Кражба на гайки за Халуминиева джанта за Фокус-2

Започната от F Focus, 01 Април 2024 12:27:37

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

F Focus

Привет,
Днес смених зимните гуми с летни и момчето, като тръгна да развива гайките ми казва, че две от гайките на предна дясна гума липсват?! >:(  И се оказа прав-а, сега, де-и гайки ли започнаха да крадат, мамка им?! >:( Абсурдно е сами да са се развили, щото винаги лично участвам в процеса на затягането им. Добре, че в "Медина-Мед" имаха такива, ама мисля, че не са стоманизирани.
Занапред ще си оглеждам чат-пат гайките на джантите налични ли са?


ivchotr

Е ми народът обеднява. Какво чудно има? Едно време се крадяха антени, огледала... На един колега му свиха четирите колела от колата, а нея я бяха заебали директно на дисковете. Поне да я бяха турили на трупчета. Решението е да се чупят ръцете на всеки хванат крадец. Може да не е много демократично, ама то и да се краде не е.

F Focus

И аз никак не съм демократ за подобни кражби, още повече, че можеш да се утрепеш за едни никакви пари...! >:(
Помня, че купих оригинални употребявани гайки от човек от форума, а сега съм с две нови, ама със сигурност не са стоманизирани, ами са кашкавалени-демек разтегателни, ама все е нещо.

saggy

Кофти работа такива неща да крадат. Хубаво е, че казваш да го имаме предвид.  Аз купих от Ибей-Англия цели покрити конусни гайки без гадните капачки на Форд. Не знам дали са стоманизирани, бяха оферта и може да се окаже, че са по-кашкавалени. За момента карат добре и няма оплаквания.

F Focus

Занапред вече ще се оглеждам има ли ги гайките-баси докъде се докарахме! >:(
Преди години съм карал коли с неоригинални болтове, или гайки, щото нямаше избор тогава( то и сега не е много различно-или оригинални, или употребявани),но  съм ги затягал лично и съм имал предвид да търся оригинални.
Категорично забелязах, че буквално се разтягат след две-три затягания.

ivchotr

Аз ползвах опита на Саги и си взех гайки от Ибей. По-добри изглеждат от оригиналните, най-вече заради липсата на капачки, макар, че някои взеха да хващат лека ръждица тук - там. Но пък не са скъпи.
Странното е, че на ФФокуса са му развили само две. Или някой е стреснал извършителя и се е отказал да свали и друго нещо, или са му трябвали само тези две гайки. На мен ми изчезна и втората "значка" от емблемата на Джия. Преди година - две някъде. Май има и колекционери на такива "трофеи".

F Focus

Добре, че не са започнали да крадат перата на чистачките, както беше по времето на соц-а, въпреки, че на познат през нощта се опитаха да му ги свалят от нова "Шкода-Октавия" и за малко не бяха успяли (явно захващането е по-сложно)-за опита се разбра, като пусна чистачките в тунел "Траянови врата и баш шофъорската отхвръкна (писахме я тотал-щета, щото ТИР-а отзад я нагази, а и как да спреш в тунела?) а другата едвам остана закрепена.

Качествени емблеми "Джия" има в Али-то на съвсем човешки  цени, като са няколко вида според модела. На твое място бих си купил 2-3. Заглеждах ги, щото колата стана с много екстри, които и "Джията" няма, та си изработих сам две емблеми "Limited" (tooth)
Снимка мога да изпратя по вайбър.

ivchotr

В Алито намирам само за следващата генерация :-[ Моите са по-различни. Ама им стоят хромираните основи и нарочно не ги подновявам, за да им е гадно на колекционерите :D

F Focus

Цитат на: ivchotr в 03 Април 2024 21:39:41В Алито намирам само за следващата генерация :-[ Моите са по-различни. Ама им стоят хромираните основи и нарочно не ги подновявам, за да им е гадно на колекционерите :D

Не може да бъде-има баш, като за твоята, разрови се повече и пиши.
Ако искаш постни снимка на твоята и ще ти поръчам.

ivchotr

Моите са като на снимката на профила ми. Ако си виждал някъде такива, прати ми линк. И аз мога да си ги поръчам. За следващата генерация не ми вършат работа, защото не мога да ги сместя в основите на моите. Да къртя моите не ми е оферта. Ако продават само шаренийката като залепяща се част, е най-добрият вариант.


F Focus

#10
Без да съм категоричен мисля, че има баш такива в Али-то. Сигурен ли си, че си изръшкал всичките предложения там?
Като се замисля за "Форд" най-трудно намирам едно-друго, баси! За "Мерцедес", "БМВ", или "АУДИ" предложения бол!
Абе купи си емблема "Джия" макар и не баш за същият модел.

ivchotr

Отваря ми само 3 страници по този ваъпрос и то повечето неща нямат нищо общо с тези емблеми. Но има емблеми на Джия за вашите модели.

dragozow

Не вярвам някой да ги е свил, все пак ако го е направил е много олигофренска постъпка, за какво са му, един комплект струваше ~50 лв.

ivchotr

Явно нямаш идея каква измет диша въздуха у нас в последно време.

April

Има гайки за тени джанти в МП за по 8 или 9 лева на брой. В пликчета по 5.