Гнп

Започната от georgi1975, 30 Ноември 2017 17:32:41

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

georgi1975

Здравейте колеги.гнп -то протече.помагайте.


Alexi


georgi1975

май няма желаещи да помогнат

Ozzie

Ако тече много - слагай една тава под двигателя, да се събира нафтата.  (tooth)

Сега сериозно - каква точно помощ очакваш?
От профила ти е видно, че си от Гурково (може би) и че автомобила е Форд Фокус 1,8 TDDi от 2001 г., също може би.
Не си дал достатъчно информация за проблема. Това накратко от мен.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

georgi1975

Интерисува ме свестен майстор и някакви цени горе долу.и възможен ли е ремонт без сваляне на гнп.

G_o_c_e_v

Много силно зависи от къде тече. Аз примерно на Рено Меган Сценик съм свалял 1 от 3 главички, за да й сменя о-пръстена и спря да тече без да свалям помпата. Та при теб няма как да разберем от къде ти тече помпата така през интернет.
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

ivchotr

И пак не стана ясно откъде си. Аз правих ГНП тази пролет в София. Ако те устройва, ще ти дам координати. Не знам обаче ако си от другаде, дали изпращането само на помпата ще ти реши проблема. После трябва някой и да ти я зацепи правилно. При софиянеца закарах направо колата и след има-няма два дни ми я върна пушка.

georgi1975

Незнам откъде тече колеги.цялата помпа е в нафта.а отдолу като спра направо локвичка става.питам за майстор в района на ст.загора.софия ми е далеч но все пак благодаря на колегата за инфото.между другото има ли някой колега във форума който се занимава с ремонт на ел блок.на тази помпа.

Ozzie

За Ямбол има добри отзиви.
https://www.facebook.com/DieselCenturYambol/

Ако ти е далеч, разпитай колеги, познати, приятели и др. с дизели, къде биха ти препоръчали да отидеш в Стара Загора.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

delyank

За гнп братле мога да ти препоръчам тези: https://www.boschservice.bg/ Дани дизела, зимал съм  дизелови горивни помпи и дюзи за сервиза и е окей


ivchotr

На братлето тази информация едва ли ще му е от полза 4 години след споделяне на проблема  ::)

Водниядух1

Аз пак да питам- тази ГНП(VP44) ,дава ли признаци,преди да и изгори въпросния транзистор. На около, колко хил. километра става това? Моя форд е на 250 000 км по километраж-може ли да се надявам,че вече е извършен ремонта на гнп.

ivchotr

Ремонт се прави на нещо, което не работи. Не е задължително електрониката на всяка ГНП да се повреди. Така че твоята може да е ремонтирана вече, но може и да не е. Може и никога да не се повреди, а може и още утре да изпуши.
Карай си колата и не се тревожи за проблеми, които не зависят от теб. Ако се повреди, тогава я мисли.

Водниядух1

Аз си я карам,ама.... Това да си някъде из планината примерно , да караш през нощта и да думне баш тогава -някак си не ми звучи добре. За това питах дали има симптоматика ...

ivchotr

Циганите, козите и Фордовете мрат без да боледуват (rofl) (rofl) (rofl)

Карай си колата и не се кахъри за неща, които не зависят от теб. Май се повтарям ::) Каква ти е гаранцията, че няма да гръмне пак, дори да е правена онзи ден?

Екатерина

Здравейте имам въпрос имах проблем с гнп за форд фокус 1.8 тдди дизел 90к.с 2003г комби 8 месеца колата ми е в сервиза намери се помпа но сега ми трябва ел. Блок 8 месеца го търси и ми казва че трябва номера на баркода на ел. Блок да е същия но никъде не се намира този ел блок с този номер и вече почвам дс се съмнявам че ще се намери същия номер

ivchotr

Електрониката се програмира. Важното е електронният блок да съответства на вида на ГНП. Ако "майсторът" е обикновен гайкаджия, не е чудно, че търси същия баркод. Явно се надява да го монтира без да се налага да препрограмира.

П.П.
Ако ходиш често при него за да разбереш докъде е стигнал с ремонта, това може да е още една причина да се бави. Може просто да иска да те вижда :D

Екатерина

Трябва този 0470004006 номер на помпата примерно да съвпада нали

zz_stefanov

#18
Тоя номер на електронния блок не е ли уникален, в смисъл че и сто години да чака друг такъв със същият номер няма да се появи. Просто тоя да трябва да се въведе в ECU.
Това, освен друго, не е ли част от системата на имобилайзера.
Консултирай се с друг майстор по дизели, че иначе още 8 месеца може да го чакаш този.

ADiDimitrov

Кате смени майстора, с тоя няма да ти се случат нещата!! Някой за 8 месеца раждат, а тоя неможе да ти оправи Форда 🤣🤣🤣🤣🤔🤣


Екатерина

Хахаха да прав си просто сама ми е трудно да я намеря тази част но вече като знам по кой номер се търси се надявам дс станат нещата

Bizu

Аз преди 1 година сменях ГНП-то на стария форд. Моята помпа беше със същия номер: 0470004006.
Търсих същата, но майстора ми беше казал, че ако намеря някоя с един от следните номера също ставали : 470004008, 0986444504, 0986444521.
Имах късмет и намерих помпа със същия номер. Колата още движи :)