Въпрос за сензор за налягане в гумите

Започната от Мишо, 30 Март 2020 20:36:28

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Мишо

Здравейте хора :-). Имам един въпрос, а именно-на колко мегахерца работят сензорите за налягане в гумите на Мондео 4, 2008 г. ?


Ozzie

По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

Мишо

Човече не знам, ама ти благодаря много. Понякога се отчайвам от мене си  (tooth). Уж търсих ама какво и аз май не знам, да се е  (tooth) (tooth)

Ozzie

Ако са им свършили батериите, виж от къде се спира компа да ги следи.
Поне така правят каращите Пежо.

иначе - Ford Mondeo 2008 tyre presure sensor - мисля че това му пуснах на гуглЮ да търси
В темата от която е снимката се коментираше, че и датчици от Ягуар ставали, което е разбираемо.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

zloster

Има и това: https://en.wikipedia.org/wiki/Direct_TPMS#Typical_system
В Европа УКВ (ултра къси вълни) честотната лента около 433 МХц. В таблицата са дадени и другите общоприети честотни ленти за свободно използване с ограничение на максималната сила на излъчвания сигнал.
Чукча не читател, чукча - писател.
Смисъл, произход и употреба са пояснени на http://dslov.ru/pos/38/p38_229.htm
За обогатяване и подобряване на говорно-писмената ни култура: https://rechnik.chitanka.info/ http://ibl.bas.bg/rbe/ https://rbe.chitanka.info/

Мишо

Благодаря много пичове. Проблема при мен е, че на задна дясна гума изобщо няма датчик. Така я взех колата. В алиекспрес има датчици на хубави цени и мисля да поръчам от там. Ще гледам да не забравя да пиша какво е станало, като дойдат и го монтирам.

Мишо

Така, значи дойдоха датчиците преди около 2 седмици. Забравих да пиша още тогава  (tooth). Монтирах един на задна дясна гума и заработи отлично. За да се обучи новия датчик към системата, просто трябва да се покара няколко километра и това е. Става автоматично и когато новия датчик заработи, на таблото излиза едно съобщение ( не помня точно какво пишеше ) и това е.

Ozzie

от х"Али експреса ли ги наручва?
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

Мишо

Да, и качеството е на доста добро ниво, между другото.

Ozzie

бързо са дошли, съдейки по това кога е пусната темата
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...


painty


Мишо

Между другото, наистина дойдоха сравнително бързо, предвид тоя вирус. Ето и линка за колегата


Wholesale Product Snapshot Product name is 4 pcs/lot For Ford Galaxy S-Max Mondeo Tire Pressure Monitoring System TPMS Sensor 8G92-1A189-KB 8G921A189KB 433MHz
https://a.aliexpress.com/_d8sBLhr

Ozzie

По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

Мишо

Тия са да. Доста пъти пробвах да ги намеря в нормалния сайт, но все ме прехвърляше към мобилното приложение. Там пък няма адрес, който да копирам и да сложа тук, голяма тъпота.

To4kata

1 г. по-късно, чудя се дали са читави тези датчици от Али-то? Взех си нови джанти и се двуумя дали да прехвърлям старите датчици, които се на 5 г., но оригинални или да си взема нови от Китай  ::)

Alexi

от 01.07 отпаднаха лимитите за обмитяване и всичко отива на митница мисля ,не съм поръчвал от алито скоро

To4kata

40 лв е нов комплект https://www.aliexpress.com/item/32957342996.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.275e5eb3sNWmDA&algo_pvid=a6753757-0a84-432c-8786-8f9b0e6f7ab2&algo_exp_id=a6753757-0a84-432c-8786-8f9b0e6f7ab2-0

Тук искат толкова за 1бр. втора употреба. Оригинален комплект е 200 лв.

И аз не съм пазарувал скоро от китайско, разбрах че ще се начислява ДДС вече, което не променя съществено нещата при тези цени.

ivchotr

Аз си поръчах някои неща и китайците ми начислиха 20% данък (TAX) в сметката, дето им я плащам. Чакам да ми дойдат всеки момент първите неща и ще стане ясно дали само с това ще се мине или и нашите кожодери ще ме дерат. Не би трябвало, ама знам ли ги ::)

FoMo4

Всеки онлайн търговец трябва да е регистриран в IOSS. При поръчка на стока, автоматично се начислява ДДС, което след същото се препраща към страната, от която е направена поръчката. Вече няма да минава номера с доставка на стока от Европейски склад. Гледа се, къде е регистриран търговеца, а не от къде се изпраща стоката. Вече съм получил 5 пратки, поръчани след 1 юли от Европейски склад, като и за 5те ми беше начислено ДДС, защото търговеца е в Китай.

To4kata

С ДДС или без цената е без конкуренция. Мен лично друго ме безпокои, уместно ли е да местя 5 г. ми сензори от старите на новите джанти. Самите сезнори са монтирани на вентила, тоест трябва да се местят с вентилите (те май не са обикновени), а това дали е разумно? Да не вземат да изпускат, все пак са си на години ... отделен е и въпроса за батериите на самите сензори? Тоест ако цялата процедура е неразумна, направо да поръчам нови китайчета ...


ivchotr

Купувай нови, ве. Какво толкова? Тъкмо ще кажеш дали има смисъл от тях. А пък ако има смисъл, ще имаш два комплекта джанти със сензори.

Жоро Петков

Не могат да се местят.
Аз не бих рискувал с китайски, но ако ти се налага взимай.

FoMo4

на Фокус 3, може да се следи за спаднала гума и без наличие на датчици. Трябва да се активира DDS (Deflation Detection System). ABSа следи някакви параметри и разбира, че има проблем с някоя от гумите.

To4kata


FoMo4


To4kata

Всъщност, въпроса беше дали в България вентилите се продават свободно? Поне тях при необходимост да човек да си напазарува ...

Жоро Петков

Някаква супер строго секретна разработка на ФоМоКо са... 1 час търсих вентили само не намерих...
МП предполагам ще дадат някоя "тънка" оферта от рода на 78лв парчето...
Явно ще трябва от дръпнатите да пазаруваш или да дебнеш да изпаднат или да обикаляш в магазините за авточасти.

To4kata


капанец

И аз си поръчах сензори, защото след 8 години системата започна да не ги намира. За да открия кой е проблемен, намалявах налягането на всяка от гумите, напомпвах и нулирах грешката. Проблемният сензор не реагира на намаленото налягане. Съобщението за грешка при нерабитещ сензор сработва след 10 минути, така че има време за тест. Така или иначе, поръчах комплект от 4 сензора, защото проблемът е в живота на батериите и ще се случи и с другите. Видях обаче, че в бързината съм ги поръчал за честота 315 MHz, а не за 433 MHz, каквато трябва да е в Европа. Някой има ли идея дали ще работят на тази честота?
Другият вариант беше да пренастроя системата да работи с данните за ABS сензорите, но там реакцията е много бавна, а и не ми се бърника по софтуера на колата, че стават грешки.
Това, което поръчах: https://www.ebay.com/itm/404511146323
Това, което вероятно е трябвало да поръчам: https://www.ebay.com/itm/403601512731