Още един проблемен Блаупункта fx pilot

Започната от ADiDimitrov, 15 Май 2023 21:33:30

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ADiDimitrov

Та както се оказва този Блаупункт е доста проблемен. Както са описали в руския форум, при разкачане на акумулатора и моя ФХ умря! В техните теми е описан ясно проблема - презапойки и подмяна на рам паметта/ същата е като тази на настолните компютри ДДР 400/. И така пращам моя мъченик при адаша в Плевен, но се оказва че през 2018г. в Италия чиповете с а сменени и презпоени. Адаша я манипулира и ми я върна работеща, но малка бе радостта. Тръгна работи 20 Мин. и умира от раз. След 20-30 Мин. пак тръгва, работи и пак умира. И така до безкрай. Пак ходене до Плевен , но там закачена само на ток работи без проблем. Влезне ли в колата пак ту работи ту не работи! Та вбе си ме и сега сложих едно Сони и всичко заспа! Нямам идея какво му е на ФХ а, защо ту бачка тук не бачка. За сега ще си карам със Сонито, то поне е желязно  :-\ Ако някой е имал челни сблъсаци от тоя ред да сподели!


Ozzie

Нещо по VIN номер? Примерно да трябва да му го набиеш в канчето на Блаупункта?
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

ADiDimitrov

Цитат на: Ozzie в 15 Май 2023 21:42:46Нещо по VIN номер? Примерно да трябва да му го набиеш в канчето на Блаупункта?
По скоро е нещо хардуерно. Направи ми впечатление че много грее, а като го свалях за последно сякаш ме удари ток от него, което е странно като се има в предвид,че в колата минава само 12в.

F Focus

Вероятно е статично електричество-през ден ме бие такова от купето основно при слизане и допир до вратата.
Ще взема да вържа едно златно синджирче на купето (нямам друго) да се влачи отзад по земята! (tooth)

П.С. Сони-то не "пее" ли по-добре?

ADiDimitrov

Цитат на: F Focus в 16 Май 2023 16:38:25П.С. Сони-то не "пее" ли по-добре?
На кантар е работата. Блаупункта е по удобен за работа, пък има 5 инчов дисплей. Но за сега съм ОК с Сонито. По-нататък може да взема нещо с Андроид, но за сега не ми е приоритет.

saggy

Сонито наистина е желязно, но е дърво. Само радио и някой диск с мп3-ка. Блаупунктът поне има СД карта, да качиш повече музика. Бях се замислил за такъв от Форд ъпгрейд групата. Те внасят бройки втора ръка, ама щом казваш, че е калпаво, май ще си остана с япончето самурай. Твоето има ли някаква вградена навигация? Форд ъпгрейд групата дали не могат да ти помогнат, и в Перник чух, че има някакво момче по електрониките при Форд.

ADiDimitrov

Цитат на: saggy в 16 Май 2023 22:40:38Сонито наистина е желязно, но е дърво. Само радио и някой диск с мп3-ка. Блаупунктът поне има СД карта, да качиш повече музика. Бях се замислил за такъв от Форд ъпгрейд групата. Те внасят бройки втора ръка, ама щом казваш, че е калпаво, май ще си остана с япончето самурай. Твоето има ли някаква вградена навигация? Форд ъпгрейд групата дали не могат да ти помогнат, и в Перник чух, че има някакво момче по електрониките при Форд.
Има навигация, но картата е стара и няма за България. Иначе ходи до момчетата от Фордъпгрейд, но уви не стана ясно какъв и е проблема. При тях работи без да спира, а в моята кола прави мурафети. Ако си от Варна мога да ти го дам за проба. Иначе Сонито се върза с УСб то в колата и всичко въртя от флашка, даже се върза и с блоотоот модула и се свърза и с телефонът ми. Така че за сега съм доволен. Така или инак Вазата и карти ползван през телефона, защото е по удобно.

ADiDimitrov

Еми май мачът е ясен. След смяна на чиповете, след време се прецаква самата платка. Тъй като е многослойна и през нея минават пистите, в един момент се раздува някъде по слевете и всичко приключва 😥

saggy

Кофти за блаупункта. Изглежда готина система. Поне имаш Сонито и си успял за закачиш към него USB-то и Блутута. Те фабрични за колата ли са или си ги добавял отделно?

ADiDimitrov

Фабрично са вградени. USB то и AUX а са в подлакътника, а микрофона е вграден в предния плафон. Имам и гласов контрол ама на Италиански, а аз бъкел не го говоря  (rofl)


ivchotr

Не си гледал като малък за Корадо Катани, май :D Почти го бях понаучил покрай сериала "Октопод" :D