2017 Ford Mondeo 2.0 BiTurbo Vignale

Започната от Septerra, 13 Юни 2020 18:16:58

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Septerra

Здравейте отново, колеги. Както стана тема в другата тема, целта този път беше Mondeo Vignale. Преди около десетина дни колата пристигна и сега ви я представям.
Внос е по поръчка от Германия - специално избрана, детайлно прегледана преди покупка. Първа регистрация януари 2017 година, на 148 000 реални километри с пълна сервизна история във Форд и пълна поддръжка по предписание от завода. Колата е в наистина перфектно техническо и визуално състояние - в интериора си мирише на чисто нова кола,. :)

Моторът е 2.0 дизел, битурбо 210 к.с., автомат. Вървежът е повече от приятен, разликата е голяма спрямо предишната особено в по-ниските обороти. Колата има на практика абсолютно всички екстри, които Мондео предлага без джанти 19-ки и електрически сгъваем теглич. Джантите са в списъка за по-натам, а теглич има, но се сваля и слага на ръка. Някои от екстрите - адаптивно окачване и кормилно управление (режими Normal, Comfort, Sport), масаж, подгряване и охлаждане на предни седалки, подгряване на волан и задни седалки, ел. реглаж на волана, печка Webasto, 220-волтов изход, адаптивен круиз, всички системи за сигурност и доста други, повечето се виждат на снимките.

Отделно, колата е от серията Vignale, тоест спрямо стандартно Мондео МК5 има допълнително обезшумяване (например, предните прозорци са по-дебели, има active sound cancelation system и други), табло в кожа, специална тапцерия, някои визуални разлики и други. Даже и стелките са специални. :)

Първите впечатления след един уикенд с нея са наистина като за автомобил от премиум сегмента - возия, комфорт, ниво на шум, вървеж, усещане за сглобка... всичко е над очакванията ми. Адаптивното окачване променя изцяло автомобила между Comfort и Sport.

Първите стъпки, освен смяна на масло на мотора (точно си й идваше по сервизно предписание), са защитно фолио на фаровете и халогените и някои дребни модификации по софтуера (активации на разни екстри и подобни).


ivchotr

Със здраве да си я караш (fri)

Mondeicho

Честито и безаварийно шофиране. Малко е скучно, когато почти няма какво да й се добавя  (rofl). Изглежда страхотно колицата.
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

Alexi

Ангеле честито ,чудна машинка :) трябва да се види и на живо :)

jo_jo


ekstremniat

Честито и тук Геле. Безаварийно и много километри.

didon80

Честито и поздравления за страхотното Мондео!

hotblooded

Еха, е това е кола... Много и безаварийни километри  (race)

Pyrhel

Честита, много е хубава и запазена!
Не познавам друг човек, който продава колата си и... Купува същата (tooth) (fri)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Мишо

Зверска е колата, честито колега. Желая само консумативи да сменяш и нафтата да стане левче  (tooth)


envo

Честито! Със здраве да си я караш!
Препоръчвам ти освен фолиото, което мислиш да слагаш на фарове и халогени, да удариш една керамика на боята.
Колата е страхотна!
Focus MK2.5 1.6TDCi 109к.с.

exclusiveremix

Поздравления за колицата...уникална е, е меко казано.Когато качиха снимка от Протинт при поставянето на фолиото,бях убеден че е твоята.Пожелавам много безаварийни км.Кофтито обаче е,че няма какво да се добави като екстра  (rofl) . Убеден съм че както при старото,така и при това мондео,ще последва полиране и пълна детайлинг процедура.
Ford Focus Ecoboost Red Edition
Ford Fiesta TDCI Black&White

Septerra

6000 км след покупката продължавам да съм супер доволен от избора си. С колегите и приятели от DizzyRiders направихме това видео, дано е интересно за вас. :)

https://youtu.be/oD1GQRlWKy8

saggy

#13
Много готино видео. Техническата част беше на много добро ниво и представи ясно двете мондеота. Поздравления!

zloster

"Обезшумяване/активно шумоподтискане": ПокажиСкрий
Чукча не читател, чукча - писател.
Смисъл, произход и употреба са пояснени на http://dslov.ru/pos/38/p38_229.htm
За обогатяване и подобряване на говорно-писмената ни култура: https://rechnik.chitanka.info/ http://ibl.bas.bg/rbe/ https://rbe.chitanka.info/