. На повечето места имат машини, но не могат да работят с тях.
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

ivchotr

Какво общо има балансът на гумите, с дърпането на някоя страна?!?

Аз не разбрах тези фокуси на място, дето ги прави  воланът, при запален двигател ли се случват? Има минимална вероятност хидравликът да се задейства сам по някаква причина, макар да ми се струва невероятно. Иначе възможни причини при наистина изправно окачване са мека гума, неправилно разпределение на товара, нарушена сходимост на колелата и наклонът на пътя.

hotblooded

Колега проверете оста на волана да няма луфтове, и най вече как са каретата и.  Ако са наред - остав разпределителя на хидравликата, или самата рейка да се ебават неправилно...