За фирма "Tonex 1"

Започната от F Focus, 02 Октомври 2023 19:47:13

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

F Focus

Здравейте,
Какво искам да споделя с Вас-преди две седмици поръчах онлайн от въпросната фирма (попадна ми в началото на предложенията) на кодо-четец ЕЛМ 327. Дотук добре-след минути ми се обадиха ( в събота!), за да потвърдя поръчката-повърдих я. Казаха, че ще получа джаджата в понеделник. Дотук добре, ама понеделник, вторник, сряда, четвъртък, петък-няма смс, какъвто изрично казах да има. Обадих се във фирмата и нЕква женичка ме увери, че пратката ме чака във съответният офис на Еконт. Отидох-нищо подобно! Пак се обадих на фирмата, ама никой не вдигна.
Накрая ми протече мисъл да отида в Еконт и по фирмата и стойноста за плащане да видим кво-що? Понеже съм и постоянен клиент ми дадоха джаджата, ама така ли трябва да е?! Аман от тъпанарски фирми, за които исках да Ви предупредя!


saggy

Какво ще го правиш този "четец", Фокусе? :) Дай инфо кой си поръчал да видим дали ще свърши работа?

Жоро Петков

Просто поръчвай с наложен платеж - като не дойде не плащаш нищо.

F Focus

Ами ще го забуча в диагностичната букса и идеята ми е чрез блутут да направи връзка с медията и да показва едно-друго. Разбира се не е върха на елхата, ама за 25лв. толкова.
На въпросната джаджа пише ELM 327, mini, interface, supports all OBD II protocols.
С наложен платеж е, ама докато я чаках изпуснах добър специалист (замина за чужбина), който да свърже нещата. То имената ми объркани, телефона съвсем друг...

saggy

Хмх, да не е самолет, че ще гледаш постоянно някакви данни, докато "пилотираш". Форд е все пак с 2-3 кабела по мотора и това е. (rofl)  Аз имам едно такова адапторче, което като го ползвам известно време при каране и почва да претоварва CAN шината и излизаш съобщение за повреден двигател, а колата си върви. Гася, махам джаджата и стартирам двигателя, и продължавам да карам без проблеми. Два пъти ми направи този номер, даже и тема във форума пуснах, даже и пробвах с друго копие на същото адапторче - пак проблем. От тогава го пускам много за кратко, колкото да проверя за грешки и температура на антифриз, и после го махам. Никакъв смисъл не виждам това китайче, което е даже по-скъпо от твоето, постоянно да седи включено, пък и за 70% от времето градско каране съм прекалено зает, че да гледам в даден дисплей. Имай предвид проблемът, който описах, че да не се шашкаш, все пак караме една и съща кола.

ivchotr

Един бивш колега си е забучил перманентно подобен адаптор в Тойотата и я е свързал с медията. Когато му дотрябва инфо какво се случва с колата, просто превключва телевизора. Някои от тези китайщини обаче са склонни да "горят", ако са забучени в буксата при стартиране на двигателя. Изрично са ме предупреждавали да ги включвам само при стартиран двигател. Моята засега даяни, имайки предвид, че съм я забравял не малко пъти включена и съответно съм стартирал така двигателя. Но някои от предишните модели не издържаха.

nogopechen

Ако газовата уредба е включена в ОБД-то, има да се чудиш защо не работи "китайчето". А може да показва неадекватни стойности.

F Focus

#7
Извинявам се за закъснелия отговор, което не е характерно за мен, ама все нЕкви проблеми-здравословни и други.
Китаеца го забучих преди около месец без да го махам и си "говори" с мултимедията чрез блутут-а. Показва много неща, като повечето не ги вдявам, но за ламбда-сондите показва нЕкви параметри по BANK 1 and BANK 2,каквото и да означават, като не индикира грешки. Показва и мощност на двигателя в проценти, обороти, температура на двигателя, температура на вход.въздух...Стана ми интересно, че при напълно загрял двигател стрелката на уреда на таблото не стои точно вертикално, а отива 1мм. надясно, а китаеца заковава на 87С-на кое да се вярва? Ако на някой от София му е интересно какво-що се показва  не е проблем да демонстрирам.
За протокола-да шофираш и да зяпаш какво показва четеца е абсурд, колкото и да е голям екранът  на мултимедията-трябва си втори "пилот"! ^-^

ivchotr

В уреда на таблото има и механика, което предполага възможност за отклонения. Китаецът показва директно данните, които вижда и компът.