Смяна на масло на скоростна кутия на Форд Мустанг

Започната от Неразбирач, 09 Февруари 2022 09:36:17

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Неразбирач

Здравейте колеги, сменихме си колите за малко с моя синковец и той ме помоли да му сменя маслото на скоростната кутия. Колата е Форд Мустанг, 500 GT, 2017 г., автомат. Той си е поръчал масло, но няма филтри (или филтър). Моля за идеи и помощ за това упражнение в района на Пловдив и Стара Загора. Предварително благодаря.


Pyrhel

Здравей, GT500 започва по спомен от 2020 година и е с новата 10-степенна трансмисия, може би става въпрос за нормалния GT 5.0 с 6-степенната кутия, която се слага също в Транзита и Рейнджъра на задно (надлъжно разположените мотори). Има филтър, но е в самата кутия - в картера и според мен ще е наличен тук без поръчка - все пак дизеловите Рейнджъри са разпространени.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Неразбирач

Благодаря, колега. Обадиха ми се познати от сервиз в Пловдив, и ми казаха, че филтърът е в кутията, но се сменял само при ремонт и отваряне на същата. А иначе - наистина е 2017 и е със 6-степенната кутия, може би е същата, за която говориш, но е бензин. Ще се доверявам и отивам за смяна. Все пак младежът е зет на мой близък приятел :)

Alexi

според мен е рано да се сменя маслото на кутията на 4 годишна кола ,а и пробега надали е нещо кой знае какво ..

Неразбирач

И аз така мисля, колега. Знам, че над 150 000 вече може да се мисли, а тази е на 124 000. Но пък щом синковецът така си е решил и си е взел маслото - ще му го сменя.