Антенен усилвател за автомобил

Започната от F Focus, 08 Февруари 2024 18:44:14

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

F Focus

Здравейте,
Както знаете на много места в страната, отдалечени от голям град сигналът на радиостанциите се губи, та се замислих дали, аджеба няма да е добре да се монтира усилвател на антената, който да компенсира слабият сигнал?
Предварително благодаря за мненията Ви има ли смисъл (ефект), и ако отговорът е "да" за насоки предлага ли се такова "животно" изобщо и къде?

П.С. Вярвам Ви е направило впечатление, че наближавайки Бургас започват да се чуват ясно и силно много турски радиостанции, а някои български почти "умират" >:( Разбрал съм, че според изискванията на ЕС радиостанциите могат да излъчват с определена не-висока мощност (забравих с колко Вата), докато турците дънят с пъти по-висока.Ozzie

Какъв ти Бургас, около Варна лятно време също е ужас. Почнеш да сканираш УКВ честотите, пълно с мазни ориенталски ритми...
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

perun

Много зависи от самото устройство. При мултимедия особено китайска радиото на УКВ честоти е трагично. Нормално тук се набляга на Интернет. Там радиостанции колкото искаш. С оригиналното радио на Фокус 1 не съм имал никакви проблеми из цялата страна.

ivchotr

Вчера в центъра на Одрин закачих само една българска станция - БНР със секцията му в Ст. Загора. Пред безмитния магазин на граничния пункт при Кап. Андреево вече се хващаха няколко български станции, като "Витоша", примерно. Станцията е софийска, но е собственост на "Нова броудкастинг груп" по последни данни. Явно затова "хвърля" толкова надалеч :D
Някои коли си имат антенен усилвател към антената още от завода, други не. Въпрос на техническо решение. Моята няма. Поне не е вързан към основата на антената, де. С оригиналното радио съм. Когато сменях антената, сложих такава с по-къса "пръчка". Сигналът се позагубва из горите, ама аз така или иначе си пускам джангър от флашка или диск, та не страдам много от липса на покритие на радиостанциите.
При комшиите ходихме с Астрата на щерката, а нейната антена е тип "перка на акула", ама още недорасла :D ако има някакво значение. Не знам дали има усилвател.
Забелязал съм, че когато радиото се пусне с опцията да следи избраната станция, я държи и на места, където иначе при търсене не я намира.