Впечатления от Мото-Пфое

Започната от Pyrhel, 22 Септември 2011 03:56:08

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

mitakinen

"Мототехника-Пфое" когато и да ги оплюеш никога няма да е без причина. Търтеи и мързеливци. Дори един управител от клоновете в страната бе споделил, че не можел да  накара служителите си да работят след 17ч. за нищо на света, дори и при наложащи се случаи. За какво говорим  :-\
Жалка работа - никой от УС-то не пое отговорност - няма мъже, само мижитурки


hotblooded

Цитат на: mitakinen в 12 Ноември 2012 18:42:07
     Дори един управител от клоновете в страната бе споделил, че не можел да  накара служителите си да работят след 17ч. за нищо на света, дори и при наложащи се случаи. За какво говорим  :-\
Не знае как... (batter), като започнат да усещат загубените или недоволните клиенти по джобовете си - като гладни котенца ще ни гледат в очите!

Marlboro

Както сме се разписали, за другата национална среща и плакат на автомобил няма да има.  :D
Момичета, при тези цени на бензина, не идваме само за се видим!

mitakinen

Те форуми не четат.А и какъв фактор е едно "жалко форумче", което не е никакъв клиент.  :D Ще ги "храним" защото не искам да се превръщаме в придатък на МП, а трън в задника им.
Жалка работа - никой от УС-то не пое отговорност - няма мъже, само мижитурки

Bobi

МП- Младост. Минах да си поръчам нова капачка за масло и реших да попитам единият от приемчиците за реглаж на фарове.

Аз: Добър ден! Понеже сложих ксенонови фарове, дали ще е възможно да направим един реглаж и колко ще струва услугата?
Приемчик : Ми то реглажът на фаровете се прави в завода като излиза колата. Сигурноне си наместил крушките както трябва.
Аз: #$#$%??!!? Аз съм сменил целите фарове, а не крушките. Отделно си имат жълтите винтове за регулиране?
Приемчик: А! Еми, минете по-късно, за да я вкараме да я погледнем. 
Следва удивителен поглед от моя страна, защото сервизът е празен и съм единственият жив в цялото МП.
Приемчик: Сега чакаме една кола, тя разтоварва отзад.
Аз: Аха! Лек ден.

(omg)

Dmitarcho

Лудница :) Тея от МП нема да спрат да ме изумяват . Боби, той като не ти е казал, че щом имаш жълти винтчета за реглаж - си ги регулирай сам :D :D :D
Аз ходих да си взема АнтифриЗ от Мп .. и помеждодругото питах едното момче което се занимава с диагностиката по колите .. за програмиране на ключ, но само копчетата да ми програмира, защото нянам оригинален по който да обуча въпросния ключ.
Аз: Колко ще ми струва обучението само на копчетата ?
МП: Вземи ключа и ела да говорим, все ще измислим нещо ?
Аз: Ти ми кажи колко ще ми вземеш, да знам дали да идвам или да ходя до София да ми го оправят.
МП: Защо пък ще ходиш до София ...
Аз: Защото ще ми го направят ефтино там, имам познати ... хакери ...
МП: Е колко ефтино ще го направят ?
Аз: 10 лв.
МП: И аз ще ти взема толкова. Ела с ключа и пак ще говорим.

:D :D :D Иначе момчето е супер любезно .. много пъти съм ходил за съвети ... питания разни ... винаги ми е обръщал внимание. ДАже ми прави диагностика веднъж /безплатна/ ... докато чаках една кола да мине преглед :D
Ама това с ключа ... щом в София ще го направят на такава цена - и аз ще го направя на такава :D Като си тръгвах му казах, че 20 ще му дам .. само да стане работата ;)
Ръца Пръца

amplified


Dundee

Цитат на: Bobi в 15 Ноември 2012 16:18:04
....
Странна работа. Аз имам обратния опит и затова за такива дребни неща от време на време се отбивам през МП Младост. Миналата година по това време отидох със същия въпрос и много любезно и безплатно ми регулираха фаровете. Миналата и тази година ходих за тест на амортисьорите с мондеото, един път преди няколко години съм бил и с ескорта - и трите пъти приемчика не ми иска пари. А освен друсането на стенда, качваше колата на подемника и подробно оглеждаше ходовата част. Пробва дали работят фарове, мигачи, чистачки. После пита искам ли да огледа още нещо по колата.
Друг път съм оставял мондеото за няколко часа да огледат ел. инсталацията дали е предвидена за фабричните дневни светлини. Не успяха да свършат работата и пак не искаха пари.
Странно как се получава разликата. А определено не съм редовен клиент. Никой не познавам, даже консумативите не пазарувам от тях.
Единствената разлика, която виждам, е че в повечето слечаи се обаждам предварително по телефона и си запазвам час.

