Шум при завиване на място

Започната от Nikolay_Ka, 07 Ноември 2018 17:15:54

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Nikolay_Ka

Здравейте, първо искам да се извиня, ако вече има такава тема, но разгледах доста из форума и открих само една подобна тема, а моя проблем е малко по-различен. Та проблема е следния: при въртене на волана на място до пълен ляв се чува силен шум, тътен като скърцане, но е тъп звук, не е пискливо. Беше си така още след като я купих колата. Веднага след покупката я заведох да и прегледат ходовата част. Тогава ми смениха ядин накрайник и някакъв тампон и уж всичко друго беше наред. Но пак скърцаше по същия начин. После , след няколко месеца беше на ремонт на кормилната рейка, която беше протекла. Но и тогава скърцането не спря. Не знам какво е това, но доста се притеснявам, защото ми е първа кола и да си кажа честно, нищо не разбирам от коли, а често ми се налага да пътувам на дълги разстояния и се притеснявам да не е нещо опасно. Когато колата е в движение няма скърцане. Става дума за Форд Ка 99-та. Благодаря предварително!


V.Buzev

Пътуваш на дълги разстояния с Форд Ка ???

Както и да е, от къде се чува този шум - ляво, дясно, от кормилния прът в краката?
Дай малко по-подробно описание!

Nikolay_Ka

Ами трудно е да се каже откъде се чува този шум, защото звукът резонира в цялото купе, но като че ли идва от долната част на предницата и успоредно с шума се усеща едно потръпване на волана сякаш забира някъде. А иначе да, доста километри изминах с този форд.

V.Buzev

Счупена пружина, тампон или лагер на макферсона. Може и съвкупност от трите.

ivchotr

На тези Фордове счупи ли се пружина, няма начин да не разбереш. По-скоро е лагерът на макферсона.

Nikolay_Ka

А опасно ли е това? За момента нямам възможност за още един ремонт, поне в близките две седмици , а колата ми трябва. Може ли да станя нещо сериозно?

ivchotr

Ако е лагерът на макферсона, ще издържи две седмици. Но все пак е добре да минеш през някой сервиз да погледнат какъв е проблемът, защото така през форума ние може и да сбъркаме в диагнозата.

Nikolay_Ka

Благодаря ви! Непременно ще мина през сервиз да я погледнат.