Ковид 19

Започната от Наско, 11 Ноември 2021 20:42:20

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Ваксиниран/а ли сте с поне една доза?

Да
Не

Наско

  Какво ви е мнението за ваксините, ваксинирахте ли се и изобщо какво мислите за цялата история  с тая гадинка, която ни тормози вече с години ?
Аз лично не смятам да се боцкам. Не съм антиваксър, но и никой не може да ме убеди в ползата от ваксата. Имам всички задължителни ваксини от време оно, но тази нещо не ме влече. Не вярвам и на конспиративните теории / беше ми смешно като гледах в Тубата  това с лепенето на лъжици и други железа по тялото/ но както се казва - във всеки слух има частица истина.
В подкрепа на това ще копирам мнението на един френски медик по въпроса.

"Проф. Жан Габриел Балик, член на Националната академия по хирургия във Франция, публикува на 2 октомври 2021 г. това отворено писмо до френските депутати, по повод предложението да се въведе задължително ваксиниране, включително при децата. То не се прие, но все още във Франция остава в сила изискването за задължително ваксиниране на здравните работници, което прати на улицата стотици лекари, сестри и болногледачи.

Става ли дума за задължителна ваксинация, мой дълг като лекар, баща и дядо е да ви предупредя за здравословното бедствие, което се развива пред очите ни, в сянката на надзорните органи. Бързам да уточня, че не съм нито конспиратор, нито антиваксър (редовно се ваксинирам срещу грип и нямам никакви предубеждения относно ,,класическите" ваксини, които са задължителни у нас).

Ваксината срещу Covid-19 трябваше да ни спаси и да ни върне към нормалния живот през ноември 2020 г. Сега, когато погледнем от разстояние, е по-лесно да оценим ползите и рисковете от политиката на ваксиниране.

Първото уточнение, което трябва да се направи, е, че

,,ваксината" не защитава и не предотвратява заразяването

(вж. изявлението на министъра на здравеопазването Оливие Веран до Държавния съвет през април 2021 г.). Примерът на Израел, когото нашите власти са взели за образец, показва, че болниците и реанимациите са препълнени с ваксинирани хора! Днес Израел вече не се споменава!

Проучване, публикувано в European Journal of Epidemiology на 30 септември 2021 г., потвърждава, че страните, в които процентът на ваксинираните е най-висок, имат по-голям брой случаи на Covid-19 на 1 милион жители (например Израел, Португалия, Исландия). Никога досега медицината не е налагала лечение или ваксинация, която да не работи (с изключение на рисковите пациенти, при които съотношението полза/риск е различно).

Това не би било драматично, ако тази практика не причинява сериозни, фатални, неприемливи и етично недопустими усложнения за всеки лекар, който ежедневно се бори за да излекува и облекчава пациентите. Практикуващите лекари все още вярват в Хипократовата клетва, която е била тяхно ръководство от векове и от която политиката ги принуждава да се отклонят. Основните принципи на клетвата като ,,primum non nocere" (преди всичко не причинявай вреда), медицинска поверителност, свободно и информирано съгласие бяха отхвърлени.

Както знаете, тази ваксина е в период на тестване, фаза 3-та от разработването на лекарства.

Сега, когато тази фаза се задейства на глобално ниво, практикуващите лекари виждат появата на много усложнения. Към 2 октомври 2021 г. Европейската агенция по лекарствата (EMA) регистрира 26 523 смъртни случая, официално свързани с ваксината, и 2 милиона усложнения, от които 1 милион тежки. Тези цифри представляват само част от наблюдаваните случаи. Във Франция Националната агенция по лекарствата (ANSM) в доклада си от 16 септември 2021 г. съобщава за 22 559 тежки случая, сред които такива с летален изход. Много случаи остават нерегистрирани по различни причини.

Във Франция опитът на място, докладван от градски и болнични лекари,

ясно показва увеличаването на усложненията, настъпващи в седмиците след ваксинация: много случаи на лицева парализа, миокардит и перикардит

в ранните проследявания на ваксинацията; сърдечно-съдови усложнения (инфаркт, инсулт) при сравнително млади пациенти и не непременно при сърдечносъдов риск, много случаи на венозна тромбоза и белодробна емболия. Лекарите съобщават за чести случаи на високи тромбоцитни маркери, умора и влошаване на общото състояние, рязко при пациенти в напреднала възраст; ракови заболявания, които досега са били контролирани и потискани, са се върнали ударно след имунизацията, автоимунни заболявания, като полиартрит и тиреоидит излизат от контрол в седмиците след ваксинацията.

ANSM посочва, че има ,,потвърдени индикации" за миокардит и перикардит с ранен стадий след ваксинация с Comirnaty (Pfizer/BioNTech) и Moderna, без да се посочва точният брой пациенти и като се подценява патологията, а в същото време усложненията и последствията в дългосрочен план могат да бъдат сериозни.

От началото на ваксинацията на възрастова група от 12 до 18 години в рамките на 3 месеца и половина са съобщени 206 случая на тежки нежелани реакции (включително смъртни случаи) с ваксината Comirnaty и 18 сериозни случая с Moderna. Това са млади хора, които не са били изложени на риск от тежка болест или смърт от Covid, но които вероятно ще имат последиците от ваксинацията за цял живот.

През последните дни

две тийнейджърки без рискови фактори са починали, а на едно дете е ампутиран крак 15 дни след ваксината.

Това не е ли жертва, която обществото дава, и каква е цената, която трябва да плати? След колко смъртни случая на тийнейджъри бихте казали ,,СПРЕТЕ ваксинацията на млади хора, които нямат какво да спечелят, защото са с нисък риск от тежко боледуване и смърт от Covid-19?"

При жените се наблюдават менструални нарушения, спонтанни аборти или смърт на плода в утробата по време на бременност.

Как става така, че Генералната дирекция по здравеопазване разрешава ваксинацията от първия триместър на бременността, когато данните за безопасността на ваксинирането на бременни жени са ограничени и непълни? Къде е принципът на предпазливостта?