mapmot

#38
След дълга епопея по ремонта на ABS системата на Прешъс, мога да споделя следните впечатления:

1. Българските автосервизи са застинали някъде около лето господне 1999-то по отношения на познания, оборудване и диагностична апаратура. Ако автомобила ви е произведен през 21-и век, силно препоръчвам да заобикаляте сервизи, различни от фирмените на съответната марка, на разстояние поне 4 км.

2. В сервиза на Мото-Пфое в Пловдив имах почти същото преживяване като Анатолий в първия пост в темата: Записах си час, обясних точно какво искам, попитах колко ще струва - около 50 лв. Много ме обнадеждиха следните думи на приемчика: "Не сме правили такава кола досега, ще трябва да изчетем каква точно е процедурата." Преди малко си взех автомобила с оправен проблем, крайна цена 64 лв. Може би общото между мен и Анатолий е това, че и двамата оставяме колите с ясен проблем и ясни указания какво трябва да се направи. В моя случай помолих да напишат в поръчката "Капризния клиент желае обезвъздушаването да се извърши по процедурата под налягане, опция 1 в менюто на IDS"  ;D

P.S. В сервиза ми казаха, че колите над 4 г. ползват 20 % отстъпка при сервизно обслужване в Мото-Пфое, и че сметката е трябвало да бъде 80+ лева, което намирам за правдоподобно, като знам от собствен опит колко време са се мъчили с тази процедура  :))

P.P.S. Достигането до извода от т. 1 ми струваше около 170 лв., смятам че се оттървах евтино.

g_vulev

От моя страна също смесени мнения. Основно ползвам услугите на МП Младост.
Взех Мондеото преди 2 седмици. След една седмица установих че климатика не работи (толкова съм разбрал и аз при огледа). Закарах автомобила на Иван Стоев. Звъни "Радиатора е за смяна, сменяме го за наша сметка". Взимам колата, всичко е ток.
Тези дни на 2 пъти ми се случва да включа мигачите и да не получа индикация на таблото. Звъня на въпросния Иван Стоев. Обяснявам, че според мен сигурно лоста е тръгнал, едва ли е реле. От негова страна е нужна диагностика, можело да бъде нещо софтуерно  :-\. Както и да е запазвам час и отивам днес. Оказва се че ми е записан час при другия приемчик Георги Митев. Обяснявам отново проблема, човека отиде отзад при сервизните техници, връща се и обяснява че няма как да стане тази диагностика а трябва да дойда когато проблема се прояви  (headbang).
Та така. Въпросният господин Иван Стоев можеше да ми спести това разкарване. Въпреки това, като цяло съм доволен от тях. Поне за разлика от други познават автомобилите които ремонтират  ::).


Marlboro

Абе като им закарах мондеото с проблем в спирачките, не останах с впечатлени, че много познават колите. В Пежо, които са наблизо в люлин, намериха проблема за 10 мин, без да скачат да "сменят наред", без да знаят какво е...
Момичета, при тези цени на бензина, не идваме само за се видим!

_bioHAZArd_

Определено съм със смесени чувства от Мото-Пфое в Габрово. При последните две посещения не се справиха много добре. При едното за реглаж се оказа, че са оставили волана завит на ляво. При последното посещение за диагностика на Фокуса приемчика само чупеше пръсти и повтаряше ..че ние какво можем да направим да ти решим проблема...с мъки го убедих да я приеме, и в крайна сметка констатираха че нищо й няма на колата....без коментар.

Dmitarcho

Реглажа нали уж бил най-добрия в Габрово в Мп .... ?!?
Ръца Пръца

_bioHAZArd_

Ами това ми беше втория реглаж там, от първият бях доволен. От вторият не. Може да е било недоглеждане или нещо друго, но след две безполезни посещения, някак ме изгубиха като клиент...

