Бизнесмен за под 2 седмици със Saveway !

Започната от SICKandPROUD, 26 Юли 2014 00:52:31

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

SICKandPROUD

През последните няколко месеца, няколко пъти ми се случи мои познати да се опитват да ме навият да ставам "бизнесмен"-т.е. да дам пари и да търся други които да дадат пари, за да си върна моите. Сигурно повечето от вас са чували за Save Company International или SCI по- късно променено на Saveway след като им налепиха актове и бяха обвинени в пазарна пирамида. При всеки един такъв опит да бъда зарибен ми ставаше хем смешно, хем тъжно за хората, които бедността е принудила да вярват в лесните пари. От любопитство, винаги изслушвах докрай събеседниците-просто за да видя каква е тази податлива душа да вярва на лъжите на някакъв пловдивски пастор.За схемата им няма да обяснявам, има много изписано в интернет.
Бях чел в нета за "опарени" от долу споменатата госпожа.
Ето че и на мен ми хлопнаха на вратата или по точно на лично в Фейсбук...

Бояна Чанева
Здравейте! Не се познаваме лично, но видях че имаме общи познати.Причината, поради която ви пиша е, че съм предприемач и бизнес консултант и разгръщам бизнеса си в България и в няколко европейски държави. Търся предприемчиви хора, визионери. Ако сте отворен  за нови възможности и предизвикателства бих се радвала да си сътрудничим.
Димитър Минчев
24/07/2014 20:17
Димитър Минчев
Здравейте!  Имате доста интересен подход за намиране на "предприемчиви" хора. Аз самия смятам себе си за такъв, бих се радвал да прочета за какви точно възможности и разбира се идващите с тях предизвикателства става на въпрос?
Today
Бояна Чанева
09:58
Бояна Чанева
Здравейте! Радвам се че чрез своя подход достигам до предприемчиви хора и че вие сте точно такъв! Става въпрос за наистина сериозен бизнес, затова бих предпочела ако има такава възможност да се срещнем лично и да разговаряме. С удоволствие ще ви разкажа за идеята и ще видим как можем да си сътрудничим заедно върху нея. Вие в кой град сте?
Today
Димитър Минчев
18:08
Димитър Минчев
Здравейте отново! Аз съм от Хасковска област, но пътувам по няколко пъти седмично към Пловдив, тъй като имам ангажименти там. За да не губим времето си взаймно, ще Ви помоля да ми дадете малко информация преди да се срещнем.
Благодаря предварително.
Бояна Чанева
18:09
Бояна Чанева
Какво точно ви интересува като информация предварително?
Димитър Минчев
18:40
Димитър Минчев
Интересува ме най- базово да ми дадете информация в каква сфера се развива вашия бизнес и по какъв начин мога аз да бъда полезен за него.
Бояна Чанева
18:42
Бояна Чанева
Това няма как да ви го обясня по фейсбук, защото бизнеса, за който ще ви разкажа е изключително иновативен и отваря нова ниша на пазара. Точно затова е необходимо лично да се видим и да ви обясня каква е цялостната идея, как тя работи и евентуално къде бихте били вие в нея.
Ако наистина сте предприемчив и търсите възможности, както ми писахте, значи няма да ви загубя времето нито вие моето
Димитър Минчев
19:21
Димитър Минчев
Най-културно ще откажа г-жа Чанева,  благодаря Ви за отделеното време, но намирам за безмислено да правим среща, при така поставените условия.
Бояна Чанева
19:39
Бояна Чанева
какви условия?


Та интересно ми е, дали на вас колеги са ви предлагали да станете бизнесмени за по-малко от 2 седмици или може би познавате вече такива?


Не са важни конете в мотора-важно е магарето зад волана !!!


tropper

#1
Въх... от заглавието си помислих, че ти ще ни агитираш  (rofl)

Предлагали са ми много пъти. Не конкретното нещо, но подобни.

Два-три пъти съм отделял внимание на хората от уважение, защото са ми били по-близки познати. Останалите - както и като теб - като чуя шикалкавене и напъни за среща да ме "омайват" съм ги рязал директно.
Интересното е, че повечето предложения са идвали от хора, които все пак са наясно че аз вече се занимавам с някакъв реален бизнес, не имагинерен като предлагания от тях... Как въобще им промиват мозъците и си вярват че ще им се вържа...

