Омасляване по двигателя на форд фокус 2007г.1.6 , 90 к.с. !

Започната от mool, 08 Юни 2021 13:50:12

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

mool

Здравейте отново , забелязвам омасляване по двигателя на форда от маркуча , който влиза от интеркулара и маркуча , който излиза от  картерните изпарения и влиза във шарокият маркуч на въздушният филтър , маркучите са здрави и читави без напукване и скъсване  . Та въпросът ми е защо това масло излиза отвън и омаслява доста двигателя , да не би да има повишено налягане на картерните изпарения , мисля , че там трябва да има някакъв клапан или се лъжа ?!


iwo_19

Огледай  я по-внимателно  и други кусури  ща намериш. Карай си  колата  и не барай  , освен ако нещо не се  обади.

ivopolr

Аз бих ти препоръчал хубаво да измиеш с обезмаслител мазнотиите и начесто да оглеждаш откъде започва да протича.

mool

Не съм съгласен с теб Колега iwo_19 ! Когато нещо се обади вече ще е късно ! Ето днес например светна Чек лампата , съмнявам се маслото което е във въздуховодите да е омаслило силно дебитомера и от там да свети , защото когата пали , изтегля добре , но тази лампа ме притеснява !

ivchotr

Пусни я на диагностика, за да видиш заради каква грешка е светнал чекът.

mool

Чекът изгасна от самосебе си , ходих на диагностика въпреки това , имаше натрупани няколко грешки , но проблема идва от въпросната тъй наречена Картерна вентилация , цапа Дебитомера и дава грешки !
Някой сменял ли е въпросната  Картерна Вентилация за която става дума в темата ми и ако я е сменял моля за разяснение !
В нея се намира една мембрана с пружина точно тя прави проблемите и цапа Дебитомера , въздуховоди , въздушен филтър а така също и Интеркулъра ! Ако някой я е сменял ще съм благодарен да драсне някой ред тук , благодаря предварително .

iwo_19

Сменя се целия капак , заради тоя  клапан. 150 лв е нов.

mool

Да така е , мъчех се да извадя тази капачка читава без да се счупи , две жлебчета се счупиха и останаха 4 , а още не съм ги напънал и тях , но със сигурност читаво няма да излезе , за това варианта е ново или втора употреба,  но втората употреба предполагам ще е същото , май ще се дават тези 100 лв. Намерих го на около 100 лв. ново , така , че ще се " бучкам " няма как .
Заради тази мембрана се пълни цялата въздушна система с кондензирани маслени пари .

zz_stefanov

След като го смениш, би ли постнал снимки на повредата. Предполагам е пробита мембраната.

mool

Непременно ще го направя , само да поръчам новия капак и започвам и ще снимам  , и аз това предполагам или самата мембрана е залепнала за капачката или е спукана .


mool

Ще използвам същата тема за да питам , някой свалял ли е интеркулъра на форд фокус комби 2007г. , ако е правил тази трудна процедура ще съм много благодарен да пише , къде се намира и какво се сваля за да се стигне до него ?!
Причината за свалянето е почистване от масло натрупано от изпускането на  съответната картерна вентилация , която смених вече с нова и почистих въздуховодите , дебитомера , въздушен филтър и ми остана интеркулъра !