Всички тези усложнения се появяват рано след ваксинацията при хора без анамнеза, които водят нормален живот. Те се срещат и при спортисти, които бяха принудени да преустановят спорта след ваксинация, жертвайки кариерата си (Жереми Шарди (тенисист) и Кристоф Люметър (лекоатлет,трикратен европейски шампион) са най-известните примери). В същото време при групите неваксинирани хора без съпътстващи заболявания, няма смъртни случаи от Covid. Само при хората в риск ,,ваксината" може да има известна защита.

За съжаление тези усложнения преминават мълчаливо, те не стигат до хората, които вземат решения, или те не искат да ги видят. Тази драма, свързана с човешкото здраве ще се задълбочава с продължаване на ваксинациите и с вероятното умножаване на дозите. Изпитването на ваксина срещу H1N1 беше спряно за много по-малко усложнения.

Нито една от задължителните ваксини не е причинила такива усложнения.

В момента лекарите виждат повече пациенти в консултации за усложнения от ваксината, отколкото от самия Cоvid (Изявлението и данните в него са на база медицински опит с пациенти от Франция, където напълно ваксинираните са 70%, а с една игла – 77,7% – бел. ред.).

Балансът риск / полза не подкрепя ваксинацията. Защо изобщо се нуждаете от ,,лечение", което е по-опасно от болестта за пациенти без рискови фактори!

Последствията трябва да бъдат установени спешно, за да се развие естественият имунитет сега, при Делта варианта, който се оказа много по-малко агресивен и епидемията намалява. Не повтаряйте синдрома на Чернобил – тогава ни казаха, че радиоактивният ядрен облак спира на границата. Не забравяйте скандала ,,Опетнена кръв" (афера, разбулена от журналисти, свързана с преливане на заразена кръв, която убива стотици хемофилици и хоспитализирани пациенти в 80-те и 90-те години – бел. ред.) В тази връзка, знаете ли, че френският кръводарителски център изисква да е минал период от 28 дни след поставяне на ваксина срещу морбили, паротит, рубеола, жълта треска и др., но не предприема никакви предпазни мерки по отношение на кръводарители, наскоро ваксинирани с тези нови ваксини, чието биоразпределение в организма е непълно. Това не е ли за пореден път непознаване на принципа на предпазливост и потенциален скандал, който предстои?

Дори и да не сте лекар, огледайте се около себе си и разберете какво се случва. Имате право да се информирате, защото сте наши представители!

Истината вече излиза наяве. Ваксината Astra Zeneca е забранена при хора под 55 години заради тромбоза, след това и Janssen. Постепенно виждаме държави, които поставят под въпрос масовото ваксиниране:

В Обединеното кралство ваксинацията е забранена за деца под 15-годишна възраст и там отказаха задължителната ваксинация.

В Тексас ваксинацията на млади хора е забранена. В Дания се ваксинират само тези в риск и има пълна свобода, не се изисква ваксинационен паспорт.

В Африка наблюдаваме смъртност 10 пъти по-ниска от нашата, когато има само 2% ваксинирани.
Всички тези болногледачи, лекари, медицински сестри, санитари и пожарникари, които са сочени с пръст, не са антиваксъри, а се страхуват от ефектите на ,,ваксината", която все още се експериментира, от вредните ефекти, които те виждат директно в практиката си.
Тези болногледачи отблизо виждат реални пациенти, лекарите по телевизора екстраполират цифрите на вероятностите, по-голямата част от които се оказаха погрешни.
В тази криза не трябва да има политически нюанси, а съгласие в името на защита на здравето на французите, които ви избраха.

От името на всички жертви, от името на всички, които не могат да говорят поради страх от санкции, нещо невиждано в така наречената страна на свободата, ви моля да погледнете отвъд напълно манипулираните официални цифри и да откажете задължителната ваксинация, още повече за децата, чието бъдеще е застрашено.

Като минимум, приемете мораториум, по време на който можете да чуете мнението на много лекари, учени и други, които се опитват да бъдат чути, но които системно се бойкотират, защото тяхното мнение противоречи на правителствената здравна политика. Необходимо е също така да се преоцени надеждността на използваните тестове, за да се обсъдят предложените понастоящем лечения.

Премахнете здравния пропуск и прекратете срамната и фалшива пропаганда за ваксинацията: ,,всички ваксинирани = всички защитени" напълно фалшив лозунг, вече знаем това!

Отменете санкциите за всички неваксинирани болногледачи, на които им е забранено да практикуват призванието си и които не са станали по-опасни на 15 септември, отколкото на 15 юни. Някои болници въпреки забраната с право продължават да наемат неваксиниран персонал, за да могат да поддържат дейността си без последици за здравето, но създавайки явно неравенство към онези, които не могат да работят. Не забравяйте, че по време на първата вълна ги хвалихте, а мнозина загинаха в тази вълна поради липса на маски и защита.

Наложената стратегия е извън реалността: това е пандемия, която е придружена от смъртност от 0,05% за хора в риск, като средната възраст на смъртните случаи е 83 години. В момента възрастта е малко по-ниска, защото хората, които имаха най-крехко здраве, починаха през първата вълна. Логично е да се предложи ваксинация само при условие, че имаме истинска ваксина, което все още не е така и зачитайки желанията на всички (това не е ебола, менингит или едра шарка...).

Междувременно в случай, че човек се разболее, е възможно да му се предложат в началния стадий различни терапии. Много лекари ги прилагат с успех. Те могат да ги предлагат и като превантивна мярка при хора в рискови групи. Тези лица са известни и могат да бъдат защитени чрез изолиране, без да се наказва останалата част от населението.

Знайте, че сте предупредени и когато моментът на истината дойде, защото тя рано или късно ще се появи наяве предвид натрупването на научни данни и данни на терен за усложненията, може да бъдете подведени под отговорност.

Надявам се да бъда чут в името на жертвите на ваксината и болногледачите, които отказват този експеримент и остават на ваше разположение. И Ви моля да приемете, дами и господа, избраници, моите уважителни поздрави. "

.

