Focus EcoBoost менте "Red Edition"

Започната от exclusiveremix, 17 Март 2017 14:53:04

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

exclusiveremix

Здравейте съфорумци и колеги.След дълго търсене на качествен автомобил , продължило повече от 9 месеца , реших да си закупя нов.Тръгнах първоначално за втора ръка Фиеста - 2012г и нагоре , след това фокус - 2012 и нагоре,но липсата на качествени коли ме отказа тотално.Това е третия Форд в семейството , като останалите бяха все фиести на по 3 години внесени от някъде си  ;D

И малко предистория : 2003г. Ford Fiesta 1.25 на има няма 16-17 к км.Баща ми я кара около 20 к км за 3 годинки и се продаде.Като цяло доста стегнат автомобил.Но повече стоя по бояджииното,отколкото по пътя.
[attach=2]

След продажбата,се смениха няколко марки автомобили,коя беше по-голяма кочина от другата...никой не знае.Бях на около 17-18 и си казах,че никога няма да си купя Форд.Да ама не.

2008г. Ford Fiesta 1.4 Tdci на 53к км от Германия.
Скъсахме я от каране - 80к км за почти 6 години.Почти безпроблемна,малко гори и изобщо не върви.Както и да е...автомобила остаря и се наложи подмяната.
[attach=1]

Минаха повече от 9 месеца откакто търсих хубава Фиеста или Фокус.Основно се навих поради това , че са идиотоустойчиви,почти винаги са на първо място по продажби в класа си,а по здравина,фокуса се класира на второ място.Какво повече да искам ?

Уредих си среща в МотоПфое Шумен.Седнах,покарах,говорихме...Направиха уникална оферта на която малко хора биха отказали.Дадох едно капаро на 30.12.2016г. и зачаках.Договорихме Focus ,ниво на оборудване Bussiness 1.0 100 коня,5 скоростна кутия.Исках 6 скорости , но не ми се плащаше нито адския данък на 125коня , нито N1 хомологацията.Автомобила беше отдавна произведен и наличен на склад , но подари липсата на пълната сума за него, се наложи да го забавим с 1 месец.И така на 08.02.2017г. автомобила ми беше лично предаден.
[attach=3]

Това е първия ми чисто нов автомобил.Винаги все нещо съм искал да пипна и да променя , за да стане по мой вкус.И тук се почна голямата игра...Спортни педали от ST Line , демонтаж и монтаж на почти всички крушки по автомобила(впоследствие ще обяснявам какви сложих),добавяне на предпазни елементи на ограчителите на вратите и т.н.Последства едно фино пастиране,полиране,нанасяне на перманентна защита по боята и за завършек - сийлънт.Скоро ще се качат още снимки!

Като впечатления - за 10 дена и се врътнаха 1000к.Доста бързо набираща количка(сравнено с 1.4 TDCI),лесна за управление,яки спирачки,хубав разход (при разработването) и така нататъка.

* За първи път качвам снимки в теми по форума,така че предварително се извинявам,ако съм объркал нещо!
Ford Focus Ecoboost Red Edition
Ford Fiesta TDCI Black&White


G_o_c_e_v

Честита. Много приятни моменти с нея.
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

Pyrhel

Честит Фоко, а 6та наистина си липсва, нелепо Фордово решение :(
Фиестичките са много корави колици. Стана ми малко смешно като прочетох "Скъсахме я от каране - 80к км за почти 6 години". С една от моите горе-долу тоя пробег го минах за 6 месеца :))
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Alexi

Честито ,и да се явиш на някоя от срещите в Шумен :) Васко прави много добри оферти ,доста под каталожната цена .

exclusiveremix

#4
Скъсването от каране е  :'( Като цяло караме често,но на къси разстояния.Поради това,че бях студент във Варна 3 години,фиестичката си навъртя километрите.Основно из града,в Шумен,във Варна и насам натам.

Към колегата Алекс - за съжаление,фокуса рядко ще се вижда в Шумен.Не мога да открия гараж за него в квартала където живея и се налага да карам бял Меган 3 който е на баща ми.За в момента съм много доволен от Васко,откликна на абсолютно всичките ми въпроси  :)

Да дам малко светлина какво ще се случва още по Фокуса,но по нататъка...
1. Монтаж на заден парктроник Valeo с 4 сензора
2. Закупуване на решетките около халогените от ST Line
3. Пребоядисване на централната решетка в черен пиано лак като при ST Line
4. Фолиране на таван и огледала в черен пиано лак като при ST Line
5. Затъмняване на 3 или 5 прозореца.По тази точка все още се чудя дали да ги направя всичките на по 15%,или само трите прозореца да се фолират със степен близка до заводската ?
6. Да не пропуснем и най-важното...Още от преди да поръчам фокуса,някоя колежка със сив Фокус 1,ми подари 4 стикера.Така че набързо ще я брандираме с адреса на форума.

