Focus 1.0 EcoBoost 125 к.с.

Започната от Джони Иванов, 01 Септември 2019 21:52:14

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Джони Иванов

    Здравейте
    От средата на август съм с нов Форд Фокус Екобуст 125 к.с. С навъртяни само 100 км. тръгнах за морето. На отиване без климатик разходът ми бе 5,1/100 по магистралата, обратно с климатик 5,9/100, темпомата го бях настроил на 120 км/ч. Като нова кола се стремях да не я ръчкам много, но при скорост 140 км/ч и натискане на газта автомобила се  ускоряваше много добре. До сега съм имал скромни, стари коли и впечатлението ми за тази е отлично.


Ilian Petrov

Честито за придобивката! На мен ми се вижда доста добър разхода. Ще бъде хубаво, ако качиш и няколко снимки :)

Джони Иванов

        Ето още малко информация за "Сбогом дизел"- поне така го наричат от Форд, аз лично уважавам дизела. София-Рилски манастир-София, среден разход 5 л/100 км. , изминато разстояние 238 км., без климатик. Скорост по магистралата 120 км/ч, извън магистралата както дойде.
        По някой път имам проблем със скоростите-при превключване от задна на първа пак тръгвам на зад. Предполагам, че е по вина на задкормилното устройство.

exclusiveremix

Честито за количката.Качи и снимки когато можеш :)
Като ти гледам разхода и веднага ме хваща яд за липсата на 6-та скорост при мен.
При мен със същия мотор,но с 5 скорости разхода на автопилот на магистрала със 100км/час е между 4,7 и 4,9л.Нагоре вече гори страшно много и рядко  я настъпвам.Преди си правих експеримент - същата отсечка пак на автопилот,но със скорост 110 км/ч разхода се покачи до 5,1 - 5,3 л.
Ford Focus Ecoboost Red Edition
Ford Fiesta TDCI Black&White

Джони Иванов

  Здравейте
  Ето още малко информация за разхода на колата в града, след като децата тръгнаха на училище. При изминати 100 кл. разход 7,2/100 при средна скорост 23 км/ч.
   Спирам да следя разхода защото почвам да се вманиачавам.

Джони Иванов

     Здравейте колеги
     Появи се проблем с уплътненията на вратите - провиснаха отдолу и на четирите врати. Ходих до МФ , залепиха ги, но на другия ден се отлепиха пак. Представяте ли си: нова кола се движи по улицата, а от четирите врати се веят уплътнения. Опитах сам с моментни лепила да ги залепя, но тези маркучи нищо не ги лови.
     Моля за помощ ако някой е имал същия проблем!

Dmitarcho

Честито за колата. Разхода е повече от перфектен :)
Ръца Пръца

exclusiveremix

Виждал съм на фокуси от шоурума така да се отлепени уплътнителите.Убеден съм че със секундно не става - просто метал и гума не се разбират. Лично аз бих пробвал с лепило за стъкла - онзи черния силикон.
Ford Focus Ecoboost Red Edition
Ford Fiesta TDCI Black&White

Ozzie

Цитат на: Джони Иванов в 30 Септември 2019 21:28:51Появи се проблем с уплътненията на вратите - провиснаха отдолу и на четирите врати. Моля за помощ ако някой е имал същия проблем!
Точно такъв проблем не съм имал, но ако се лепят, пробвай с "Хелмевект", като преди това, старателно изчистиш всичко което е останало от предните лепила.
Тубичка от 60 мл., каквато е разфасовката, би трябвало да стигне за всички врати.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

Dmitarcho

С читаво двойно залепващо ...няма ли да стане ?
Ръца Пръца


Джони Иванов

      Благодаря за съветите.
      Ще пробвам лепилата още утре, преди да са започнали големите дъждове и ще пиша с кое лепило съм успял.

jo_jo

а защо не я върнеш в МП да си я оправят ?

Джони Иванов

     Проблема с уплътненията реших с моментно лепило от Била. Препоръча ми го колега със същия проблем.
     Днес купих и монтирах зимните гуми. В Наръчника на собственика пише, че след поставяне на нови гуми системата за контрол на налягането трябва да ги припознае  и и затова тя трябва да се рестартира. Компютърът прави запитвания в Settings и в три последователни отговори системата е рестартирана. Много време си поиграх докато намеря третия отговор в друго подменю.