Форд Мондео mk 4 1.8 Tdci , Ремъци и ролки за смяна

Започната от radichko, 09 Септември 2018 16:39:26

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

radichko

Здрвейте ,

Първо да се извиня ако има вече такава тема , търсих но намерих ....Скоро ще придобивам форд мондео 3-та генерация 2008.
Разрових се из форума за информация и не само , открих че тази кола е с два ремъка (единия има маслено захранване)  като на мястото на последния е била верига в предишните версии на двигателя , но от 2007 Форд решават да заменят веригата с ремък !? може би има някакво логично обяснение за това не знам... Въпросния ремък който е като касета е доста скъпичък и се сменя заедно с другия назъбен ремък и аксесоарния на 10 години на колкото е и колата която ще взимам ..
Искам да ви помоля ориентировъчно да ми кажете колко ли ще излезе това обслужване което включва :
*ремък на разпределитен вал и ролка
*Въпросния ремък касета който плува в масло
*Ремъка който задвижва алтернатора и водната помпа с ролките му ..

Евентуално ако пропускам нешо и вие да кажете но ми се струва че доста кинти ще е това обслужване .. за финал Благодаря че ме приехте във форума научих от вас много за бъщата си кола !


Mondeicho

Малко уточнение, Мондеото което искш да закупиш е мк4, тоест четвъртата генерация на модела. Колегите ще ти кажат за цените на частите, но оригиналната верига да се смени струва около 700-800 лв. на предишната mk3...
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

radichko

В крайна сметка първоначалното обслужване щеше да излезе златно на този мотор , цена от мотопфое за трите ремъка с ролки и гарнитури които се сменят с трудът  около 1600 лв .... другите майстори ми казаха че не са сменяли никога такъв ремък  , което е разбираемо (форд произвежда тези двигатели с двата ремъка от 10.2007 нататък ) , понеже колите сега стават на 10 години и тепърва ще им се сменят въпросните ремъци .... който купува двигател след 10.2007 да внимава , не са с ремък и вериг !!
Два ремъка които форд препоръчват на 200000 или 10 години да се сменят ... ако се скъсат или един от тях само се скъса мотора в кофата :)
Аз реших проблема като си взех фейс лифт на Фокус с двойка дизел от 2008 година :) закриваме темата !

Alexi

:)) евтинийка... на нашите служебните не знам къде им сменят ремъците но колите ги привикват в София и се ползва сервиз който не е МП ,вероятно цената е малко надолу

Vesel

Не знам кви са тия цени дето ги пишете за смяна на ангренажен ремък, но аз миналата година смених всички ремъци и ролки плюс водната помпа за 100 лв. В един сервиз ми искаха 140, но и за 100 намерих. Става дума само за работата.Цената на самите части вече зависи от къде ги купуваш, но да знаеш, че се препоръчва със смяната на ангренажния ремък да се смени и водната помпа. Ако отидеш в мото пфое, очаквай яко суровакане.

Mondeicho

Той говори за цени на оригиналните части. Естествено, че когато използваш алтернативни цената е много по поносима  ???
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

GODzillata

Цитат на: Vesel в 14 Септември 2018 02:17:41
...се препоръчва със смяната на ангренажния ремък да се смени и водната помпа. ...

Водната помпа не я ли върти пистовия ремък?  ::)

Доколкто разбирам мк4 има 3 ремъка - 2 ангренажни и 1 пистов?
Всички карантии ли се сменят - касетка (за оня ангренажен, който е в масло), обтяжки, ролки и т.н.?
Но май водната помпа не е консуматив, м?
______________________
Mondeo IV 1.8 TDCi 125HP

Vesel

Не е консуматив водната помпа, но явно толкова и е живота. Моята протече точно като направи 10 години и я смених заедно с ангренажа и другите ремъци и ролки. По-добре сменяй всичко на куп,ако не е сменяно, че цената за труд е една.

GODzillata

Цитат на: Vesel в 10 Юли 2019 23:59:44
Не е консуматив водната помпа, но явно толкова и е живота. Моята протече точно като направи 10 години и я смених заедно с ангренажа и другите ремъци и ролки. По-добре сменяй всичко на куп,ако не е сменяно, че цената за труд е една.

Мдаа...и при мен става на 10г. и сменям всичко, предложения за марка помпа?  ::)
______________________
Mondeo IV 1.8 TDCi 125HP