Фън, спам, шитня, тр, тд!

Започната от Bobi, 18 Септември 2011 20:29:53

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ivchotr

Керосин се продава в железариите свободно, под наименованието "газ за горене" или "газ за осветление". Бабите ни са го използвали да си пълнят газените лампи с него, а внуците им го използват да разкисват сегментите на дрЪгелите си  :D
Няма нужда да се обикаля в тъмна доба с туба около самолетите  (tooth)


saggy

#8971
ФФокус е истински агент под прикритие в самолетната индустрия. :)
Не съм сигурен дали на нова нафтова печка след 2019г. можеш да и сипеш керосин, без да има после неприятни ефекти.

ivchotr

С керосина е по-вероятно да няма проблеми, защото температурата му на възпламеняване е почти същата като на нафтата. С бензина обаче нещата са малко по-различни, защото е и по-рядък като течност. Но и аз имам съмнения в тази посока. Комънрейлът на Тойота още от преди 20 години засичаше проблем, като ѝ сипеш бензин вместо нафта и отказваше да пали :D Вярно е, че там говорим за литри объркано гориво, ама все пак...

Жоро Петков

Ако нищо от това не помогне - струпвате вестници/разпалки отдолу под двигателя и палите. Стар изпитан метод от ВСВ.
Колата 100% ще запали... е може и самата кола да се запали...но нещо ще гори  (rofl)

ivchotr

Подгряването на картера помага да се стопли маслото и се прилагаше в нашата армия докато имаше руска техника и здрави зими  :D И понеже антифризът се смяташе за ненужен разход, зимно време от охладителната система се източваше водата, а при тревога се наливаше директно загряла такава от нарочните за случая водогрейки :D Имаше и специални табелки във всяка кабина - "Източи ли водата?" :D Чат - пат се пукаше някой блок заради водача-забраван, но пък за последните беше наличен арестът - място за премисляне на грешките и доброволен труд по време на службата, с осигурена въоръжена охрана. При това безплатна :D А бе славно време си беше. Запомнящо се :D

saggy

На това вярвате ли му - https://dizzyriders.bg/post/14031/novo-germansko-izsledvane-vyzduhyt-v-sofiya-e-do-18-pyti-po-mrysen-ot-preporychi?fbclid=IwAR3iz4nqbmq7Q-xgwhMcZTjY5WeKQMGWmMbiiAbXLvaI00tS8Q3Yf5FHE78?
Дошъл някакъв германски чичко, който е викнат от "зелена" организация, и почва да мери и да обяснява колко бил мръсен въздухът и как всичко било от колите. Още вчера мернах 1-2 други статии по въпроса. Направо трябваше да дадат линк към автомобилен производител на електрически автомобили.

Ozzie

Цитат на: saggy в 09 Март 2024 14:27:05На това вярвате ли му...
Отчасти да, отчасти не.
Със сигурност въздуха на някои места в София е кофти, но не вярвам на
Цитат...неотменимото в тези части на Европа подгряване на дизеловите коли за поне 20 минути пред блока.
Може все още да има останали такива индивиди, но сигурно са един-двама на 1000. Първо не виждам, кой нормален човек има нерви да кибичи на място 20 мин. в работещ автомобил, особено при тези цени на горивата. Второ - известен факт е, че дизел загрява най-добре в движение, не на място.
Та съм съгласен, че има някаква тенденциозност в статията.
За електричките - темата е дълга.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

saggy

До онзи ден беше забранено в София да се карат "20-годишни дизели" в центъра, та дори въздухът трябва да е по-чист заради това. Но това показва, че са поредните измислици. Нека да видим дали въобще ще оповестят резултатите от 3-те месеца без стари коли в центъра. Според мен няма никаква промяна в замърсяването въпреки мярката и заради това ще си замълчат.

ivchotr

Специално за Жоро:
https://dariknews.bg/novini/bylgariia/osnovnite-zamyrsiteli-na-vyzduha-v-sofiia-i-v-koi-rajoni-se-disha-naj-dobre-2291897

https://bntnews.bg/news/prahat-ot-pochvata-e-nai-golemiyat-zamarsitel-na-vazduha-v-sofiya-1080847news.html

И не се е променило нищо до ден днешен.

За двигатели с вътрешно горене не се говори, но те се вкарват в новините по нареждане "отгоре". За калните гуми на строителните машини и безогледното дълбаене за нови строежи също не се говори открито.

Жоро ПетковOzzie

По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

ivchotr

Чел съм и други поръчкови статии :D А пък и в конкретния случай се говори за пробег, при който оригиналният ангренажен ремък все още е издържал на маслената баня.