Ford Focus Ecoboost Red Edition
Ford Fiesta TDCI Black&White

Mondeicho

Честито за придобивката. Каквото и да си говорим, новото си е ново. Дълго да те радва и в сервиза само за гаранционно обслужване да влиза!
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

ceslav

Честито!Радвам се когато млади хора се сдобият с нов автомобил!Карай и се наслаждавай !

exclusiveremix

Благодаря ви за честитките!Като цяло доста трудно се навих,доста го премислях,но накрая като ударих чертата оскъпяването не ми е никакъв проблем.Сумата е доста символична,да не кажа и напълно възможна за всеки един българин.Но оттук нататък,според мен най-големия проблем на новите автомобили е автокаското.В момента платих около 1400 лв наведнъж към фирма която обслужва Мото Пфое.Без да правя реклама на друга фирма,проверих при тях условията и ми изкараха цена от около 1000лв.И сега защо да плащам тези 400 лв на някой застрахователи като ми предлагат същото автокаско?!

Както и да е ...важни са хубавите моменти с автомобила!

И един въпрос към по разбиращите - надявах се фокуса да има системата Autolock,при която след 7км/час,автоматично да се заключват вратите.Изгледах сума ти и клипове в страницата на Форд в youtube,правя същото и не се активира.Пробвахме и с дилъра на два пъти и пак греда ?!Трябва активацията през компютър ли да стане или просто не всяко оборудване има Autolock ?
Ford Focus Ecoboost Red Edition
Ford Fiesta TDCI Black&White

hotblooded

 Редовния номер на МП е да те примамят с ниска лихва за лизинга и да ти го сложат четвъртит с каското....   Майната им, направил си най добрият избор - нов автомобил от магазина. Много и най вече безаварийни километри ти пожелавам. 

exclusiveremix

Цитат на: hotblooded в 18 Март 2017 15:12:33
Редовния номер на МП е да те примамят с ниска лихва за лизинга и да ти го сложат четвъртит с каското....   .
Добре,че лизинга го направих само за 3 годинки...иначе това каско е голям майтап.
Ford Focus Ecoboost Red Edition
Ford Fiesta TDCI Black&White


sinnerman

Честито и от мен. Само да ви радва фокусника. С целия пакет St line, колата придобива съвсем друг фейс. Мисля, че около 2000 лева излиза без спойлера на петата врата.

exclusiveremix

#11
Цитат на: sinnerman в 18 Март 2017 15:23:57
Честито и от мен. Само да ви радва фокусника. С целия пакет St line, колата придобива съвсем друг фейс. Мисля, че около 2000 лева излиза без спойлера на петата врата.
Доколкото знам,спойлера е почти същия който се слага стандартно на ST.Смисъл има два отвора отгоре и е леко по-малък.Има четири спойлера които се слагат на този автомобил- заводския (който го имаме всички),малък спойлер от ST-Line с по-малки отвори,големия спойлер от ST250 с големите отвори,както и огромния спойлер монтиращ се само на RS. Моята цел е направя нещо близко до Red Edition серията,която излиза заводски с този мой цвят Race Red( не металик),но е с черен таван,черни капачки на огледалата,черни джанти,червени супорти и спортния пакет от ST-Line.Много харесвам "заводските добавки" на моя фокус,който са в черно гладно шегре,няма да се драскат ,ходят си на почти всичко и ако ги ударят камъчки не си личи.А и доколкото знам,при спортния пакет имаме едно допълнително изкуствено"сваляне" на автомобила поради по-ниските добавки.А това определено искам да го избегна!

Така че максимално гледам да се доближа до Red Edition представена през 2016г.Но без добавките по броните и праговете :)
Ford Focus Ecoboost Red Edition
Ford Fiesta TDCI Black&White

Alexi

имаше бройки с оригинален СТ пакет на много добра цена ,не ти ли ги предложиха

exclusiveremix

#13
За съжаление Не.Но даже и да бяха ги предложили,аз гледах цената.Даже исках някакъв цвят металик,какъвто и да е.Предлагаха ми сив металик,който за мен е отвратителен цвят.И като казаха,че Race Red е по-евтин с повече от 500лв и съответно и че каското ми пада с някой лев , се донавих.А и по-горе обясних защо не желая пълния ST-Line пакет.Сигурно още втория месец,предната добавка щях да я одраскам някъде...

