Проблем с двигател или ангренаж

Започната от Атанас Петков, 03 Октомври 2019 10:31:19

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Атанас Петков

Здравейте! Незнам дали тук е мястото но ще попитам. Имам Ford Focus 1.6i  - 1999г. Въпросът ми е от известно време ( около 4 месеца ) колата изгуби мощност и взе да дава среден разход на гориво около 13 - 14 литра , което е много имаики  в предвид че карам нормално.   И взе да се чува някакво почукване от към двигареля когато колата види малко зор например по нанагорнище. Отидох на маистор закачихме я на компютър но там нищо не показа ( впръскване, дозиране и тъка на татък всичко си било ок ), качи се да я пробва и каза че ангренажа е прескочил 1 или 2 зъба и като се смени и се направи центровка всичко ще се оправи. Въпросът ми е дали някои се е сблъсквал с подобно нещо и дали нещо не ме баламосва майстора, тъи ката съм малко бос в тази област ще се радвам на вашето мнение и препоръки.


ADiDimitrov

Принципно това е една от най-вероятните причини, но може да е поне от още 5 други!Ако нямаш доверие на майстора, виж за второ мнение на друг сервиз! Така както го описваш, може да е всичко!

ivchotr

Той докато обикаля по майстори тъкмо ще я досчупи. Как прескачат два зъба на ангренаж ей така, отведнъж? Трябва да има някаква друга причина освен ремъка, ако наистина е прескочил. Само че преди да се смени, е добре да се провери дали наистина е прескочил.

Alexi


Атанас Петков

Не на бензин. Z - tech  двигател. В понеделник съм на майстор пжк да видим.

ivchotr

Цитат на: Alexi в 03 Октомври 2019 23:30:15
на газ ли е колата

Ако никога не са й регулирали клапаните и е над 100к км, може и от тях да е. Ама щеше да гасне в някои ситуации.

Атанас Петков

На близо 200 хил. Не не са барани клапаните до сега, но не гасне.

ivchotr

#7
Ако газта е сложена отдавна, не е лошо да погледнеш клапаните все пак. По принцип при каране само на бензин им дават около 100к от реглаж до реглаж. Ако решиш да проверяваш клапаните, нека да погледнат и как е зацепен ангренажът. Да не е прескочил някой зъб.