Проблем със прозорец

Започната от Водниядух1, 18 Декември 2021 06:53:05

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Водниядух1

Колеги ,откакто застудя ми се появи проблем със автоматичното смъкване/вдигане на стъклото на предния пасажер. Не реагира нито от моя бутон,нито от неговия бутон. Щом се стопли колата и започва да действа сякаш нищо не е било. Направи ми впечатление,че първо започна да се е.....ва когато е отворена вратата-независимо дали е топло или студено. Разбутах снопа с кабели които влизат във вратата,но нищо не се получи.


ivchotr

Ако моторчето се е намокрило и замръзва в студовете, донякъде обяснява поведението му. Същото важи и за повдигащата система. Моторчето ми се струва по-защитено откъм подгизване, така че едно сваляне на кората и обилно смазване на шарнирите на повдигачите (не съм запознат каква е точно повдигащата система на този модел) би трябвало да свърши работа. Смазването важи и за връзката на моторчето с повдигачите. Ако окабеляването се връзва с моторчето посредством букса, добре е да почистиш и смажеш и нея. С контактен спрей.

Водниядух1

Вчера разкачих буксите към купето и напръсках с контактен спрей. Днес нарочно слязох до колата рано сутринта и пробвах какво е станало . Всичко си беше наред . Пробвах и как ще завърти стартера(понеже и там охлабвах и пръсках)- и там всичко е наред. Явно си е детска болест при фокусите- корозия при контактите.

ivchotr

И други марки страдат. Особено някои немски. Като им погледнеш габаритите, е някаква цветомузика отзад :D

Пак добре, че си минал без разглобяване на вратите.