Bobi

Фотото са пуснали някакви промо цени на части : http://www.motopfohe.bg/read_text.php?tid=172

whaaazp

Мерси, миналата седмица намазах 2 капачки за джанти - 3.70лв броя. :)

Pyrhel

Как откривате кое става за вашата кола и кое не, че 2000 финис номера нямам нерви да ги прегледам в микроката? :D
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

whaaazp

Трудно...
При мен случайно проверих финис номера на капачките на сайта им- 22 лв - отдолу с жълто "ОБАДЕТЕ СЕ ЗА СПЕЦИАЛНА ЦЕНА", та се оказа че имат 82% отстъпка.  (clap)

За жалост имаха само 2 бр.  (angry)

martin_varbanov

Здравейте фенове!

Преди два дни с тъста ми решихме да обслужим Форда в MOTO-PFOHE Пазарджик - грешка ГОЛЯМА.....
Отиваме с надеждата, че ще сложим хубави и най-вече оригинални части (масло, горивен филтър, маслен, въздушен, купе). Приемчика веднага провери цените и каза, че веднага може да се извърши всичко, което искаме. Но, когато дойде момента с цените си помислих, че съм в Германия в официален серевиз на MOTO-PFOHE (sd). Цена на наливно масло 5W30 19лв. на литър. Приемчика:
- За вашият автомобил 5л. масло...... 
Аз:  (facepalm)
- Ако може да проверите по техническите характеристики на автомобила, защото този мотор с горивния филтър събира максимум 4л. (3.8л)
Той:
- Не, 5л.
Аз:
- Добре, все пак проверете!
И се оказа, че съм прав.

Следващия инфаркт..
Той:
- Цена на горивен филтър - нещо от сорта над 170лв., алтернативен около 100лв
- Общо ще ви излезе 325лв (по спомен ви казвам тази сума но е над 320лв) обслужването на автомобила
Аз:
- Ако обичате да ми сметнете с алтернативни части, без горивен филтър, който по ваши думи се сменя всеки път, а на доста места (включително и тук) съм прочел, че пробега му е поне 30 000км.

В общи линии се разделихме с 130лв. за не оригинални части, масло налято, забележете в туба от 10W40 GM OEM Oils ! ::) При въпрос към майстора каква е тая туба отговора беше - Аааа, няма проблеми тя тубата е друга, маслото си е 5W30!  :'(

Това беше последния път в който с тъста ми посещаваме този сервиз, защото реално опита с който разполагаме е достатъчен ние да си сменим въздушния филтър и в някое сервизче срещу 5лв. да ни сменят маслото. Само за справка преди 2 седмици сложих Тотал 5W30 5л. туба за цена от 69 лв :)

Това, което ви споделих е моят горчив опит с поредния оторизиран сервиз в това число влизат Пежо и Ситроен. Също така не ангажирам никого с моето мнение, просто ви споделям :)

Приятен и усмихнат ден от мен  (race)

Dmitarcho

Просто недейте да ходите в този КЛОН на МП ;) Фокуса коя година е ? На Йоши горивния филтър и негия е 170 лв. в МП, за Мондео мк3 е 100 лв. Това как да е ... ам това с маслото ... е пълна пародия - аз не бих дал да ми налеят каквото и да е било маслко от друга туба, различна от тази каквата трябва да е маслото - знаеш ли какво масло има вътре ... пф ... Измекяри
Ръца Пръца


martin_varbanov

Фокуса е 2006г., 110к.с.  Дано няма проблеми с това масло. :-X

G_o_c_e_v

Марто, няма да се плашиш, и М10 да му налеете пак ще върви. Но го забравете това с оторизирания сервиз, дейностите там са като на обикновен, но ценово са х3 примерно. Аз примерно горивния си го сменям сам, филтрите на купето и двигателя за въздуха пак Аз си ги сменям. Само маслото не си сменям сам, понеже старото масло нямам какво да го правя, а и смяната не е скъпа от познат.
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

momo76

Вчера ходих до Мото Пфое за смяна на маслото на Волвото. Причината е, че при обслужване на автомобила сменят и софтуера безплатно.
Оставих колата със свито сърце, след като си я взех останах супер доволен.
Сменено масло и маслен филтър - това се води обслужване дори и без смяната на другите филтри. Другите ще си ги сменя аз.
Ъпдейт на софтуера на всички модули, автомата работи доста по добре, мотора също - безплатно.
Преглед на ходовата част - безплатен, като си ми казаха какво има да се сменя.
Най голямото ми учудване - колата беше измита отвън.
За всички части има 10% отстъпка, а за труда 20%.
Като пари малко скъпичко 300лв, като маслото е 220 Кастрол 0W30.