Източник: Une-vraie-politique-pour-notre-pays.net
Закования с чук винт, държи по-добре от завинтения с отверка пирон !


ivchotr

За ваксините срещу К-19 мнението ми е досущ като на този човек. Да те карат почти насила да се ваксинираш, като в същото време подписваш и декларация, че ако нещо ти се случи заради ваксината, няма да обвиняваш властите, е повече от цинично.

hotblooded

Цитат на: ivchotr в 11 Ноември 2021 21:05:36
За ваксините срещу К-19 мнението ми е досущ като на този човек. Да те карат почти насила да се ваксинираш, като в същото време подписваш и декларация, че ако нещо ти се случи заради ваксината, няма да обвиняваш властите, е повече от цинично.
Колега, ако обичаш, ето формуляра, подчертай ако обичаш, къде пише това което казваш

hotblooded

 А колкото до ваксините - никой никого не кара на сила, а и аз не бих се ваксинирал защото някой във фейсбук или Интернет ми е казал че е по-добре да го направя.
Сравнението със времената в които ни ваксинираха на конвеер - навивахме ръкава и сестрата пълнеше една "конска" спринцовка, отмерваше на око и само сменяше иглата, не е меродавно - никой не ни е питал, нито е искал съгласие от родителите ни. А в казармата даже не ни казваха и за какво ни дупчат... 
  Въпреки че не съм привърженик на соц-онанизма и казармата в оня и вид, в едно нещо там бяха добри - лекуваха философите и борците за граждански права изключително ефективно. До някъде и за това бяхме по-здрави - без имунизационен паспорт можеше само на бригада в ТКЗС да идеш.

Alexi

разбира се ,че е описано в този формуляр ,но завоалирано .. декларираш ,че си запознат със страничните ефекти ( но те не са описани във формуляра ,само че ги има на други места ) след което декларираш ,че си съгласен да бъдеш ваксиниран .
Ето примерно официалното описание за странични ефекти от Астра Зенека :
"Най-чести:
болка или чувствителност на мястото на инжектиране;
главоболие;
умора;
болки в мускулите и ставите;
температура;
втрисане;
гадене.
Възможни са също други по-редки нежелани реакции."
.. така .. това последното изречение обаче отваря възможност за каквото и да било друго ,включително тромбоза ,загуба на крайник и смърт ( немалко случаи ,беше забранена в ЕС по едно време но натиска е твърде голям ,все още е забранена под 55г в някои държави ) ,но ти вече си декларирал че си запознат с тия неща и си съгласен да се ваксинираш .

Pyrhel

Ваксинирах се, беше още в началото на 2021 г. Нито някой ме е карал насила, нито съм го направил, за да ходя по заведения.

Всеки сам преценява за ваксината и е неадекватно твърдението, че хората се насилват да се ваксинират, както и че не можеш да търсиш отговорност. Но има няколко елементарни принципа, с които трябва да се съобрази всеки един човек, който смята себе си за разумен, например:

- В ДЪРЖАВНИТЕ учреждения ДЪРЖАВАТА определя правилата - тук се включват държавните училища, детски градини, институции, транспорт и пр.
- На обществените места ДЪРЖАВАТА определя правилата
- На места, на които извършваш обществена/публична дейност се съобразяваш със закона - молове, магазини и пр.
- Няма нужда да си по-умен от населението в пъти по-развитите държави с пъти по-добра здравна система и по-добър здравен статус, защото се образоваш от Фейсбук и жълти вестници, в които пише, че един в щатите е ослепял от ваксината, друга загубила детето си, трета не могла да забременее.
- Ако не искаш да се ваксинираш - недей - изборът е изцяло твой, но недей да пречиш.

Отностно декларацията, с какво е по-различна от всяка една листовка на лекарство? :)

По повод фалшивите сертификати - доста време се знае как се генерират и става дори без да се плаща. Кого лъжеш обаче? Ще помогна с отговора - себе си.

Относно тестването на децата в държавните училища и протеститиращите родители - еббааааати тъпото племе. Да се обижда който ще, не може да са толко' тъпи тия. Слушам какви ли не глупости - дискриминация, щели да си загубят хигиенните навици, ако открият болен щели да им се смеят другите и да травмират дебилите им...  Обаче могат да не учат - това няма да ги травмира; Могат да се държат като гъзове и животни в клас и с учителите - това не е дискриминация; Да ядат джънк, да се бържат в дрехите, да не знаят значението на "не", да хвърлят боклуци навсякъде, липса на каквато и да е дисциплина и да са мамини детенца - няма да им развали великите хигиенни навици...
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

hotblooded

 Алекси, запознат - не значи че освобождаваш от отговорност, най малкото си длъжен да съобщиш дори и да вдигнеш температура...
Впрочем - аспирин, парацетамол, ибупрофен имат и повече и по-сериозни странични ефекти, но се зобат даже и без рецепта. Да не говорим за евтини заместители на скъпи медикаменти, които се внасят от Турция, без да са одобрени за употреба в България или ЕС,  или напъните да се търси медикамент от ветеринарна аптека, защото в човешката бил по скъп...   (rofl)

Alexi

то и кренвиршите са вредни дори опасни но се ядат ,съгласен съм .. основния недостатък на ваксините против ковид са ,че не работят - ваксинираните се разболяват като стой та гледай ( около мен - десетки познати с по 2 дози го изкараха ,някои стигнаха до болница ) ; пренасят заразата ,развиват симптоми ,че и умират - е каква е тази ваксина ,така не се ликвидира пандемия .. ликвидира се с ваксина като тази срещу едра шарка примерно - ваксинираните не се заразяват .. в ковида аз виждам една добре смазана машина за пари ,която работи с пълна пара ( оборота на Пфайзер за миналата година е 15 милиарда ... милиарда ! ) и докато има възможност ще се подхранва и ще работи ,предполагам още поне едни 4-5г .. 4та вълна ще стане 14та ,после 40та .. бустерните дози ще станат 4та ,6та ,8ма .. предполагам всеки го вижда ,колко преекспонирано е всичко .. от инфаркт умират 10 пъти повече хора ,но не си вадиш сертификат че не употребяваш трансмазнини и джънк фуд ,нали ? или пък от диабет ..

ivchotr

Алекси е отговорил вместо мен.