Доволен съм като цяло от оборудването.Няколко неща ми липсват,но не са болка за умиране.А и тук не променям кой знае какво - само едни решетки на халогени се закупуват.Впоследствие ще има и още промени.Останалото ще се фолира.Скоро ще направя снимки и ще обясня подробно засега какво съм променил(макар и малко).  (rofl)
Ford Focus Ecoboost Red Edition
Ford Fiesta TDCI Black&White

B.Stoilov

Честито за придобивката.Доколкото аз знам, няма 100кс със 6 скорости, от 125кс нагоре са с 6 :(
П.С - имам останал малкия спойлер за 5та врата от СТ 2015та, но предполагам е същия като твоя.

exclusiveremix

Колега B.Stoilov преди време не караше ли сива фиеста МК6 ( и имаше тема за нея във форума)???
По темата ми : 1.0 125 коня излиза с 6 скорости.Разликата в цената е малка-не повече от 1500лв.Но,покрай многобройните прочетени постове в чуждестранни сайтове,излиза че разлика между двата мотора има само и единствено в софтуера.Т.е. след време аз преспокойно мога да я чипосам до 130,та даже и 140 като при Red Edition.Конските сили лесно могат да се качат при този мотор,проблема е "ограничението" на скоростната кутия.Заводски 100 коня и 125 коня версиите излизат с 170Nm,а при 140 коня версията,Нм са качени до 180.Т.е. повече от 180Нм не можем да получим даже и от 6 скоростната кутия.Ако всичко се развива по план,след изтичане на гаранцията,ще се чипоса.За в момента имам оферта само от Madness,на цена от 1000лв,като ми обещават 135-140 коня и 180Нм.

Много исках 6 скорости,основно заради по-ниския разход.Но не ми се плаща 400+ лв данък на година,нито пък N1 хомологацията.
Ford Focus Ecoboost Red Edition
Ford Fiesta TDCI Black&White

Alexi

гаранцията му няма да изтече скоро ,недей ги мисли отсега тия неща :)

exclusiveremix

Цитат на: Alexi в 19 Март 2017 21:36:47
гаранцията му няма да изтече скоро ,недей ги мисли отсега тия неща :)
Има вариант и по гаранция да го направим с Power box,но ефекта няма да е същия като при чипа.Отделно и едва ли сумата ще си заслужава.А и едва ли ще има спадане на разхода,както при чип тунинга :)

Някой нещо за Autolock-а може ли да помогне ?
Ford Focus Ecoboost Red Edition
Ford Fiesta TDCI Black&White

Pyrhel

#18
Мда, ама си пускай теми за отделните въпроси, за да може следващия, който търси - да намери. Едва ли ще рови в дневника, за да види как се активира/деактивира заключването.

Автоматично заключване и отключване.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

exclusiveremix

За съжаление от горе описания начин не се получи.Сам пробвах поне 10 пъти,впоследствие и при дилъра 2  пъти.Не се чува да заключват ключалките и не свети индикацията на заключващото ключе.Прочетох още доста в интернет и почвам да мисля,че не всички оборудвания,имат тази система Autolock.Другото което си мислехме,беше да я закачим в сервиза и през техните компютри от менюто на колата да я активират.Явно и тази желана екстра няма да я имам  :))
Ford Focus Ecoboost Red Edition
Ford Fiesta TDCI Black&White


randity

Трябваше да събереш още някой лев и да си направиш колата така, както ти искаш. Все пак, не всеки ден се купува кола, още повече чисто нова. Когато имаш правото, ти да кажеш как да изглежда колата и какви екстри да има е най-сладко, но да си спестил лев и сега да намираш кусури що т'ва и онова го няма, е кофти.

Плюс това, за мене тая екстра да ми шляпат постоянно ключалките е шит. А ти го имаш като функция, щом аз го имам на Фокус МК1.

Колата е доста приятна за каране, комфортна, не е от най-обезшумените, но за този клас е просто идеален вариант спрямо цена/качество. Наистина, трябваше да изчакаш още малко, Фокус може да се напълни с доооста приятни екстри, а и да изглежда доста добре.

Въпреки всичко, лек и безавариен път с него, само щастливи моменти и само обслужвания да му правиш.