Alexi

е значи не е безплатно ами към 150 лв идва ъпдейта :)

Nikola

И аз като си купих колата отивам във МР Пазарджик и им викам:
"-Цялостен преглед, ама цялостен. Всичко. Преглед като за изкарване на сервизна книжка!"
(Мисля, че в МР Люлин е 120 лв.)
Така, така... "- Готова е."
Аз: "-Съединител, фарове проверихте ли?"
Те: "-Не."
Аз: "-Ми какво проверихте, бе?"
Те: "-Направихме й диагностика, както казахте."
??? :'( (nut) (batter) (batter)

А тези от МР Люлин:
Питам ги 4-5 части какво ще струват по телефона - казват ми. Питам и за проверка ходова част, а те БЕЗПЛАТНА Е!
Сменят там каквото исках и открили на задният мост двата кабела от ръчната играят и тропат.
Слагат 4 свински опашки и във фактурата - Проверка ходова част - тропане 40 лв.
Абе ебати боклиците и си мълчат за -20% отстъпка.
Трябваше да питам главният приемчик, при който съм за отстъпката, а той завалията едва ми мрънка
цупи се, дуе се. Казва се Васил Илиев.
КАТО НЕ ТИ СЕ РАБОТИ ТАМ НЕ РАБОТИ, БЕ!
"Двеста вдигам - мощност има. Не е лети, не е зима. Зарад тази служба гадна камерата в Монца падна. Тежко карам в моя стил - и немай грижи Форда яко движи!"

Alexi

мда едно от нещата които ме отказаха от тях е  ,че отстъпката не се предлага на клиента а ако си я поиска почва едно мънкане чупене на пръсти .. според мен нормалното отношение е следното - като видят мк3ката тъй като очевидно е на повече от 4г - добър ден ,за вашия автомобил предлагаме 20% отстъпка на части и сервиз ! ( между другото тука е добре да се чете добре изречението - части И сервиз .. ако отидеш със собствени части сервиза не предлага отстъпка от 20% ,питал съм ) .. при последното ми ходене ( тая оферта за 20% вече съществуваше тя е поне от 2г ) смених масло и филтър ,колко нещо около 200 лв беше .. викам отстъпка няма ли - абе като за редовен клиент - 10% .. ок 10 - 10 .. от тогава не съм стъпвал там стана 2г ..

momo76

Въобще не е ставало въпрос за отстъпката, чак накрая във фактурата видях, че я има.

kokoskoto

По въпроса,колко съм доволен от сервизите на МП,мога да дам добри отзиви за Плевен. В Младост ходих 1-2 пъти за обслужване,но за сериозни ремонти сега предпочетох да я оставя в Люлин. Като си я взема,ще пиша,какво са направили с ремонта.Имат доста неща да сменят и са за една торба пари,искрено се надявам да съм попаднал на кадърен човек,дето ще прави ремонтите

Pyrhel

Каква стара, 6-годишна тема! (dwo) (bi) Ама аз от 10 пък не съм ходил до Мото-Пфое. (tooth)
Каква е ситуацията с проверка на историята на автомобил в момента - техен и внос? Като взех Мондеото нямаше проблем, показаха ми всичко, но след време четох във форума, че не давали вече информация.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Septerra

Правих проверка за новото Мондео. Отиваш в Second Hand-а, подаваш една декларацийка и уж трябва да платиш 30-на лева. Но с декларацийката отидох при един от по-симпатичните приемчици и той ми изпринти сервизната история на колата от системата безлпатно. Сравних със сервизната книжка и историята от Германия, всичко съвпадаше 1:1. Каза ми, че излиза и сервизна акция за ъпдейт на софтуера на мотора, нещо си заради ДПФ. Даде ми визитка към кого да се обърна за час за качване на новия софт. Останах доволен.