И понеже имам известен опит с покупки/производство/продажби и елементарната математика съвсем не ми е чужда, бързо-бързо съм ги хващал, че говорят глупости и обещават невъзможни приходи и премълчават определени разходи. По-лошото (за тях) е че така са ги зомбирали на семинарите и срещите, че те самите си вярват в глупостите дето говорят.

За да не съм едностранен, все пак е редно да спомена, че имам роднина, който се занимава с МЛМ (мулти левъл маркетинг) към козметична компания и то доста успешно. Но за разлика от честите обещания в тези среди, че с половин час работа на ден можеш да станеш милионер, въпросният човек се раздава доста - по 12+ часа на ден, както и повелява традицията във всеки един дребен бизнес.

П.С. Сега се сещам, че един преди време ми даде някаква визитна картичка SCI и ми дърдореше глупости. На картичката титлата му беше "бизнес сътрудник".  (rofl) Едва се сдържах да не му се изсмея грубо.  (rofl)
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

SICKandPROUD

 (rofl) хааахаха Не мога да агитирам един приятел за кръгче с новата му кола, камо ли пари да взимам от някой (rofl)


Не са важни конете в мотора-важно е магарето зад волана !!!

Pyrhel

Случвало ми се е. Всъщност, може би на почти всички им се е случвало, предполагам?

Лошото в моята история е, че човекът, който ме агитираше беше най-добрият ми приятел, съученици още от техникума, т.е. да се разбира от 8ми клас. Бяхме супер близки с него, какви ли не простотии и страшни глупости сме правили заедно и определено разчитахме един на друг - както се казва, посред нощ му звъня и скача, както и обратното. Това беше лошото, а най-лошото е, че от 3-4 години нямам връзка с него, никаква. След като един ден ми каза:
- Ела на един семинар в х-л Родина
- Ванка, за какво е?
- Ела, ще видиш, изненада е и определено си заслужава

Както Тошко казва - от уважение отидох. След като бяха събрали една зала със 150-200 човека (!!!) да им обясняват как ще забогатеят - класическата пирамида, се опитах да му обясня какво виждам в тая схема и как се преебават хората. В този момент скочи с "ти се опитваш да ме прецакаш, мислех, че сме приятели, виж как се опитваш да ми подлееш вода" и т.н.

След тоя случай сложи чертата и не искаше да говори с мен, няколко пъти от общи познати се опитах да го намеря, но... Нито телефонът отговаря, нито Фейсбукът се използва, LinkedIn, мейли... Имаше блог, домейни и т.н. - нищо. Не знам какво да мисля, освен най-лошото.

Но с едно не съм съгласен:
Цитат на: SICKandPROUD в 26 Юли 2014 00:52:31
хем тъжно за хората, които бедността е принудила да вярват в лесните пари.
Според мен не е до пари, или поне не ако трябва да съдя по моя приятел и съученик. Остава само:
Цитат на: SICKandPROUD в 26 Юли 2014 00:52:31
податлива душа
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

SICKandPROUD

Както колегите споменаха по-рано, направо зомбират хората, сякаш са в секта... Няма приятели, няма ценности !
Ето жена прецакана от нейна "приятелка"

Добре познатата схема за прибиране пари на наивници зарибява и жили здраво пазарджиклии. Това разкри друга жертва на компанията в "Денят започва" по БНТ. Измамената дама не искаше да покаже лицето си, заради страх да не й се случи нещо след като прави опити да си върне 1800 лв., които вложила във финансова пирамида в града.

Зарибила я нейна приятелка, която и обещала, че до 2 седмици ще си върне парите и това е добър бизнес. Обяснила й схемата, че под нея ще позиционира нейни хора и ще получи дори процент и от техните пари, освен, че ще си върне нейните.

