Как се сваля радиото, плеъра или навигацията

Започната от Pyrhel, 20 Юли 2017 13:06:25

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Pyrhel

През няколко месеца някой пита "Как да си сваля радиото?" и вместо всеки път да пишем едно и също - по-добре отделна тема. Темата се отнася за плеърите, навигациите, радиото, мултимедията или който както реши да му казва, по-надолу ще му казвам радио (snicker)

Форд имат 3 основни варианта за сваляне на радиото, трябва да определите кой е вашият. Обикновено моделите преди 2004та са с 4 квадратни отвора, след това - с 4 правоъгълни, а последните изобщо нямат.
[attachimg=1]

[attachimg=2]

[attachimg=3]

Първи вариант - квадратни отвори
Ключетата, които се използват тук са П-образни, кръгли. Могат да се използват 4 подходящи отвертки, електрод или друга твърда тел с подходящ диаметър. След като се пъхнат в отворите трябва да се дръпнат настрани - към вратите и в същия момент да се издърпа радиото. Ето как изглеждат и как се използват, не е задължително вашите да са с канал в края - той се използва за по-лесното издърпване на радиото:
[attachimg=6]

[attachimg=4]

Втори вариант - правоъгълни отвори
Тук също се използват ключета, които имат формата на малки ножчета. Може да се използва и ламарина с подходящ размер (9х70мм). Четирите се пъхат с облата част навътре (към радиото) и след като щракнат, радиото се издърпва. Не е задължително вашите да са с канал в края, тук също се използва за по-лесно издърпване на радиото. Ето как изглеждат и как се използват:
[attachimg=5]

Трети вариант - без отвори
Тук отвори в радиото липсват и "специални" инструменти не са необходими. Радиото е захванато за конзолата с 4 винта, покрити от декоративна пластмаса (казват ѝ facia). Свалете я и ще видите 4те винта.

И накрая по-голяма обща снимка с двата вида ключета:
[attachimg=7]
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.


aandreevbg

Ако на някой му трябват ключове и е от София - мога да помогна. 0884440323

Presley


Pyrhel

Може би е наистина изненадващо, но отговорът е в първия пост на темата?
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.