Имам близка, която гони 70 години. Лятос си сложи 1-ва игла на някоя от ваксините. Не помня коя. Няколко дни след това се видяхме, а жената беше супер изплашена. Цялото и тяло беше станало на едни синьо-морави петна. Като подкожни кръвоизливи. Такова нещо съм виждал само по филмите. Е, сега беше на живо. Мисля, че не си е слагала втора доза. Но за да съм обективен, ще питам.

Освен това държавата може да казва какво да се случва на обществените места, но не може да задължава гражданите си да правят неща против волята им, когато става въпрос за собственото им здраве. Дори и да са държавни служители. Особено с такива ваксини, които дори не са проучени в степен да се знае какви странични ефекти ще дадат след някоя и друга година. Особено и пък когато се знае, че самата ваксина защитава няколко месеца. Значи който иска да е защитен срещу К-19, ще трябва да се боде през 8 - 9 месеца. Ако това са им възможностите към момента, добре. Ама ако е направено нарочно, за да не спират паричните потоци към производителите...

А и цялата тази шитня покрай тестовете, сертификатите и това как те са помогнали да няма пълен локдаун, е още една хватка да карат хората да се ваксинират, за да могат да влизат тук и там. Търговците обаче са принудени да връщат хората без сертификати и бизнесът им страда. И за какво е тази глупост със сертификатите, като продължават да ни карат да носим маски?!? Нали пазят? Щом пазят, какво значение има някакъв сертификат, който показваш, но никой не сравнява с личните ти документи твой ли е или на баба ти Пенка от Горно Уйно. То по принцип само полицията може да ти проверява личните документи. Така, че тези сертификати са абсолютна идиотия. А ако маските не пазят, защо изобщо ги слагаме тогава?!?

Намериха си супер лесен начин да тормозят хората, като хората при това го считат за нормално. Някои поне. Ама не са малко за съжаление.


zloster

Цитат на: hotblooded в 11 Ноември 2021 22:34:18
Колега, ако обичаш, ето формуляра, подчертай ако обичаш, къде пише това което казваш

Цитат на: Pyrhel в 12 Ноември 2021 09:11:43
Отностно декларацията, с какво е по-различна от всяка една листовка на лекарство? :)

Цитат на: hotblooded в 12 Ноември 2021 09:24:52
Алекси, запознат - не значи че освобождаваш от отговорност, най малкото си длъжен да съобщиш дори и да вдигнеш температура...
Впрочем - аспирин, парацетамол, ибупрофен имат и повече и по-сериозни странични ефекти, но се зобат даже и без рецепта. Да не говорим за евтини заместители на скъпи медикаменти, които се внасят от Турция, без да са одобрени за употреба в България или ЕС,  или напъните да се търси медикамент от ветеринарна аптека, защото в човешката бил по скъп...   (rofl)

Ето резултатите от моето кратко ровене:
"Информирано съгласие" и декларирането му не е ПРОСТА ДЕКЛАРАЦИЯ, а има ОГРОМНИ последствия в правния свят/мир. Де факто и де юре представлява ПРЕХВЪРЛЯНЕ НА ОТГОВОРНОСТ за настъпилите последствия и щети като при договор между две страни. :
1) Определението е в Закона за здравето в Преходни и заключителни разпоредби има и 3 (три) члена, където е описана какво се прави с него. Какви са последствията не пише - https://www.lex.bg/laws/ldoc%20/2135489147;
2) после потърсих за "правни последствия информирано съгласие". Попаднах на 3 (три) материала:
  https://www.vas.bg/p/p/a/pages-from-adv9-2018-3-6571.pdf
  http://cml.mu-sofia.bg:8080/jspui/bitstream/10861/505/3/Yordanov-Y-P_SD-2-2014.pdf
  https://prakticheska-pediatria.net/2018/05/23/po-vuprosa-za-zaduljitelnite-imunozacii-v-r-bulgaria/
Първият е от сайта на Висшия адвокатски съвет, извадка от някаква списание/регулярен преглед по теми интересни на адвокати. Вторият е научни публикация от лекар/пластичен хирург към клиника по "Пластична хирургия и изгаряния". Последното (но там има много съществен материал) е "Практическа педиатрия" - специализирано научно издание, предназначено за педиатрите и за общопрактикуващите лекари с педиатрична практика.

[quote от първия документ]
[attach=1]
[attach=2]
[/quote]

[quote от втория документ]
[attach=3]
[/quote]

Третият:
ЦитатВ светлината на разглежданата проблематика в обществото се поставя и въпросът за прилагане на т. нар.  информирано съгласие при имунизирането. Пита се изискуемо ли е такова съгласие с оглед действащото законодателство. Върховният административен съд е имал вече възможността да се произнесе в тази насока.
https://archive.md/MNPp8#selection-513.0-513.305

ЦитатПредвид правилото pro subjecta materia, при което смисълът на тълкуваните правни норми се изяснява с оглед на мястото, което те заемат в определената съвкупност от норми, се налага следния извод.
Разпоредбите относно информираното съгласие са поместени в раздел ІІ, глава 3 на ЗЗ, озаглавен ,,Права и задължения на пациентите", а императивната норма, уреждаща ваксинирането, се съдържа в чл. 58 от ЗЗ, който се намира в глава ІІ от Закона и в Раздел V ,,Надзор за заразните болест [7]. С оглед и правилото ,,a rubrica" може да се заключи, че институтът на информираното съгласие е приложим само при пациенти. -
https://archive.md/MNPp8#selection-545.95-549.409
Български съд е разглеждал приложимостта на "информирано съгласие" - по-точно липсата му при поставяне на задължителните ваксина за деца по имунизационния календар. Решил е, че не е приложимо/необходимо. Има и още интересни моменти.

