Програмиране на прозорци

Започната от toto, 12 Септември 2022 16:25:51

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

toto

Здравейте, знае ли някой как се програмират прозорците на Фокус МК4, че от Мото Пфое искат по 50 лв. за това удоволствие.
Единият ми заден прозорец където детето си играе с него се бъгна и не се затваря сам а трябва да държиш бутона да горе, но като стигне горе се удря и спуска до долу автоматично и трябва мноооого вниметлно да уцелиш момента кога да го спреш преди да се удари горе. Предполагам ви се е случвало, защото преди на smax редовно ставаше и си ги оправях сам ама тук не ми се получава  :))


ivchotr

Това с програмиране май няма да стане.

toto


KoCMoHaBTa

Успях да намеря 2 варианта за програмиране в документацията, пробвай ги и кажи дали работят.

Вариант 1 (ръководство на потребителя, страница 88):

Преодоляване на защитата Bounce-Back

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ
Ако преодолеете защитата bounce-back, прозорецът няма да се върне назад, когато детектира препятствие. Бъдете внимателни, когато затваряте прозорците, за да се избегне нараняване на хора или повреда на Вашeто превозно средство.

1. Затворете прозореца, докато той достигне точката на съпротивление и го оставете да се върне.
2. Повдигнете органа в рамките на две секунди, за да игнорирате защитата bounce-back и затворете прозореца. Защитата Bounce-back сега е деактивирана и можете ръчно да затворите прозореца.

Бележка: Прозорецът преодолява точката на съпротивление и вие можете да го затворите напълно.
Бележка: Ако прозорецът не се затваря, превозното средство трябва да бъде проверено възможно най-скоро.

Възстановяване на защитата Bounce-Back

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ
Защитата Bounce-Back е изключена докато не възстановите паметта. Внимавайте, когато затваряте прозореца, за да избегнете нараняване на хора или повреда на превозното средство.

Изпълнете всички стъпки в рамките на 30 секунди от
стартирането на процеса.
1. Затворете прозореца.
2. Натиснете и задръжте превключвателя, докато прозорецът се отвори напълно. Задръжте превключвателя натиснат за няколко секунди.
3. Вдигнете и задръжте превключвателя докато прозорецът се затвори напълно. Задръжте превключвателя натиснат за няколко секунди.
4. Натиснете и задръжте превключвателя докато прозорецът се отвори напълно. Задръжте превключвателя натиснат за няколко секунди.
5. Вдигнете и задръжте превключвателя докато прозорецът се затвори напълно. Задръжте превключвателя натиснат за няколко секунди.

Бележка: Повторете процедурата, ако прозорецът не се затваря, когато използвате функцията за затваряне с едно докосване.


Вариант 2 (Etis - Power Door Window Initialization):

1. WARNING: Before beginning any service procedure in this section, refer to Safety Warnings in section 100-00 General Information. Failure to follow this instruction may result in serious personal injury.
Refer to: Health and Safety Precautions (100-00 General Information, Description and Operation)

2. WARNING: Keep objects and body parts clear of the glass panel when carrying out the initialization procedure. During the initialization procedure, the glass panel closes with high force and cannot detect objects in its path. Failure to follow this instruction may result in serious personal injury.

NOTE: Make sure that the window runs are correctly installed and free of foreign material.
Start the engine.

3. Press and hold the window control switch until the door window is fully open.
4. Release the window control switch.
5. Lift and hold the window control switch until the door window is fully closed.
6. Release the window control switch.
7. Lift and hold the window control switch again for at least one second.
8. Press and hold the window control switch until the door window is fully open.
9. Release the window control switch.
10. Lift and hold the window control switch until the window is fully closed.
11. Test for correct window operation by carrying out the one-touch down and one-touch up features.

toto

Съжалявам, но ме нямаше известно време и не съм пробвал този вариант. Ще го пробвем и ще кажа става ли нещо. Проблемът е, че при мен прозореца се удря в най-горно положение и автоматично се отваря и аз не мога да го задържа копчето натиснато като го затворя.

toto

Значи стана програмирането колеги. Не съм много сигурен точно как го направих, но беше по първия пример мисля с двете точки. Отворих, затворих върна се сам надолу и тогово натиснах нагоре задържах и той се затвори без да се върне и след това си функционираше и отваряне и затваряне с едно натискане. Магия направо за това нещо да ти го направят в Мото Пфое искат 50 лв.!!!

Alexi


toto