Патерица за Мондео мк4

Започната от jo_jo, 11 Май 2021 12:23:57

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

jo_jo

Привет,

Може ли някой, който има мондео мк4 с патерица да направи малко снимки как изглежда.
До колкото намерих трябва да 125/90/16, което е малко кофти размер (има повече 125/85).
Идеята ми е от да мина на патерица от пълноразмерна, за да стане по-голям багажника (от 215 до 125 би трябвало доста да слезе надолу)


sstefan

Привет,
ще загубиш обема на органайзера който е в момента и събира доста неща.Отделно крика и инструментите стоят в кухината на резервната гума,които после трябва някак си да закрепиш.Ще спечелиш едни 10 см дълбочина,защото малко плитък идва багажника.Ако почва да ти малее обема-значи си за комби.

jo_jo

аз знам, че съм за комби, ама няма да стане скоро.
Ясно ми е, че ще загубя органайзера, но пък ще мога да слагам два куфара един върху друг.
Инструментите пак са си там, поне така изглежда ( https://www.ebay.co.uk/itm/FORD-MONDEO-TITANIUM-MK4-2007-2014-16-SPARE-WHEEL-SPACE-SAVER-JACK-/264881521858 ) затова искам снимки, за да знам дали само гума ми трябва или и други работи.

sstefan

Относно куфарите в началото и при мен беше дерт.Слагаш два огромни куфара,в/у които скачаш да се закопчеят и ти излезе душата докато ги товариш.Оставаше място още,но не беше организирано пространството като хората.С куфарите намерих решение-от чужбината,за смешни пари взех 5 еднакви по-малки и един малък.В момента 4 куфара ги редя странично изправени един до друг,а пред тях можеш да сложи доста дълъг сак и малкия куфар.Вярно,че си е малко катунарско,ама куфарите компактни,леки и доста повече багаж носиш.Поне ние сме така-нищо не се пере,дрехи за всеки ден.По спомен 120 лв ми излезнаха куфарите преди 5 години./Е не са Самсонайт,ама са идеални-като нови са/
Слагай на кантара куфари/патерица и което ти излезе най-добре като цена/практичност.За мен пълноразмерната гума си е най-надежният вариант-сменяш и си караш пак бързо,сигурно.

jo_jo

абе не са само куфари, всеки товарил багаж за подрастващо дете и бебе знае за какво става дума. Само количката пълни повече от половината багажник и е трудна за събиране, а не мога да я направя на много малки колички, затова и темата.
Иначе съм напълно съгласен за безопасността, но с патерица + спрей за гуми пак би трябвало да е спокойно положението. Аз си купувам XL гуми, та и от там се надявам за малко сигурност.

ivchotr

Спрейовете "изветряват". Имах такъв в предишната кола и не го бях ползвал дълго време. Веднъж едната гума на дъщеря ми на колата се беше спукала, ползвах спрея и ... едно голямо нищо. Оправих се с крика и резервната гума. После на гумаджия да залепи спуканата и така. Само дето я беше олял с повръщнята вътре. Имам предвид спрейовете, дето хем запушват пробойните, хем надуват гумата.

jo_jo

Точно за такъв става въпрос, те имат срок на годност, моя е от лидл (пускат сравнително често). До колкото съм чел, след употреба гумаджийте не се радват много и това вътре трудно се чисти.

Жоро Петков

Колега, не знам дали ще ти помогне много снимката да си представиш, но това намерих в нета:

https://talkford.com/community/topic/235713-mk4-estate-boot-floor-components/

виж по постовете надолу има - верно, че е за комби модела, но ще изглежда подобно.

Дано все пак някой колега с МК4 да постне истинска снимка.