Дължим данък при получаване на пари от наложен платеж.

Започната от F Focus, 01 Април 2024 12:12:49

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

F Focus

Привет,
Подавам си данъчната декларация за тази година по електронен път и ми се появи и дължим данък за получени дребни суми от наложен платеж...Не, че се оплаквам и не е болка за умиране, ама бях много изненадан и трябва да се има предвид от тези, като мен, които не са знаели, че да не "изгорят" с глоба от НАП с/у някаква дребна сума.

П.С. Занапред бая ще се замисля дали да продам нещо по куриерска фирма, или ще вдигна цената с 10%. :) Ама задължението да се декларират такива получени суми си остава. Добре, че си дадох зор да си изкарам ПИК от НАП-инак вероятно нямаше да вдяна, че дължа и 10-15лв. от наложен платеж.


Жоро Петков

О да те това се канеха да го въведат още преди 2 години. Явно най-накрая ножа е опрял до кокала щом започнахме двойно, че и тройно облагане през OLX...
Поредната безмислица на счетоводството, защо аджеба трябва да дължиш данък върху стока, която 1) вече е платен данък ДДС + данък печалба от търговеца, който я е продал като нова 2) продажната цена на употребявана стока е по-ниска от тази на нова т.е. на какво основание се дължи данък печалба?
Само в територията си ни праскат данъчеца за добро утро, добър ден и лека вечер и ние си траем.

saggy


ivchotr


April

Колко наложени платежи ти показа сайта на НАП? В стойност горе-долу?
Май имаше опция да кажеш, че това са ти продажби на стари ТВОИ си предмети и толкова.


saggy

Цитат на: April в 09 Април 2024 09:43:20Колко наложени платежи ти показа сайта на НАП? В стойност горе-долу?
Май имаше опция да кажеш, че това са ти продажби на стари ТВОИ си предмети и толкова.И мислиш, че като декларираш, че са твои стари предмети няма да плащаш данък ли?

April

Четете внимателно изкачащия прозорец при логване в сайта на НАП или каквото е сега за подаване на данъчна декларация какво пише. Няма нужда да го преразказвам. Данък се дължи при определени обстоятелства.