Репутации и благодарности?

Започната от Pyrhel, 30 Май 2012 02:18:10

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

F Focus

#30
Нямам предвид рейтинг на потребители и членове, както е във "Офроуд-Форумът", например и други (но защо пък не?), а за "черен" списък на хора попитали, получили отговор ( отговори) и впоследствие изчезнали, докато не се появят, за да попитат за следващият си проблем, и отново да изчезнат, без да са полезни никому, освен на себе си!. Ако се приеме мисля, че няма нищо сложно да се направи, ще е дисциплиниращо и полезно, но Ръководството да реши.
Помислете, че ще е добре за Форума-убеден съм, но това си е лично мнение.
А, ако говорим за рейтинг веднага бих дал висок такъв на десетина човека-без мен-споко! :) И съм убеден,че всички биха се съгласили с мен! :)
Нека наистина полезните получат признание, макар да не им носи никаква финансова изгода участието им (каквито има доста в други форуми), а само морално удовлетворение, че са оценени подобаващо, но на тези хора това им стига! И на тях се крепи съответният фирум! А, такива хора стават все по-малко, за съжаление-много бих се радвал да ги оценим! Мнозина от тях напускат съответният форум, заради допуснати некомпетентни, обидни, или направо идиотски коментари от пълни питенкантропи (меко казано!) без реакция от Ръководството .От тях съм съм научил много по различните форуми за колите, които съм имал и ще съм им благодарен завинаги! И съм убеден, че на тях се крепят форумите!!! А, без тях западат-толкова е просто!
Абе тук има ли BAN изобщо...?! Май-не...? А, трябва! :)


Archduke

Да има далъжителна регистрация и телефона да се вижда.

Pyrhel

Здравейте и благодаря на включилите се и възобновили дискусията - независимо от развитието на предложението, за мен самите предложения са много ценни. Това означава, че има хора, които искат форума или общността около него да се развива.

Разделих няколкото поста от темата-първоизточник и ги слях с тази 11-годишна тема (как лети времето).
Рейтингът (репутацията) и "благодарността" във форума се оказа неработеща коректно опция заради неправилното ѝ използване.

Някой пише нещо супер полезно - получава 25 "благодаря"-та или плюсчета. Друг пише някой виц в спамърската тема - получава 100.
Друг казва на потребител "тука си сбъркал с покупката на такава разбрицана кола" - бааам - 10 минуса от обидени.

Става едно мерене на п*шки, от което няма нужда. Който отговорил - отговорил. Затова и в "Условия и правила" за иползване на форума пише "1.2. Публикациите изразяват възгледите и мнението на своя автор".

Дали има банване - да, към момента има 43 потребителя, най-вече заради системно и съзнателно нарушение на правилата с обиди, реклами по ЛС, спам и пр.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

F Focus

#33
Съгласен съм с констатациите на Pyrhel, както и с предложението да има тел. номер в подписа, което ще е предпоставка как даден потребител ще се държи във Форума, като знае, че не е анонимен и прикрит, което за мен( (tooth) ) ще е полезно, не защото съм се крил, но чат-пат съм си заслужавал Банн-а!
Разбира се всеки да реши за себе си какво-що и дали?
Наистина бих се радвал Форумът да се развива ( в което твърдо вярвам!) и въпреки изцепките ми понякога се надявам поне малко да съм пил полезен!
Още веднъж се извинявам на всички, които съм обидил по някакъв начин, но съм убеден, че откакто се "разкрих" ще си опичам акъла повече какви ги върша ( пиша)! ^-^
Поздрави!

ivchotr

Работата е там, че телефоните е добре да се разкриват по желание, а не по задължение. Не заради друго, ами защото форумите ги гледат и хора с недобри намерения и то без да се регистрират. А по телефона и имената могат да ти намерят ЕГН, адрес, съпруга, деца... А бе цялото родословно дърво, дето се вика.

F Focus

Така е-не споря с теб! Затова писах, кой-каквото реши за себе си.
Имената ми и телефонът го има къде ли не, че и изтече преди няколко години
 всичката къде по-важна информация за почти 6000000 българи, та не остана какво да се крие!
За себе си реших, че понеже понякога съм хулиган ще е добре да се разкрия, та да си опичам повече акъла! ^-^