Фокус мк2 2.0TDCI СТАРТЕРА НЕ ВЪРТИ

Започната от Vanesa, 31 Юли 2020 19:33:42

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Vanesa

Здравейте колеги. Наскоро ми се появи проблем с фокусника (мк2 2.0 TDCI) . Лампичката на имобилайзера мига, стартера не върти. Колата  или изобщо не върти за да запали или гасне и в движение, като светват почти всички лампи по таблото. Грешките , които излизат са доста ( U0073; U0001; U0140; U0155; U0121; U0131 и най интересната P1934) . До вчера свързвайки се с диагностиката като ги изтрия и няма проблем.... но до вчера. Сега диагностиката не иска да се свърже с компютъра и няма палене. Проверихме всички бушони . Свалихме и почистихме буксите на компютъра както и масите, разлика отново няма. Днес дадох ключа (само 1 ми е )  за проверка - няма проблем с чипа. Колата не беше карана няколко месеца,  като единственото различно е, че я дадох на фирма да я пререгистрират в КАТ. Аз я закарах до въпросната фирма,(като нямаше никакви проблеми)и след 2 часа ми се обадиха да ми кажат ,че не върти стартера и не могат да я запалят.
Цяла седмица ми белее главата... Някой ако има идея къде да търсим проблема?


ivchotr

При оригиналния ключ с многото бутони нямаше ли някакви комбинации с тях (с бутоните), които програмират разни неща по запалването? Някой ми обясняваше преди време да внимавам какво и как натискам. Нищо чудно да са я блокирали без да искат.

Ozzie

#2
Нищо не може да се програмира с бутоните от ключа, освен типа отключване - всички врати + капачката на резервоара или само шофьорската, багажника и капачката.
Проблема много напомня на моя, когато зорлем си осрах РСМ модула зимата...
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

Vanesa

Засега проблема е решен. Презапояване на таблото + почистване на бушонното табло под жабката.