Да отбележа, че тук коментират за "нормални" ваксини, извървели пълния път на проверка, а не пуснати с "временно разрешение за употреба". Каквито са "коктейлите", известни в средствата за масово идиотяване (СМИ) като "ваксина срещу COVID-19". Щото "ваксина" предполага и носи смисъла на едновременно (https://en.wikipedia.org/wiki/Vaccine):
1) ПРЕДПАЗВА ваксинирания от заболяването, а не "намалява" сериозността му;
2) ваксинираният ПРЕСТАВА да бъде преносител на болестта и НЕ МОЖЕ да заразява други лица. Защото след ваксината получава "ПРИДОБИТ ИМУНИТЕТ" и имунната му система би следвало да е способна да унищожава екземплярите на патогена. Т.е. да не може да разнася заразата/болестта.

"Организаторите", СМИ (средствата за масово идиотяване) и лекарите "проповядващи" правотата/хубавостта/хуманността на "ваксинирането" явно разполагат с друго определение на думичката "ваксина". Но не съм видял никъде да споменават какво е то. На мен ми изглежда, че така им е удобно. Преди няколко години СЗО/световна здравна организация/WHO подмени значението/определение за думата "пандемия". Резултатът е доста разтегливо определение даващо възможност за широко тълкуване. Порових доста, трябва да видя дали пазя препратките. При ровенето ми светна следното: защо за такива сериозни ситуации военните си имат нива на бойна готовност, където ясно е разписано кога се преминава от едно към друго ниво? И защо за "пандемия" няма такова нещо? Същността на "бойна готовност" и "епидемиологична обстановка" е практически еднаква: при наличието на какви условия задействаме по-сериозни мерки.

Сега попаднах и на следния текст: https://legalworld.bg/index.php/pravni-vyzmojnosti-za-vyvejdane-na-zadyljitelna-vaksinaciia-sreshtu-covid-19
Нашето законово определение също търпи критика по линията за "пандемия" и твърде широк смисъл: https://archive.md/Fg4Av#selection-631.0-631.98
"Информираното съгласие" за COVID-19 препаратите("ваксините"): https://archive.md/Fg4Av#selection-821.0-825.457
Доста други моменти от правно естество са засегнати.

Та накратко имаме 2(две) хубави червени лампи :
1) "информирано съгласие" е евфемизъм, който реално означава "отказ от отговорност" т.е. "е*и-се-в-г*за". Англо-саксонското съзнание/образование/възпитание умира да ползва такива евфемизми: https://en.wikipedia.org/wiki/Euphemism#Substitution;
2) Препаратите за стимулиране на имунен отговор срещу COVID-19 не са "ваксини" в смисъла на общоприетото значение на понятието. Хватката е подобна на горното с евфемизма :(

Цитат на: ivchotr в 12 Ноември 2021 23:12:44
Имам близка, която гони 70 години. Лятос си сложи 1-ва игла на някоя от ваксините. Не помня коя. Няколко дни след това се видяхме, а жената беше супер изплашена. Цялото и тяло беше станало на едни синьо-морави петна. Като подкожни кръвоизливи. Такова нещо съм виждал само по филмите. Е, сега беше на живо. Мисля, че не си е слагала втора доза. Но за да съм обективен, ще питам.

Прилича ли на тази приложена снимка?
[attach=4]
Имам лична теория по въпроса, сглобена от няколко късчета информация. Причината за резултата видим на снимката не е препарат за предизвикване на имунен отговор срещу COVID-19.
Чукча не читател, чукча - писател.
Смисъл, произход и употреба са пояснени на http://dslov.ru/pos/38/p38_229.htm
За обогатяване и подобряване на говорно-писмената ни култура: https://rechnik.chitanka.info/ http://ibl.bas.bg/rbe/ https://rbe.chitanka.info/


ivchotr

Ами аз ги видях в момент, в който бяха синьо-морави. Това поне на моя компютър изглежда позеленяло, като при отминаващ хематом. Но можеш да споделиш каква ти е теорията.

zloster

Снимката е от тук: https://archive.md/QoOw7 - ухапване от вид кобра (https://en.wikipedia.org/wiki/Forest_cobra).

Дългичко идва описанието. Искам да вкарам препратки към основните знания/факти, които са необходими за разбирането. Установих, че тези знания не са в главите на хората, с които съм говорил/писал. А те (по мое мнение) са с образование и съзнание доста над обичайното за БГ. Съответно се получава ситуацията глас в пустиня :(

Ключът към информацията е последователността "PRRAR" - нуклеотиднатa последователност част от РНК кода, който е част от шиповия протеин (spike protein) на SARS-Cov-v2. Ето илюстрация защо е "ключ":
[attach=1]
Тези подчертаните имат изключително страховито свойство - невротоксичност (унищожаване на нервните тъкани, https://en.wikipedia.org/wiki/Neurotoxin).
Илюстрацията е от тази научна публикация: https://www.pnas.org/content/117/41/25254

На този "ключ" попаднах покрай тези публикации:
1) https://archive.md/psTto#selection-841.0-849.154 (19 април 2020 г.)
ЦитатВрежу аккуратно, но сильно

Совершенно невозможно игнорировать эту врезку PRRA между S1 и S2. Как заноза торчит она в геноме нашего нового CoV2. Врезка эта не простая, а золотая. Она создаёт тот самый furin cleavage site, о котором я упомянул в самом начале. Что это за зверь? Попытаюсь вкратце объяснить. Помните структуру нашего шиповидного белка? Вот наглядная диаграмма:
Да това не е научна публикация, а е полулюбителска статия, но е адски изчерпателно написано. И човекът е дал препратки към общодостъпни ресурси с информацията, която е ползвал. Съответно проверката е елементарна. Отделно, че "странността" и свойствата на шиповия протеин се потвърждават по-късно от прилично количество научни публикации;
2) https://www.qeios.com/read/FXGQSB.2 (22-ри април 2020 г. е публикувана). В първата си част коментират никотина/пушенето и връзката с ACE2 рецептора (не е важното). Важното е тук: https://archive.md/CMiuf#selection-811.583-811.762 и съответната картинка под него. По-горе отбелязват, че има достатъчно добре изучени вируси, които се мотаят из централната нервна система и че с тази хипотеза обяснява някои от "странните" свойства на COVID-19 като многото асимптоматични/нетипични случаи и дългите инкубационни периоди.

