И пак не-форд, Octavia 2.0 TSI 4x4

Започната от Pyrhel, Днес в 11:01:24

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Pyrhel

Замислих се дали броят на не-фордовете ми подмина този на Фордовете ???

След изключително вярна 6-годишна служба на хибрида, бях решил да се метна по-мощна бензинова джипка от търг от Канада. След доста (може би над година) дебнене там и пазарлъци тук не стигнах до вариант, който да ми пасва на психологическите лимити и в крайна сметка една сутрин си казах, че вече няма причина да не си взема кола същия ден, която единствено трябва да отговаря на няколко минимални критерии.

Най-важният - да спя спокойно без да му мисля дали ще я намеря сутринта, заключил ли съм я, прибрал ли съм я, каскота и пр.
Да е нещо с по-силен мотор, 4x4, хубав клиренс, удобно на дълъг път, да го има в LPG каталога на Принс - все пак толкова години с пълен хибрид, редно е да продължа традицията. (tooth)

И какво остана... Шкода. Отидох там и:
- Здрасти, идвам да взема някакъв Кодиак 2.0 TSI, какво има?
- Ми, няма вече.
- Уфф, а какво друго има 4x4 2.0 TSI?
- Супърб L&K 280 коня, на сууупер примамлива цена...

И аз взех, че клъвнах - ужас, това е подкования мотор, който се вдига до 375 к.с. само със stage1 и ускорява за съвсем малко над 5 сек... Ужас x2, взимам я. Излязох да се разходя на паркинга преди да я платя и да помисля как няколко дни по-рано ми се наложи да се завирам по страшни теснотии с нелепи паркоместа, а тоя кораб е близо 4.9 метра! И си тръгнах - не издържах. (tooth)

Няколко дни по-късно се върнах и "взех" Октавиа от наличните. Истинското "взех" беше седмица по-късно, когато си носих и номера. И това е кратката версия без да казвам какви наклонности (tooth) имах между майната към канадските и ставането сутринта.

За колата: съвсем прясна - произведена преди 5 седмици, 2.0 TSI 4x4, 7-степенно мокро DSG, матрични фарове + LED навсякъде, приятни седалки, подгрев, всичко е безжично и безключовото е на всички врати.

Какво бих искал, но нямаше опция за добавяне: версия сакут (малко по-висока), измиване на фаровете, отваряне на багажника с ритване под бронята и обдухване на седалките.

И бързи снимки, даже от гаража на офиса, че валеше. Като я разходя ще цъкна и други.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.


whaaazp

Много безаварийни километри!