Смяна гумичките на клапаните на Фокус 1.8 Дуратек

Започната от F Focus, 11 Март 2024 17:55:01

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

F Focus

Здравейте и поздрави на сведущите хора тук!

Както съм писал отдавна двигателят ми си похапва масло-ако е качествено по-малко, ако е масово класическо "синтетично"(демек хидрокрегингово) повече.
Със сигурност съм установил, че единият виновник са гумичките на клапаните-инак компресията в цилиндрите е перфектна. При запитване за смяна на въпросните уплътнители към "моят" майстор (към когото нямам оплаквания) ми отговаря да карам и да не се занимавам с глупости, пък като се увеличи разхода на масло да вляза в бокса за сваляне на глава и по-основен ремонт, за да не давам излишно пари.
Не ми е за парите, но бих искал да разбера при смяна на гумичките на клапаните сваля ли се главата, или само капака на клапаните (и замяна на гарнитурата му) и какъв ще е ефекта след смяна на въпросните гумички откъм разхода на масло?

Благодаря предварително на компетентно отговорите ми-да сте живи и здрави, щото това е най-важно!




ADiDimitrov

Фокусе..... говорили сме ги тия работи!!! Кат му дойде времето, верига, клапани, гумички, всичко на куп!!! До тогава карай и си свиркай 😉

ivchotr

Уплътненията на клапаните (така наречените "гумички") могат да се свалят и слагат без да се разглобява главата. Но, ако водачите на клапаните са с увеличен луфт, демек са износени, ще трябва да се сваля и главата за да се подменят. В този случай е най-добре да се приложи комплексният ремонт на главата.
ФФокус, ако си решил да сменяш само уплътненията, накарай механика да свали произволни едно - две от тях и да провери дали клапаните имат по-голям луфт във водачите им. Ако е наличен такъв, по-добре правѝ цялостен ремонт на главата. Това е свързано със свалянето ѝ. А когато свалиш главата, ще имаш повод да оправиш и нещата със сегментите на буталата. Така или иначе двигателят ще е разтурен. След всичко ще знаеш, че имаш прероден мотор, с който ще си джиткаш без грижи през следващите 15 - 20, че и повече години.

F Focus

Благодаря Ви за отговорите-ще Ви послушам.