Да се върнем за момент към невротоксичността:
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32530389/ - "patients with COVID-19 can present with neurological symptoms that can be broadly divided into central nervous system involvement, such as headache, dizziness, altered mental state, and disorientation, and peripheral nervous system involvement, such as anosmia and hypogeusia. Most of these patients are in the older age group and exhibit comorbidities, especially hypertension, and severe infection. In extreme presentations of COVID-19, some patients exhibit seizures, stroke, flaccid paraparesis, corticospinal weakness, and even coma. Moreover, the neurological man-ifestations can occur independently of the respiratory system. In conclusion, SARS-CoV-2 infection can cause multiple neurological syndromes in a more complex presentation. Therefore, this review elucidated the involvement of the nervous system in SARS-CoV-2 infection and will hopefully help improve the management of COVID-19. "

Добавяме и примерно търсене по темата: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/?term=Neurological%20complications%20%20covid-19 (може и с "nervous system" и други вариации) и... "изправят ми се косите" не е достатъчно добре описващо ситуацията, защото препаратите за стимулиране на имунен отговор срещу COVID-19 всъщност карат клетките в телата на всеки боцнат да произвеждат баш тоя същия шипов протеин/белтък.

А тази невротоксичност обяснява и "странните" странични ефекти от масата "ваксини".

А и не на последно място:
https://www.youtube.com/watch?v=hClM0bWspjY изслушването в Конгреса по темата идва ли от лаборатория Sars-cov-v2 - изкачат няколко подробности за д-р Fauci и "димната завеса", която спретват около една от първите статии, където се разглежда дали е "направен" вируса. Има и още едно видео за "забранените" GoF изследвания и как имало механизъм за "заобикаляне"...

Та това е накратко без обясненията.
Чукча не читател, чукча - писател.
Смисъл, произход и употреба са пояснени на http://dslov.ru/pos/38/p38_229.htm
За обогатяване и подобряване на говорно-писмената ни култура: https://rechnik.chitanka.info/ http://ibl.bas.bg/rbe/ https://rbe.chitanka.info/

ivchotr

Хич не беше кратко обяснението, ама нейсе :D

Ами да, може и това да е причината. Каквато и да е обаче, в случая с моята близка виновник за тази реакция на тялото може да бъде само ваксината. Не знам дали взаимодействието с други лекарства има някакво значение, но ако е така, това е още един проблем, за който едва ли скоро ще има решение. Защото е минал сравнително кратък период от тестването на ваксините и е сигурно, че не са обхванати всички медикаменти, при взаимодействието с които ваксината може да даде странични реакции. Или обратното.

Pyrhel

Добавих анкета в темата. Анонимна е - няма да се знае кой потребител с кой чип е.
Вотът може да се променя ако някой избере "не", но се ваксинира след време.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

ivchotr

Като гледам каква активност има в анкетата, даже за представителна извадка не става :D

Наско

Еее чакай де, събота е. Време за почивка, за разходки. По форумите се виси през работно време  (rofl).
Закования с чук винт, държи по-добре от завинтения с отверка пирон !

Водниядух1

Ще мине време и ЕС ще ни притисне да се ваксинираме всички-иначе няма кинти. Лошото е,че до това дередже ни докараха нашите 'скъпи'' управляващи,които стоят в стойка''партер'' ...

Pyrhel

Чудя се дали пак някой друг ни е виновен или, че ние смъртни случаи нямаме, а всичко е менте-статистика?

[attachimg=1]
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

ivchotr

Ние си разсипахме здравната система далеч преди да дойде К-19. Вероятно сме в челните места по ръст на всякакви хронични заболявания и рак. Вирусът, поне статистически, води в гробищата предимно хора с всякакви други болежки. Та с други думи, ако имахме адекватно здравеопазване, нямаше да имаме толкова смъртни случаи дори и населението да не беше ваксинирано. Да не отваряме тема как у нас всеки, който е починал от някаква друга болест, но с положителен тест за К-19, се вкарва в статистиката като починал от вируса.

Alexi

ами ние сме първи и по детска смъртност ,и по сърдечно съдови заболявания водещи до смърт ,и по какво ли не .. у нас официално има над 1 милион инвалида поради различно заболяване ,това е кажи речи 20% от населението в зряла възраст .. та и тази статистика не ме изненадва


zloster

Цитат на: Pyrhel в 26 Ноември 2021 10:37:32
Чудя се дали пак някой друг ни е виновен или, че ние смъртни случаи нямаме, а всичко е менте-статистика?
Ето препратка към (предполагам) оригиналната публикация. https://twitter.com/EU_Commission/status/1463119478099693571
Ако разгледаме коментарите ще установим, че има доста валидна и добре обоснована критика. Примерно:
[attach=1]
Източник: https://twitter.com/jessems/status/1463367719370301444
Ако махнем държавите с очевадни проблеми в тях и се съсредоточим към "белите"/"истинските"/"бленуваните"/"примерните" какво ще видим? Поглеждаме от Австрия нагоре (АТ). Висок процент ваксинация на възрастните (18+) пък само една държава има понижение на общата смъртност спрямо преди въвеждането на ваксинацията. А има достатъчно държави с +10/+15% ръст. Подвеждаща ли е тази графика? Да. Въпросът е колко е подвеждаща. Примерно за Германия имаше катастрофално наводнение с жертви, в южните държави имаше прекомерни горещини пак с жертви и т.н.
Но въпросът с подвеждането стои и за оригиналната статистика.

(прибързано заключение?) Туитър профила на Европейската комисия е проявление на "министерство на истината". Защо "министерство на истината" по-долу ще се обоснова.

2. Особеностите на броенето:
Тук трябва да отбележим и "особеностите" при броенето на заразените, които СМИ-тата (средствата за масово идиотяване) упорито "забравяха". При статистиката Белгия стои "странно". А на какво попаднах, докато ровех за колко години изкараха със служебни правителства:
ЦитатBelgium, however, collates deaths in a broader way than some countries, counting everyone suspected to have died of coronavirus, not only those who tested positive for the disease.
Източник: https://archive.md/uVeXR#selection-2438.0-2438.1
"...със съмнения за Sars-COV-v2..."

