Задна дясна гума излъчва топлина.

Започната от Athex, 09 Март 2022 00:24:34

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Athex

Здравейте! На скоро си закупих едно Mondeo 2.0 TDCi 2003. След по-продължително каране се усеща топлина от към задна дясна гума и миризма от триене. Предполагам проблема е със спирачката, но това което наистина ме притеснява е, че се чува капещ звук. Има ли някаква сериозна причина това да ме притеснява или вероятно е илюзия от разтопения сняг. Какво ще ме посъветвате?


saggy

За капенето - провери резервоарчето на спирачната течност, което се намира някъде около двигателя. Ако има някакъв теч, течността ще е намаляла. При по-голям теч трябва да ти светне лампата за ръчна спирачка на таблото  - символ (!). Ако това се случи спираш да караш и отиваш в сервиз, защото така съм оставал без спирачки и е малко страшно като не можеш да спреш, а пред теб има коли.
Относно загряването - провери при лек наклон, включена нулева скорост и освободена ръчна дали колата тръгва нормално по инерция. Ако има някакво задържане от ръчната спирачка ще е по-трудно да тръгне колата сама. Може от студа ръчната спирачка да задържа и от това се получава загряването.
И в двата случая бих погледнал спирачките, защото към този момент може с лека профилактика и без особено пари да се реши проблемът.

Petar 1966

Също ако са износени накладките,се получава задържане.При мен точно така беше, смених накладки и проблема се реши.
Животът иска жертви,но няма да сме ние!

F Focus

Поредният попитал и вероятно решил проблемът си, който не споделя от какво е бил породен-дали не е време да се състави "черен списък" на такива потребители, та занапред, ако пак попита нещо (което задължително ще се случи) никой да не му отговаря? Само предлагам... ^-^

П.С. И съм убеден, че и породите кучета с най-развит слух няма да чуят дали прокапва спир. течност! :))