Re: Въпроси, мнения и коментари за конкретни обяви

Започната от JohnyCage, 14 Декември 2011 14:39:36

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Alexi

Съболезнования за ремонтите колега ,от тук нататък по темата а тя е обсъждане на конкретни обяви !

F Focus

Надявам се да съм по темата за конкретни обяви( три са) без да пускам линк към тях. Ако е грешка се извинявам-трийте.
Какво имам предвид-ще помоля, който има време, желание, или му е любопитно да заложи търсене в Мобиле-то "Форд-Фокус, 2.0 бензин, комби, година на п-во от 2008 до 2010г." Най-много ме грабна една нов внос от Швейцария, тъмно-сив металик, пише вече регистрирана за 5999лв. с метанова уредба, което не е плюс за мен. На снимки изглежда много читава. Направи ми впечатление, че като за днешно време цените на фокусниците са ниски, а чат-пат хвърлям по едно око какво се предлага... >:(  Вижте и другите предложения.
Пусти мерак за двулитров Фокус не ме оставя на мира! ^-^
Да не вземе някой да ме изпревари да я купи! ^-^
Ще съм благодарен да чуя мнението Ви! Ясно е, че по снимки само не става, но с това се започва, нали?

П.С. Забелязах, че гофрата към фъзд. филтър е облепена със скоч, което е меко казано странно.

ivchotr

Е какво странно има? Спукала се е и някой я е лепнал, за да не дава пари за друга, камо ли за нова.
Веднъж в една гумаджийница един младеж беше тръгнал да навива тиксо върху прецаканата резба на един болт и така да стегне джантата. Добре, че го видях навреме. Едам се сдържах да не му запаля врата :D

F Focus

Уважаеми съфорумци,
Както знаете луд-умора нЕма, а аз съм баш от тези! ^-^ Изчетох много внимателно всичко, което написахте, но реших утре да отида да видя въпросният Фокус в София, 2.0 Дуратек, 2008год. с метанова уредба, след като задам няколко въпроса по телефона на продавача, разбира се-не, че ще повярвам на отговорите му, но все пак...За да е по-ясна ситуацията имам оферта (без да съм я искал) от 7000лв. за сегашното добиче, което има Каско за същата стойност за още 11 месеца, и за още толкова ГО и винетка, и много други, допълнително монтирани екстри.
В тази връзка искам да чуя мнението Ви за следното:
-За какви бързи пари (демек евтино) може да се продаде метанова уредба, ако изобщо има търсене на такава?
-Има ли изобщо Фокус с фабрична метанова уредба-на задният капак пише "Green Power", ама то и аз мога да си направя такъв.
-Метанът вреден ли е за двигателя, като пробан-бутанът?
-Климатроникът предполагам, че не може да се тества при минусови температури и там ще е котка в чувал?
Благодаря Ви предварително за компетентните отговори!
Наясно съм, че точно сега гледате финала на световното по футбол, като мен, но ще разчитам на бързи и компетентни отговори от Вас-ако се забавите ще изчакам мненията Ви и ще отида да гледам колата във.... вторник! :)
Разбира се ще пиша за впечатленията си.
Поздрави!

F Focus

Продължение от днес.
Чух се с продавача и му зададох няколко въпроса единият от които беше кога е монтирана метановата уредба- била фабрична-това възможно ли е? Друг от въпросите ми беше с временна, или постоянна регистрация е-от две години била регистрирана (а пише, че е нов внос), лично я докарал за негов приятел, който го закъсал с краката и му трябва автоматик...без коментар вярно ли е? Поисках да ми изпрати ВИН-а, ама защо ми трябвал, за да проверя пробегът ли? Казах му, че искам да проверя колата с уредбата ли е излязла от завода, както и други неща. Нямало проблем, ама нищо не изпрати, с което терзанията ми приключиха! ^-^

Alexi

е ,той ти е вкарал целия репертоар от небивалици по автокъщите  (tooth)

F Focus

Далеч не е целият, но ако не друго научих нещо ново! ^-^
Любими са ми:
-тази кола е била собственост на нашият посланик (или на жена му) в Швейцария ( Германия, Австрия, Италия)(tooth)
-колата няма как да е с голям пробег, щото е купена от о-в Капри (или о-в Сицилия) :D
-колата е в перфектно състояние, всичко е "топ"-само "чек"-а свети...пак добре, че не е елиминирал, или затъмнил крушката му с тиксо.
Автоджамбазите изобщо не са мръднали към по-добро, дори напротив, стават все по-лъжливи и нагли! >:(

ivchotr

Трябва да оцеляват :D

Аз на такива им правя пробно каране. Ако не друго, поне бензинът е от тях (tooth)  (tooth)  (tooth)

F Focus

Ще направиш пробно каране, ако колата има валидна временна регистрация, която е за кратък период, или постоянна такава, каквито по авто-къщите са 2-3%, ако не и по-малко! Инак продавача казва-ей ти ключовете, качвай се и карай, но наблизо почти задължително дебнат катаджии и акта беше 500лв. за шофиране на нерегистриран автомобил без ГО, май-сега може да е повече. Обикновенно плясват отдавна изтекли временни номера, което не върши работа. На такЪви им казвам-карайте вие, аз ще се возя, ама никой не ще-що ли? ^-^ Отделно, че горивото в резервоара е на изпарения, и ако минеш десетина километра най-вероятно няма да успееш да се върнеш.
Затова предпочитам да купя кола от собственик. Единствената, която съм купил от автоджамбазин т.е. без регистрация беше една истинска дърта джипка Тойото-Лендкрузър 2.4 турбо-дизел (няма нищичко общо със съвременните паркетници), но трябваше да пресека щосето до автокъщата, за да навлеза в отсрещната гора, останах доволен и я купих.

