мнение за амортисьори "FoMoCo"

Започната от F Focus, 16 Октомври 2022 19:54:00

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

F Focus

Вчера смених летните гуми със зимни, и докато търкалетата бяха свалени зяпах едно-друго по окачването.
Направи ми впечатление, че на задните амортисьори има учудващо добре запазени и чисти лепенки, от които се разбира, че амовете са "FoMoCo". Явно са сменявани скоро преди да купя колата от предишният собственик, нямам оплакване от тях, но ми е интересно качествени ли са, щото досега не съм чувал за тази марка?


Ozzie

FoMoCo = Ford Motor Company
т'ва не си ли го чувал?  (dwo)
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

ivchotr

Щом нямаш ядове с тях, карай и си свиркай.

F Focus

Покрай Форд чат-пат чувам ФаМоКо, но абревиатурата не ми беше ясна-благодаря за инфото! Мислех, че оригиналдЪ чарколяците са Моторкрафт.

zloster

Ето една снимка за онагледяване на FoMoCo щампата.
Източник: https://avtoforum.site/fomoco-ili-skolyko-stoit-shtempely-ford-na-zapchastyah-t63063.html
fomoco-ord-bosch.jpg

Иначе тук https://fordbg.com/forum/index.php?msg=134285 в снимките ми можеш да я видиш и на притискателен и феродов диск на съединител.

Сега обърнах внимание, че маховикът не е с щампа ФоМоКо, а си има логото на Форд (главното Ф със завъртулката). Сега ми хрумна дали частите, които Форд си правят сами са с щампа "Форд", а тези поръчвани при външни доставчици да са "FoMoCo"?
Примерно калници и разни други ламарини (които съм заглеждал) са с логото без щампа "FoMoCo".
Чукча не читател, чукча - писател.
Смисъл, произход и употреба са пояснени на http://dslov.ru/pos/38/p38_229.htm
За обогатяване и подобряване на говорно-писмената ни култура: https://rechnik.chitanka.info/ http://ibl.bas.bg/rbe/ https://rbe.chitanka.info/

ADiDimitrov

Дойде време и аз да сменя хамортисьорите  отзад. Доста са поомекнали оригиналните отзад, може би защото е комби . Та първо се спрях на оригинални Motorkraft от сайта https://www.kfz-teileprofi.de. С доставката от Хановер идват на 128 евро комплекта. Същите от Мотопфое са 295 лв. Обаче ме притесни разминаването в номера и буквите, с тия които са на мойта кола. Все пак връщане в Немско няма 😉 Та компромисно ще взема Каяби от Елит Кар! Дано да са читави, че ....... !

Жоро Петков

Е добре де разликата в цената между немските и Мото Пфое е 50лв, а в Мото Пфое ще си 100% сигурен че стават.
Отделно нямат ли някакви промоции МП за коли 6+ нали само се хвалеха или това е с отстъпката?
50лв са 1 резервоар газ...

ADiDimitrov

Крайна цена + 1 месец чакане за доставка. Просто ме дразнят, не може от Хановер сам да си ги поръчам и да дойдат за 4 дни, а те голямата фирма да чакаш 1 месец. Вземам Каябито и толкоз, квото такова  8)

ADiDimitrov

Забравих да спомена, че от МП първо ми предложиха оригинални за 485 лв 1бр. После ми предложиха Моторкрафт с думите "Доста по ниско качество"!!!! Замислих се тогава каква марка точно са оригиналните  ::)

F Focus

"Каяба", ако са истински е най-доброто-според мен.


ADiDimitrov

Цитат на: F Focus в 01 Април 2024 12:02:27"Каяба", ако са истински е най-доброто-според мен.
Еми надявам се, на металния корпус е щамповано made in Spain, по принцип там им е завода, бъдещето ще покаже 😉

F Focus

Споко-"Каяба" са върхът при амортисьорите за всичко и по принцип.

П.С. За Протокола- в Австралия на автомобилите влизащи далеко навътре в пустощта се слагат САМО И ЕДИНСТВЕНО амортисьори "Каяба" и нищо друго! В "Офроуд-Форумът" има потребител "Patrol-Fen", който внася наистина оригинални всякакви японски части на половин цена-ако решиш да го ползваш пиши му, че mbenz го е препоръчал.
За "Каяба", ако не е японско п-во не мога да изкажа мнение, може и да е читава, но на твое място това би бил изборът ми.

ADiDimitrov

Сложени са, за сега всичко е топ 8)

F Focus

Цитат на: ADiDimitrov в 23 Март 2024 08:17:51Забравих да спомена, че от МП първо ми предложиха оригинални за 485 лв 1бр. После ми предложиха Моторкрафт с думите "Доста по ниско качество"!!!! Замислих се тогава каква марка точно са оригиналните  ::)

Освен да са имали предвид FoMoCo друго не се сещам. Не ги ли пита каква марка (производител) имат предвид?
Аз преди година при смяна на гумите летни-зимни видях, че задните амове са чисти и лепенките ФоМоКо с някакви парт-номера и прочие инфирмация бяха направо девствени, та попитах тук кВа е таЯ фирма и сведущ човек ми светна лампата, че това означава Форд-Мотор-Къмпани (ама на ингилишки :))! Не знам дали са още от завода, или са сменявани преди да купя колата?

To4kata

Цитат на: ADiDimitrov в 05 Април 2024 08:04:27Сложени са, за сега всичко е топ 8)

Няма да имаш ядове!