Джанти от фокус МК2 на МК3?

Започната от Everio, 12 Май 2018 07:55:27

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Mondeicho

Слагай смело, разликата е малка и няма да имаш проблеми.
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.


To4kata

Да питам на колегата в темата: стана дума за датчиците за налягане - втора ръка струва ли си? Намерих комплект за 120-130 лв, но нямам предства какъв е шанса да са прецакани нещо. Изглеждат запазени иначе ...

Жоро Петков

Проблема не е дали са запазени или не, а батерията.
По-добре карай без ако не ти се дават пари за нови.
Дават живот на датчика между 5 и 10 години... ако имаш гаранция за датата на производство.

To4kata

ееее, блогадаря ти ... жив и здрав, имам да черпя!!! То е ясно, че не разбирам хич ... Само разбрах, че ако сложа алуминиевите джанти от МК2 на 3-ката ще ми пищи таблото и свети лампата ... а това ще ме дразни със сигурност! То изглежда и че някакво обучение май трябва за други датчици. Ей ги на https://www.olx.bg/d/ad/datchitsi-za-nalyagane-tpms-ford-kuga-fokus-mondeo-CID360-ID8v2tl.html

Жоро Петков

#34
Сигнализацията може да се спира поне за известно време - влизаш си в менюто и му даваш да запомни текущото налягане (дори без датчици) поне на моя Фокус 3 2016 беше така.
Аз обаче си взех оригинални датчици, защото не го знаех това преди да ги купя и си викам са на нова кола да ми свети на таблото не бива.
Отделно да датчиците трябва да се събудят и да станат в режим на обучение - това се прави с китайско устройство за 10тина долара.
На моя фокус се оказа, че колата може да запомни поне 8 датчика, но на Кугата 2016 на един колега трябваше при всяка смяна на джантите летни/зимни да го играе със събуждането обучението.
Сега на Мондеото грам не се замислям за 2ри чифт джанти тично поради тази причина.

Ето така се запомня нова стойност:
https://www.youtube.com/watch?v=bBtep0x5y6E

To4kata

Добре де, сменяш 2 комплекта гуми на 1 комплект джанти, така ли? Не е ли кофти за гумите, пък и скъпо сякаш излиза?

saggy

На гумите нищо няма да им стане, а че е по-скъпо е по-скъпо, особено в София. Но и втори чифт джанти пак не е евтин. Да потвърдя в темата - железни джанти от фокус 3 стават на фокус 2. Макар че ми писнаха и сега ще ги продам.

To4kata

Аз с железни взех новия Фокус, но имам и алуминиеви от МК2 и ми се ще да ги ползвам. Макар, че са доста офифани вече ...

Жоро Петков

Е кое му е по-скъпото?
На Фокуса купих 2 чифта нови алуминиеви джанти за 250лв парчето и датчици за по 100лв парчето.
Смяна на гуми е 50лв.
Сам направи математиката след колко смени ще му излезне края.
Ако си решил да си подобряваш визията на колата (което беше моята идея) си заслужава за теб самия.

ivchotr

Принципно излизат по обяви читави, оригинални, фордовски, лети джанти на не много високи цени. Обаче дори да не въртиш двата комплекта гуми на едни и същи джанти, преди да смениш колелата според сезона, е добре да минат поне на реглаж. Което излиза по-евтино, безспорно, но пак си остава реденето на опашка пред гумаджийницата.


saggy

По-евтино ще излезе, ако купиш 4 стоманени черни джанти втора ръка за 100-150лв и на тях сложиш 4 нови гуми, които няма да сменяш поне 4 сезона. Ако искаш да купуваш втори чифт алуминиеви джанти ще излезе по-скъпо (350-700лв за фордови джанти) от това да въртиш гуми само на едни джанти. Но е факт, че колата е по-красива с алуминиевите джанти. Ако правиш баланс при всяка смяна с двата чифта джанти пак не е много по-евтино от това да слагаш всеки път гуми на един чифт джанти. Накратко - 40лв за смяна+баланс с втори чифт джанти и 60лв за смяна/баланс на гуми с един чифт джанти. Това са ми впечатленията от София, като в не малка част от случаите намалянето на цената върви с намаляне на качеството на услугата.

To4kata

#41
Ясно, разбрах, ще помисля. Да, щеше ми се да взема по-нови алуминиеви джанти от тези със спиците, но не се намират много втора ръка. Мото пфое ми отрязоха главата по 520 лв за брой  ??? Няма как да се случи ... Ето тези имам налични https://www.megaparts.bg/product/2056956743#gallery-1 май ще си ги оставя. Стари, офифани, ама лети!