А тази "хватка" къде сме я виждали? Ааа, при "добрите" хамериканци:
COVID-19 should be reported on the death certificate for all decedents where the disease caused or is
assumed to have caused or contributed to death.

Източник: https://www.cdc.gov/nchs/data/nvss/coronavirus/Alert-2-New-ICD-code-introduced-for-COVID-19-deaths.pdf Датата е: 24 март 2020
Но "шоуто"/"информирането" за драмата Ню Йорк вилнееше с пълна сила доста време в СМИ-тата 2020 г.

Предизвикателство: пробвайте да откриете кои държави как ги броят заразените. Аз лично пробвах и не се провалих. Тази информация в обобщен вид не я намерих.

Тук трябва да отворим и скоба за шарлатанството с ползването на PCR тестовете за "доказване" на инфекция. Ей тази публикация ми попадна миналата година, докато ровех около състоянието на майка ми: https://academic.oup.com/jid/article/176/1/1/900927
Да отбележим годината: 1997.
Вътре какво има? Хората ровят за рядък и странен вирус (щото даже е с ДНК, а не е с РНК генна структура), който си живее сред болшинството хора и не пречи, докато нещо не се обърка много в организма (отслабена имунна система). Къде ровят? В тъканни проби и урина. Как ровят? Ами правят:
1) частичен PCR (short-range PCR)
2) PCR за целия геном!!! (PCR amplification of the complete JCV genome)
3) генна секвенция/разчитане на ДНК (Direct cycle sequencing) - и уточнението, че за тази стъпка са ползвали материал резултат от една от горните стъпки.

Това са стъпки от един процес. Какво общо има това с COVID-19 и PCR тестовете? Пробвайте да поровите към кой тип са използваните PCR тестове. Накратко: към 1-вия, т.е. частични. Тук добавяме и усложнението от цикличността (Ct) - т.е. колко пъти да се повтори "магията" със затопляне, разбъркване, действие на основната химическа реакция. Малко повече цикли или малко по-топло... Получаваме фалшиво положителни резултати. Достатъчно много цикли - винаги положителен резултат. И това е без да добавяме действия от тип "злоумишлени", т.е. да имаме някой, който иска да компроментира резултатите от даден набор проби.
И другото важно уточнение: PCR намира следи от генетичен материал (ДНК или РНК последователност). Само с тази реакция не може да се различи надробен остатък от гени и цялостност на вируса (вариона). Прилагат се други съвсем различни методи. Примерно: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/labs/pmc/articles/PMC7036342/ Заразяване на подходяща клетъчна култура (буквално живи клетки в хранителен разтвор и други подходящи условия) и чакане няколко дни за появата на поражения.

3. "Министерство на истината"
От скорошно изслушване в Комисията към долната камера на Конгреса на САЩ относно COVID-19
https://brownstone.org/articles/misinformation-and-the-ministry-of-truth-testimony-to-u-s-house-of-representatives-select-subcommittee-on-the-coronavirus-crisis/
https://youtu.be/eNsdwjYc3cA
Като минимум ще цитирам:
ЦитатThe Ministry has consistently downplayed or censored the truth about lasting and robust immunity after COVID recovery, despite overwhelming evidence in the scientific literature documenting this fact. The consequence has been discrimination against COVID-recovered patients, who have been forced out of their jobs and prevented from participating in society, despite posing as little risk of spreading the disease as the vaccinated.
За "разликите" между естествения имунитет и "придобития" такъв от препаратите за стимулиране на имунен отговор. По нашите СМИ-та (особено телевизиите) това се пуска като "мнение на специалист" без коментар и отбелязване, че е "мнение" на някой си, а не безспорно установен факт. Пропагандата вършее с пълна сила, а хорицата казват "ама те го казаха по телевизията"...
Има и за Антъни Фаучи и за "политиката" на строгите ограничения/lockdown. Управляващите ни са в режим "побеснели от паника" (наскоро затворено животно в клетка), защото им просветна, че направиха много грешки. Положението е "ние каква я мислехме, тя каква стана"/"кой ми сра в гащите".

4. Информираното съгласие
Цитат19 ноември 2021 г.

От днес отпада изискването за подписване на информирано съгласие от страна на гражданите преди поставянето на ваксина срещу COVID-19. Това съобщи министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров на брифинг, като уточни, че темата е обсъдена с директора на Европейския център за профилактика и контрол върху заболяванията Андреа Аммон при посещението ѝ в страната преди две седмици. Нейното становище е, че няма европейско изискване за такъв документ.

От извършената проверка на нормативната уредба у нас се установило, че не са налице нито правни, нито медицински основания за искане на писмен документ за информирано съгласие за поставяне на ваксина за COVID-19.

,,До момента документът е изискван на основание заповед на здравния министър от декември 2020 г. Днес подписах друга заповед, с която отменям изискването за наличие на писмено информирано съгласие, за да се постави ваксина срещу COVID-19, така както не се изисква за никоя друга ваксина в нашата страна", посочи д-р Кацаров.
https://coronavirus.bg/bg/news/2915

Тук имам въпроси. Защо тази "проверка на нормативната уредба" е чак сега? Не е ли било редно да е около пускането на заповедта. Или пък тази проверка се е точела почти цяла година?! Толкова по въпроса за "ДЪРЖАВАТА" и "определянето на правила". Както виждаме не ѝ се отдава, а пък уж е призвана...
Чукча не читател, чукча - писател.
Смисъл, произход и употреба са пояснени на http://dslov.ru/pos/38/p38_229.htm
За обогатяване и подобряване на говорно-писмената ни култура: https://rechnik.chitanka.info/ http://ibl.bas.bg/rbe/ https://rbe.chitanka.info/

ivchotr

Te отмениха изискването за подписване на информирано съгласие, но проблемът с надеждността на ваксините (в смисъл дали не дават опасни странични ефекти при голям брой ползвали ги) си остава открит. С премахването на информираното съгласие, ако не се модифицират ваксините за да дават по-малко странични ефекти, след време хората ще забравят за тях (страничните ефекти) и ще се бодат без страх. В случая с тези все още експериментални на практика ваксини, информираното съгласие поне ще задейства една "червена лампа" в съзнанието на кандидата за ваксинация. А може и да е стъпка в посока налагане на задължителна ваксинация. Както в Гърция, примерно. Тези са се загрижили за пенсионерите си, все едно че умират от мерак да им плащат пенсии, без онези да вършат някаква полезна за страната дейност.

zloster

1)
Цитат на: ivchotr в 13 Ноември 2021 23:31:45
Ами аз ги видях в момент, в който бяха синьо-морави. Това поне на моя компютър изглежда позеленяло, като при отминаващ хематом. Но можеш да споделиш каква ти е теорията.
https://en.wikipedia.org/wiki/Vasculitis а, тази снимка тук прилича ли?

