Настройка на изпарител

Започната от Pyrhel, 23 Април 2015 17:35:58

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Pyrhel

Порових доста из другите форуми, но като цяло се копират 2-3 мнения навсякъде и всеки твърди различни неща. Интересува ме варианта, в който изпарителят има 2 винта за регулиране - месингов (1) и пластмасов (2), под който има пружина, натискаща рамото, за което е закачена тънката мембрана - тази, която пуска определеното количество газ.

Витаят няколко тези - първата е, че колкото се развива 1), толкова трябва да бъде развит и 2); втората е, че 1) се затяга докрай и всичко се прави от 2), а третата е, че 3) не е от значение и трябва да е в средата на хода си, а празния ход да се настрои само от 1) - месинговия.

Кой е правилния подход? Истина ли е, че от тези 2 винта се регулира САМО празния ход, защото според мен 2) ще има влияние и при движение, все пак регулира "чувствителността" на мембраната?

Като цяло как се настройва правилно изпарителя и празния ход? Винта на тройника (3) нека го изключим засега от уравнението, до колкото разбрах той играе само при товар.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.


К.Методиев

Месинговия го завиваш почти до края, това ти е високото налягане от бутилката, за малки мотори като мощност почти завит до края и си регулираш празния ход от другия, да пали на газ без да и подаваш газ и да има стабилен празен ход.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

lordextra

A ти прегледа ли важните теми в раздела, ... ? - жокер "Алманах на мл........." ?
Не е скъп Бензина, Заплатите са НИСКИ. "Бяло, червено, зелено"- цитат на 3-те Б-та за знамето на България.