Добавяне на CarPlay/Android Auto към Sync 2 система

Започната от vk, 05 Юли 2024 14:58:12

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

vk

Здравейте, бих искал да добавя CarPlay/Android Auto функционалност към Форда ми със Sync 2 инфотейнмент. Знам че не се поддържа фабрично, но има няколко опции за добавяне.

  • Пълня смяна на APIM + екран с такъв от същия модел но със Sync 3 хардуер. https://www.reddit.com/r/fordfusion/comments/xps8tl/sync_2_to_sync_3_upgrade_guide/ - Скъпия вариант и нямам идея как да се сдобия с правилния APIM в България. Имате ли идея?
  • Инсталиране на приложение. - едни колумбиици имат приложение което добавя функционалността: https://www.youtube.com/watch?v=6OhVIw_tzZM Нямат линкове и не отговарят на въпроси. Някои има ли опит с този метод?
  • Незнайни Aliexpress модули, които се добавят зад съществуващия екран...

Имате ли опит с такива модификации? Благодаря!


Жоро Петков

Аз бих заложил на 3тата опция.
Най-евтина и има доста хора, които могат да ти го свържат кадърно и да си работи.

vk

Цитат на: Жоро Петков в 05 Юли 2024 15:45:51Аз бих заложил на 3тата опция.
Най-евтина и има доста хора, които могат да ти го свържат кадърно и да си работи.

Притеснява ме възможността да не работи съвсем и/или да развали някои съществуващи системи. Пък и не е толкова евтино че да не ме е яд ако не стане  (tooth)

Някой има ли опит с подобни модули: https://www.aliexpress.com/item/1005005430912282.html Тези изглежда че са стандартните за Sync 2.

Жоро Петков

Да развалиш нещо - надали. Все пак това е Sync 2 - китайците са имали достатъчно време да откраднат каквото могат и да го нагодят да работи. Влизаш и четеш коментарите и поръчваш някое, което е с най-много положителни коментари и отиваш да ти го сложат, хора които вече са инсталирали подобни, че може да има някоя друга дребна особеност.

FoMo4

1. В OLX има човек, от който можеш да си вземеш всичко за преминаване към Синк 3. Излиза около (под) 1000лв. Ако те слушат ръцете, можеш да си смениш сам всичко. Ако си в час и с флашване и т.н., теглиш си последна версия на софтуера за  Синк 3 и си в джаза.

2. Има опция за Mirrorlink от телефона, мисля, че FordUpgrade + го предлагат. Намери ги във Фейса, същите имат и могат да ти монтират Синк 3, но не знам на каква цена.

3. Аз съм с такъв модул на Кугата, не съм го взимал от Али, но е китайче, което обаче върши идеална работа. Работи безжично с отхапаната ябълка, на хАндроид не съм пробвал. Модула беше 180$ с доставката от Германия.