Работата и удоволствието от нея

Започната от Pyrhel, 17 Август 2012 14:17:07

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Харесвате ли си работата?

Да
17 (51.5%)
Не
16 (48.5%)

Общ брой гласове: 33

Pyrhel

Интересно ми е дали си обичате работата. Не говоря за професията, а за работата, която работите в момента. Тук не става въпрос дали сте доволни от възнаграждението, дали шефът е тъп и т.н., а само и единствено дали ви харесва да работите, това, което работите.

Аз например допреди няколко години си харесвах работата и ми беше кеф да чопля постоянно. В един момент нещо щракна и почнах да се интересувам от тотално различни неща и в момента ходя на работа с тотално нежелание. Обяснявам си го с това, че започнах да работя тия неща още като ученик, че даже като бях в техникума ходех на 2 места...
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.


hotblooded

  За момента си харесвам работата, макар че все още ми е трудно (вече година и половина) да свикна с бюрото... Но все пак тук прилагам на теория наученото до момента в практиката :)

Pyrhel

А, точно това е едино от нещата, които ме побъркват - бюрото! Шибаното бюро! Идваш, сядаш, после ставаш да ядеш, пак сядаш и си тръгваш. Отвратително! Повечето хора ми казват "Пфф, луд ли си, вимаш добра заплата, зимата си на топло, лятото на хладно, какво повече искаш?!"... Проблемът ми е, че вечерта като си тръгна се чувствам по-тъп, представи си да няма работа днес - супер, ще цъкам по форума, утре - ще направя някаква нова благинка и т.н. Но в продължение на МНОГО време? Мислех, че това е основната причина да ми се гади от тоя занаят вече, затова напуснах... Преместих се на място, където има повече работа. Същото. :) И в момента само дебна подходящия момент да си сменя насоката, искам движение, да мърдам, разнообразие!
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

shaft

И аз ходя на работа с нежелание, защото не знам какво точно искам да правя, но знам, че не го искам това за основна работа, което правя сега... Определено автомобилите са ми по-голямата страст, но пък си мисля, че ще ми мине... и после какво? :)  Да... харесвам някаква част /60%/ от работата си - т.е. като професия и като подразделение в професията, но със сигурност не е напълно това, което искам. Като се прибера се чувствам по-зле, отколкото миньор в мината. 

Поздрави

ПП: Имам чувството, че съм на доизживяване... чакам пенсията, а един колега като чу това каза, че имало още над 40 години до пенсия, и някак си аз не мога да си го представя, че ще го правя това до тогава...  :))

Поредният чешки "боклук", който не става за нищо друго... освен за возене, каране, товарене и малко умерен спорт!

Alexi

аз си харесвам работата .. може би ,защото съм постоянно насам натам вече 12 години и да ме вържеш за бюро няма да стоя .. отделно нямам началници на главите и съм на ненормиран работен ден ,като нямам работа почивам или чопля нещо друго

pantata

А аз си харесвам работата, макар и на бюро. Сигурен съм, че големите мозъци ще ми исмислят нещо ново всеки месец, поне от година и половина насам е интересно, все мислят по някоя нова глупост :))

Pyrhel

Резултатите направо ме разбиват. Радвам се, че повечето харесват работата си. А очаквах около 80% отрицателен вот!
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

varby

Работата не ме удоволетворява и заплатата също,но заради работното време/нощни смени/ и никакъв избор на работа трябва да се задоволя с това което имам.Друга тема е ,че господата от ВМА решиха ,че не мога да работя това за което съм учил и това което обичам.А така ми липсват моите "Машинки".

TourneoRS

Последните 10 години работих в една фирма . Не съм мислил да напускам , заплатата беше добра , годишен бонус и т.н.
Не вярвах , че приказката "Изгониха ме и аз напуснах " е вярна   :)) . След това пробвах на две места , работата не беше лоша , но колективът за нищо не ставаше . Сегашната я започнах на майтап  уж временно , вече трети месец бачкам . ..
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

SICKandPROUD

Харесвам си една от почасовите работи, да давам частни уроци, главния занаят го ненавиждам защото се занимавам с "братчеди".


Не са важни конете в мотора-важно е магарето зад волана !!!


martin1977

Цитат на: SICKandPROUD в 22 Септември 2014 22:28:24
Харесвам си една от почасовите работи, да давам частни уроци, главния занаят го ненавиждам защото се занимавам с "братчеди".

Хахаха, и мой братовчед работи с "братчеди" ... бъзикам го че досущ като тях е станал...... /професионално изкривяване/

SICKandPROUD

 Те мен ме слушат, щото няма заплати иначе... хахахахаха , но трябва човек постоянно да е до тях за да се свърши някаква работа.


Не са важни конете в мотора-важно е магарето зад волана !!!