П.П. Повече от 180 неще  :D
Моля се един ден хората да разберат, че автомобил се кара с глава, не с крака и ръце.

exclusiveremix

Основния фактор беше цената.Казвам ви,че се отказах от цвят металик само заради 500+лв :'( За някой е смешно,но ако исках да бъде заводско ST-Line,трябваше да приготвя поне 30 к лв,и поне 150 - 180лв за каско отгоре.Нищо лично,но всеки може да дава акъл.Парите бяха лично мой,не съм ги събирал от дърветата  8).Аз съм напълно доволен от обезшумяване,от еластичността на мотора,от качество на интериор и така нататък.Ако бях тръгнал да го блъскам с екстри,щях да предпочета Мондео по вероятно.Мисля поне 7-8 години да го търкалям,така че... засега съм доволен от избора си.

2012г. когато излезе последната фиеста и направих 3 дневен тест драйв.1,0 Екобустта,125 коня,5 скоростна кутия и титаниум оборудване.Е определено това е най-добрата малка количка която съм шофирал с цена до 30к.При голямо ръчкане и напълно разработен двигател,ми даде среден разход 6,0л/100км,което е предоволно според мен.

Ford Focus Ecoboost Red Edition
Ford Fiesta TDCI Black&White

randity

Далеч не съм казал, че си събирал парите от дърветата. Просто дадох едно мнение, че трябваше да събереш (не от дърветата) още някой лев и да го бумнеш с благи екстри.

А за такава Фиеста, където казваш. Е т'ва ми е мечта, с един Пауър-шифт и Титаниумче, да си джиткам из града и да си свиря
Моля се един ден хората да разберат, че автомобил се кара с глава, не с крака и ръце.

exclusiveremix

А защо да купувам или да правя подобна поръчка след като 2018 излиза новия фокус?Доколкото знам даже още тази година новото Ка+ и новата фиеста ще се появят по салоните.В началото тръгнах за фиеста,но при еднакви оборудвания и мотори,разликата в цената беше 3000+ лв.При положение,че фокуса е фокус  (rofl) (зимата само той пали),как да предпочета фиеста?

В момента имам познат,който има титаниумка 125 коня,блъскана с екстри и се чуди как да я продаде?Много може да се напише по темата,но когато си на почти 25 и ти трябва надежден автомобил за в близките 7-8 години не виждам какво друго мога да избера.

Максималната скорост ако е така както казваш до 180км,не ми е никакъв проблем.Рядко,изключително рядко,шофирам над 130-140км/час.
Ford Focus Ecoboost Red Edition
Ford Fiesta TDCI Black&White

hotblooded

Въпрос на предпочитания - такава е искал колегата, такава е взел. Аз бих дал пари за 125 коня и N1, като си пусна лизинга през външна компания, която няма да ме гърби с каско и ГО...  Но, както каза някой - акъл всеки може да дава. Поздравления за младия колега още веднъж - направил е правилния избор - кола с найлоните по седалките, жив и здрав да я кара,  като я покара, сам ще усети какво му липсва и коя екстра не му трябва...

B.Stoilov

Карай си колата и си я прави както на теб ти харесва. Ако я докараш до Red/Black Edition ще стане перфе. И с една 17/18 цола джанта - направо друга кола.

P.S - карах Фиеста МК6, да, но беше тъмно синя. След това взех C-Max, после Kuga, след това в семейството дойде и едно ST 2015, което беше заменено с RS, а аз добавих едно ST 225, заради петтака :)

T-Mac

От съображения за сигурност махнаха автоматичното заключване в по-новите коли.
Със здраве да си ползвате Фокуса.

exclusiveremix

Цитат на: T-Mac в 21 Март 2017 14:10:03
От съображения за сигурност махнаха автоматичното заключване в по-новите коли.
Пхууу,много благодаря за информацията.Прочетох я на на няколко места,но не мислих,че всичко е реално.Поне ясно,че никога няма да мога да я активирам автоматично.Според мен екстрата е много хубава в голям град,докато чакаш на светофар,някой да не отвори нещо я врата я багажник и да тараши.

Колега B.Stoilov,точно така...с теб си писахме в темата ти за фиестата.
Ford Focus Ecoboost Red Edition
Ford Fiesta TDCI Black&White

Alexi

Тя ако питате мен от съображение за сигурност е сложена тая опция .. да я махат ми се струва нелепо

B.Stoilov

И аз знам за подобно нещо. И то по-скоро става въпрос, че е махната да не блокират нещо вратите при катастрофа, да не може да се излезе от автомобила.