Газ за 1.5 EcoBoost

Започната от Papi, 12 Август 2019 17:29:58

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Papi

Здравейте, нуждая се от малко помощ и съвет.
Имам автомобил Форд Куга 1.5 бензин екобост 4х4 автоматик.
Въпроса ми е, може ли да му се монтира газова уредба, каква и съответно къде и колко ще струва услугата. Автомобила е 2018г. Форд не препоръчват, защо не знам, за това правя запитване!
Благодаря Ви предварително!
Хубав ден!

ivchotr

Какъв разход ти дава на бензин?

Pyrhel

https://fordbg.com/forum/index.php?topic=7950.0 имаше някъде и още една тема.

Газ се монтира, но впръсква и бензин - винаги и не малко. При някои от последните Еко-та има 2ри ред инжектори в колектора и казват, че газифицирането при тях е доста успешно. 1.5 с 3 цил е такъв, но дали 1.5 с 4 цил е също - не знам.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Papi

Благодаря за инфото, но ми трябва повече, за да направя крачка напред

Papi

10,9 на 100 на моето каране, постоянно е в тренировка като бегачка

Pyrhel

Цитат на: Papi в 13 Август 2019 22:32:51но ми трябва повече, за да направя крачка напред
Питай :) За цени е трудно да се говори, защото границата между различните сервизи и избор на клиента е доста обширна.

Ozzie

Цитат на: Papi в 12 Август 2019 17:29:58
Автомобила е 2018г. Форд не препоръчват, защо не знам..
Ако автомобила е купуван от Мото Пфое и все още е гаранционен, рискуваш да си прецакаш гаранцията, ако монтираш газова някъде другаде.
Предолагам, не твърдя със сигурност.
P.S. Мисля, че разхода ти е съвсем в норма за този двигател, купе, трансмисия и задвижване. На заводските данни, вяра недей да имаш.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

Papi

Да, благодаря, колата е още гаранционна, но не ми признаха дадена гаранция, която е за 5г, и аз я плащам редовно. Така че смятам да спра с гаранциите, плащане и така нататък. Като ще е така, нека аз да определям правилата....

Papi

Здравейте, исках да разбера някой дали си е монтирал газова уредба на такъв тип автомобил, доволен ли е, прави ли му проблеми и т.н.!
Ако има такъв човек нека ми пише, искам отзиви, благодаря предварително!
Поздрави!

bronc

Дал си 60-70к за кола и искаш да се вкараш във филма да ѝ сложиш газ, да изгубиш пълна гаранция на двигателя и това, за да спестиш по 10-20лв на 100км.. не знам защо би си го причинил. Газ на кола с директно впръскване е скъпа инвестиция + колата работи на газ + бензин, за да охлаждат бензиновите дюзи, т.е. не пестиш чак толкова много пари, а да не говорим, че шансът да имаш лоша работа на двигателя не е малък, защото този тип газови уредби са сравнително нови.

Alexi

тоя двигател на бензин прави проблеми ,какво остава за газ :)

Papi

Ето, това исках да чуя, благодаря за мнението. Наистина не е хубаво да се вкарвам във филма заради 10-20 лв. Имаше една поговорка: За да имаш брада, трябва да имаш и гребенче.
За мен беше много смешно, когато на бензиностанция спря AMG Mercedes, и го зареждаха с газ. Със сигурност и аз щях да изглеждам във вашите очи така...
Благодаря за инфото още веднъж!

Поздрави!

dimkaraganchev

А бе, то да ставаше за газифициране, пък нека някой малоумник да ми се смее, докато зарежда от колонката със скъпата нафта...  (rofl)

Pyrhel

Напълно подкрепям Димкара в случая :)

ПП: Провери с колко инжектора е твоят мотор. Много (ако не и повечето) от последните бензинови с директно впръскване имат 2 реда инжектори и стават доста лесно на газ, като разбира се отново се впръсква и не малко бензин.

ivchotr

Цитат на: bronc в 20 Август 2019 15:45:23
Дал си 60-70к за кола и искаш да се вкараш във филма да ѝ сложиш газ, да изгубиш пълна гаранция на двигателя и това, за да спестиш по 10-20лв на 100км.. не знам защо би си го причинил...

Газта в момента е към 85 - 90 ст на литър. Бензинът е 2.20 лв на литър. Горницата е 1.30 - 1.35 лв на литър. Да речем, че гори средно 10/100, излизат едни 13.50 лв горница. Ако се минават 20 000 км на година, горницата за бензин спрямо газ ще е 27 000 лв. Демек с газовата уредба ще спести пари за същата кола за около 2.5 години. Колкото и да е паралия, 27 000 лв хвърлени на вятъра са си 27000 лв. С още толкова може да се купи обзаведена от - до боксониера в хотелски компекс в добър Черноморски курорт.

Цитат на: Papi в 21 Август 2019 10:59:31

За мен беше много смешно, когато на бензиностанция спря AMG Mercedes, и го зареждаха с газ. Със сигурност и аз щях да изглеждам във вашите очи така...

Бъди сигурен, че и ти си изглеждал смешно в очите на онзи с АМГ-то. Човекът сигурно може да смята, докато ти се тревожиш как ще изглеждаш в очите на другите :D

Pyrhel

Нулите не са това, което бяха (tooth)
2'700 лв. за 20'000 км

bronc

Колегата бая е пресолил манджата с нулите наистина (tooth) Не знам как не му е светнала лампата, че никой нормален човек не дава по няколко десетки хиляди на година за гориво. Ама и нулата да махнеш, вземи предвид, че при директното впръскване продължаваш да гориш и бензин, така че и 2700лв няма да спестиш.. :) Иначе, че си е смешно АМГ с газ смешно си е, ама някои хора не им пука. Аз лично не бих го направил :)

dimkaraganchev

Аз също не бих сложил никога на АМГ газ. Но все пак, говорим за форд.

ivchotr

Цитат на: bronc в 22 Август 2019 16:52:01
Колегата бая е пресолил манджата с нулите наистина ...

Май така е станало (rofl) Бях уморен, ама както и да е  :D Добре, де, по един Фокус МК1 хвърля на година :D Запазен :D