"Бояна Чанева ме убеждаваше, че като се включа в бизнеса ще помогна и на нея. Познавам я от години и й повярвах, тя е израснала пред мен. "Аз вкарах парите в сметката, но след 2 седмици ни си получих парите, нито след 3, нито след месеци. Правих опити да си върна парите като се свързах с нея и тя каза, че работи по въпроса. Заедно с Цветан Цанев, са лидери в групата. Писах и писмо до управителя на компанията Светослав Петров. С друг човек от компанията, който също е от лидерския екип, се срещнах и той ми каза: "Ти за 1800 лв. ли си?".", обясни ужилената пазарджиклийка. /


Не са важни конете в мотора-важно е магарето зад волана !!!

Lucy

Майка ми си взе такава карта. Взе и на мен. Нейни 3 приятелки също, но само карта. Използват ги постоянно. Избили са вече инвестицията от 50лв. Но слава богу само това. Майка ми се беше засилила да става "бизнес партньор", но успях да я рязобедя. Твърди, че на месец от отсъпките около 100-тина лв й се връщат, което е прилично. Но от бонуси в нейната " бизнес структура" и други такива глупости особен резултат няма.

Истината е, че тези дебили успешно се развиват, защото хората са отчаяни и просто търсят допълнителен доход.
"Aко може така, да има... така... повечко екстри, ама така... по-спортна... И ако може направо да си е 2-ка бенЗ... ама да не харчи много... нЕкъде 6-7? Мааааксимум 7,5!" из изискванията на един "рейсър"

martin1977

Това е малко като телефонните измами - да ги хванеш, пък да ги разстреляш. Тия хора друга работа нямат ли си, ами се занимават с глупости. Защо и мен не се опита някой хубавец или хубавица да ме агитира .... после ще се чуди откъде му е дошло и защо му е трябвало да се захваща с мен....

SICKandPROUD

Много хора са закупили въпросните карти, като никаде не било споменато, че имат дата за валидност. Не зная колко е срока в който може да се ползва, но ако е редовно както казва SayNothing предполагам се избиват парите.


Не са важни конете в мотора-важно е магарето зад волана !!!

pAbLo

Моето мнение по въпроса е:
- АКО някой ти предлага БЪРЗ начин за забогатяване - или е незаконно,или е измама 8)
"If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling" - Paul Walker
Човек дори и добре да живее,рано или късно ОТНОВО си КУПУВА ФОРД :D :D :D

martin1977

Цитат на: pAbLo в 30 Юли 2014 09:06:13
Моето мнение по въпроса е:
- АКО някой ти предлага БЪРЗ начин за забогатяване - или е незаконно,или е измама 8)

То ако ставаше така, всички щяхме да сме богати.....


moni74

Според мен по-удачното заглавие би било "Бързо и лесно забогатяване" :)


----------------------------

hotblooded

 Бързо и лесно се забременява, не се забогатява  (rofl)

Dmitarcho

Мен са ме агитирали за някаква подобна на Фейсбук социална група/страница. С някакви точки/мочки ... глупости на таркалета. Пак от познат, който е "бизнесмен" от както се помня и повече от 5-6 месеца не се е занимавал с едно и също нещо :D Само защото ми е познат го изтърпях да му слушам глупостите ... Обещаваше 3-4 цифрени суми на месец..бля бля. ;) Още го гледам да ходи по центъра както ходеше перди 5 години - не е прокопсал явно много :D
Ръца Пръца

pAbLo

Е щом ходи по центъра,значи си е насмогнал на мастрафа и не работи 8)
"If one day the speed kills me, do not cry because I was smiling" - Paul Walker
Човек дори и добре да живее,рано или късно ОТНОВО си КУПУВА ФОРД :D :D :D

TourneoRS

Стара е темата, но понеже ме налазиха едни такива ... няма отърване. (rofl)

Много държах да се запозная с Яна, но съм нямал късмет.  (tooth) (tooth)

ЛИНК

надявам се няма някой прикрит  вирус.. да го ева
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

Bivola

Да, имаше една фирма Амуей, може и още да я има, та един ден от нищото ме налази един такъв сладкодумник и ми загуби половин час сигурно да ми обяснява колко добри им били продуктите и същите схеми дето и Вие сте ги споменали по-нагоре. Мене ме каниха в Парк-хотел Москва тогава. (rofl)