Джанти от "Волво" за "Форд"-Фокус-2

Започната от F Focus, 16 Юни 2023 18:15:30

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

F Focus

Привет!
Искам да споделя опит-дано съм бил полезен.
Купих добичето с лети джанти от "Волво", които са с централен отвор 68.1 мм., докато на Фокус-2 е 63.4 мм.
Дотук добре, ама на едната джанта втулката липсваше, та я монтирах все отзад, щото е важно да я има. Впоследствие с голям зор намерих и купих оригинални лети фордовски джанти на "човешка" цена-нямам представа от "Волво" по-лесно ли се намират? След година престой на гумите с джантите на "хотел" изчезна още една втулка, та се амбицирах да разбера точният размер на необходимите втулки. След четене, пулене и опит за измерване с шублер (трудна работа-вЕрвайте ми!) стигнах до точният размер-68.1мм.х 63.4мм. Не знам джантите от "Волво" от кой точно модел и години на п-во са, щото имат още три размера?
Втулките ги закупих от vtulki. bg на цена 15лв. с доставката по "Спиди".

ivchotr

Нещо не вдявам - защо джантите от Волво са с втулки, при положение, че са с по-малък диаметър на централния отвор?!?

Ozzie

@ivchotr
Волво - 68,1 мм.
ФордЪ - 63.4 мм
(jgrn)
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

ivchotr

(rofl)  (rofl)  (rofl)
Мммм дааа... Така е, когато не се внимава :D

Ozzie

Или ако трябва да се минава на по-висок диоптър...  :-[
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

ivchotr

А, диоптърът си ми е таман, ами просто зяпам и в ТВ-то, та съм разместил  неволно цифрите.