Проверка на съединителя на Мондео МК4 1.6 ecoboost в Мото-Пфое

Започната от Arsenalrs, 07 Февруари 2019 10:16:35

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Arsenalrs

Колеги някой вече мина ли тази проверка на притискателния диск за дефекти?
Споделете ако има такива, какво са свършили, сменят ли съединителя на всички или само ако има някакъв дефект.


Alexi

МП да сменят нещо профилактично ? и то толкова скъп ремонт .. това го забрави ..

Mondeicho

Може да са променили визията си....поне към някои автомобили. Все пак нали са японци  (rofl)
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

petermitkov

Не мисля че са компетенти технически да го проверят дали е наред (не ми се разказва).
Ако колата попада в акция за подмяна на съединителя ще го сменят.
sapienti sat

bronc

Моята кола я тестваха в МП Плевен и не излезе да има нужда от смяна. Проверяват дали съединителя приплъзва или не при определени условия. Ако не приплъзва, ъпдейтват ти софтуера. Ако приплъзва, сменят съединителя и ти ъпдейтват софтуера. Ъпдейта се състои в някаква проверка за приплъзване като идеята е да се предотврати прегряването на съединителя и възможния пожар в последствие. МП не биха имали нищо против да сменят съединителя, защото разходите по сервизните акции обикновено се покриват от производителя, т.е. в този случай Форд.

jo_jo


bronc


ivkata

Здравейте,  има акция.  Преди 2 седмици ми смениха целия комплект. В началото на януари ходих за смяна на масло и направиха заявка. Не ги държат налични. Комплекта дойде за 10 дни.

Arsenalrs

Странна работа. Вкараха колата за проверка и след 2 дена отидох да я взема. Попитах един от сервиза сменяли ли са нещо, а той ми каза че не са правили нищо. След няколко дена отидох до Мото-Пфое да проверя колко е цената на комплекта съединител. Там служителя на резервните части ми заяви, че са ми сменили съединителя по някаква акция на Форд. Не знам вече на кого да вярвам. Приемчика и той ми каза, че трябва да е сменен съединителя на колата.

ivchotr

 (tooth) На тези не им ли стоиш до главите, не можеш да си сигурен в нищо. Бих се обзаложил, че не са сменяли нищо, но вероятно са отразили смяната. После изписаните части ги шъткат на техен човек.


Alexi

Това е доста вероятно .. аз бих поискал поне да го отразят в сервизната история ,за нова част следва да се дава и гаранция ... Отдели време иди на канал и виж развивани ли са болтовете на кутията .

Arsenalrs

Благодаря за съвета. Ще проверя дали са сменяли нещо