saggy

Форд в чувал ми звучи. От Германия не си ли гледал фордове. По обявите в mobile.de има доста добри колички, но и цените са 5-6-7к евра.

ivchotr

Това лято ходих да гледам доста коли. Имаше и от автокъщи. Всички разполагаха с временни номера. Не вярвам някой да купи кола без да я е пробвал. Все пак не е диван. Затова и автокъщите си осигуряват валидни номера по мои наблюдения.

Cup2

Здравейте колеги.Предстои ми смяна на колата и съм се ориентирал към Мондео мк4 2.0 бензин 145кс. Смятам да и сложа и газ.Бихте ли ми дали някакви съвети.
Харесал съм и конкретна обява https://m.mobile.bg/details/11677611553752630
Някой случайно да я е гледал и заслужава ли си?
П.П. Ако темата не е за тук моля да бъде преместена.

Ilian Petrov

Alexi

да бе .. отрязали са дървото да я изкарат от гаража  (tooth) и точно в бай Уй от горубляне ще попадне такава кола ,а няма да я продаде на съседа си ( примерно ) собственика

Жоро Петков

По-скоро са изпуснали една цифра НООООО не е невъзможно - жена ми има колежка със Шкода Фабия закупена чисто нова през 2010 - колата в момента е на 25 000км. Просто жената не я кара наистина.

Alexi

ама е Фабия не е Мондео за 3 пъти повече пари .. хората навън си правят сметките

Ilian Petrov

Цитат на: Alexi в 22 Юли 2024 09:19:23да бе .. отрязали са дървото да я изкарат от гаража  (tooth) и точно в бай Уй от горубляне ще попадне такава кола ,а няма да я продаде на съседа си ( примерно ) собственика

В случая "бай Уй" е от Драгичево  :))
Не знам, но пластмаси, кожа... висчико изглежда като ново.
На Дуратек 2.0 му се наситих. Ако беше с 2.5 турбо я взимах, но сигурно и цената нямаше да е тази  ;D

ivchotr

Срещат се и такива находки, но много рядко. Изключително рядко. Но винаги е необходимо да се провери от човек, който знае къде и какво да търси с лаптопа :D

Alexi

не сте разцъквали mobile.de май ..я ми намерете там поне една такава кола  :D щото нали за да изпада то трябва да има поне по една две от марка ,обявени 15 годишни на под 20к км .. такива коли може би има но никога не стигат до автокъща камоли да попаднат в БГ

ivchotr

Тази е от Италия. Бабата е ходила с нея само до гробищата, предимно в неделя. Ама не всяка. Щото дядото не ѝ е бил чак такава любов. Даже последния път, преди да я пусне за продажба, е валяло дъжд. Ако не вярваш, забравила си е чадъра в багажника. Можеш да го пипнеш - мокър е  (rofl)

Дори да е на повече километри, голям праз. Важното е, че изглежда много по-добре от други, дето са на повече километри. И, ако има роуминг, малко пазарлък да се свали цената и айде...

Pyrhel

Ако е менте са достойни за поклон - намерили са гуми 5109 с толкова месо по тях останало (dwo)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Ilian Petrov

То да бяха само гумите. Шевовете на седалките, на подлакътника и волана направо "светят". Да са претапицирали всичко... едва ли :)

saggy

Някой ли няма да отиде да я види, като девственица в публичен дом е тази кола. Нереално запазена е, но дали всичко не е претапицирано и праправено? Алекси е прав, не си купуваш на запад голям седан, за да го караш по 2-3км на ден.

Alexi

Pyrhel

Цитат на: saggy в 23 Юли 2024 00:00:02Някой ли няма да отиде да я види
Бих отишъл да видя купувача
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Жоро Петков

Има го ВИН-а на автомобила... 5 човека сме дайте да съберем пари и да го пуснем през 1 вин чекър да видим дали ще излезне нещо  (tooth)

Ilian Petrov

Дори и да е пипан километража, аз залагам, че това Мондео е под 50 хил. км. :)

ivchotr

Ама не си залагай живота :D Пърхел беше пускал преди време снимки на 2 - 3 годишни коли с по над 300к пробег, които изглеждаха даже по-добре от тази :D

Ilian Petrov

E чак пък живота, нека да не бъдем максималисти  :D 
Залагам патерицата на Фокуса, дето 9-та година не е използвана и само я возя  (tooth)

mery_andjela

Здравейте! В последния месец разгледах много обяви и се спрях на една. За съжаление автокъщата е на 3ч път от моето населено място и не знам дали си струва разходката до там. Не разбирам от коли и не знам за какво да си отварям очите,затова моля за мнение относно обявата и ако някой има информация за автокъщата,ще бъда много благодарна!

https://m.mobile.bg/obiava-11712348735203429-ford-focus-1-6tdci-keyless-go-navigatsiya