2)
Цитат на: ivchotr в 02 Декември 2021 14:15:46
Te отмениха изискването за подписване на информирано съгласие,
Тази част с информираното съгласие беше като въпроси за размисъл към Pyrhel и тази част от негов коментар:
Цитат на: Pyrhel в 12 Ноември 2021 09:11:43
- В ДЪРЖАВНИТЕ учреждения ДЪРЖАВАТА определя правилата - тук се включват държавните училища, детски градини, институции, транспорт и пр.
- На обществените места ДЪРЖАВАТА определя правилата
- На места, на които извършваш обществена/публична дейност се съобразяваш със закона - молове, магазини и пр.
Както се вижда с просто око (има-няма нужда от информирано съгласие) държавата показва колко ѝ е невъзможно да свърши прости неща - като няколко юрисконсулта да поровят малко закони и съдебни решения преди да се изцвъка някаква хартия. Съответно възниква веднага въпросът: какво още ѝ е невъзможно да свърши читаво държавата? В предното мнение ще илюстрирам елемента на пропаганда пуснат от едно СМИ (БНТ) по въпроса.

3) 
Цитат на: ivchotr в 02 Декември 2021 14:15:46
А може и да е стъпка в посока налагане на задължителна ваксинация.
Ей това е. Логиката на съдебното решение на това се крепи - няма нужда за ваксина да има информирано съгласие, затова не може да се отказва задължителна ваксинация (въведена от държавата).
Чукча не читател, чукча - писател.
Смисъл, произход и употреба са пояснени на http://dslov.ru/pos/38/p38_229.htm
За обогатяване и подобряване на говорно-писмената ни култура: https://rechnik.chitanka.info/ http://ibl.bas.bg/rbe/ https://rbe.chitanka.info/

ivchotr

Не, петната не приличаха на тези от снимката. Жената си е сложила все пак втората доза и каза, че вече няма проблеми.

Днес е починал бивш колега. Имаше някакво гадно заболяване на кръвта и поради тази причина лекарите не са му препоръчвали да се ваксинира. Починал е в реанимацията на болница "Токуда" след повече от месец опити да го излекуват. Казват, че дробовете му са се "разкашкали", каквото и да значи това. За последния половин месец това е вторият случай на починал в "Токуда" от К-19, за когото научавам. Не знам дали са повече. Като цяло, в последно време доста хора го минават тежко, предимно с пневмонии. Аз също. Но пък тези, които го минават по-леко, според моите наблюдения над близки и познати, са в пъти повече. При това без да са ваксинирани. Така че личната ми статистика показва, че ваксинирането е по-скоро излишно. Не агитирам никого да не се ваксинира. Всеки да прави каквото сметне за най-добро за него. Просто смятам, че държавата се пъне излишно с тази ваксинация. А шефът на "Пфайзер" си каза в прав текст, че трябва да печелят от тези ваксини. И, че ще трябва да се ваксинираме всяка година. С две думи, теорията за печалбарството на гърба на хората се потвърждава. А пък още миналата година се чу, че лабораторията в Ухан, която вероятно е "изтървала" вируса, е подразделение на "Пфайзер".

Ozzie

еВем ти ваксините
по-рано днес, скъпата ми разказа за нейна роднина (съпруга на братовчед ѝ), при която се е образувал тромб, след поставяне на ваксина с/у К-19
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

ivchotr

А бе то може ли някой да ти каже със сигурност дали не е съвпадение появата на тромба с ваксинирането? Днес друг бивш колега ми разказа как жена му е починала в ръцете му миналата година. Получила е остра кислородна недостатъчност докато си е била вкъщи. Викнали линейка, тя дошла след 3 часа... Друг приятел ми разказа как и той не е можел да диша.

Не чакайте линейките. Я дойдат навреме, я не. Дано не ви се налага, но ако се случи нещо подобно и имате възможност, не губете време и отивайте със собствен превоз в най-близката голяма болница. Поне ще могат да направят нещо на място, дори и да не могат да ви приемат в клиника поради липса на легла. Вирусът се бори сравнително лесно, ако лечението се приложи навреме.

zloster

1)
Цитат на: ivchotr в 04 Декември 2021 21:43:52
Не, петната не приличаха на тези от снимката. Жената си е сложила все пак втората доза и каза, че вече няма проблеми.
Май трябва като полицията - да ти връча албум със снимки от обриви и да кажеш на кое е приличало :)

2) За фармацевтичните компании и Ухан/Wuhan или "The Wuhan National Bioindustry Base (Biolake)"
Цитат на: ivchotr в 04 Декември 2021 21:43:52
А пък още миналата година се чу, че лабораторията в Ухан, която вероятно е "изтървала" вируса, е подразделение на "Пфайзер".
По-дълго е обяснението. Wuhan/Ухан като град някога е бил определен в него да се развиват изследванията и разработките по темата биология/лекарства/патогени/медицина и т.н. Та там съответно се наляти китайски държавни пари, а по-късно с "отварянето" за международна дейност пристигат и големите световни фармацевтични компании.
И доста от другите големи са там по написаното за китайската икономическа зона:
ЦитатThe Wuhan National Bioindustry Base (Biolake), founded in Wuhan, central China's Hubei Province for only 5 years, has become a gathering place of the well-known bio-pharmaceutical companies and research institutions at home and abroad.
Sanofi Pasteur, a world-known French vaccine company, signed cooperation agreement with China National Pharmaceutical Group and Wuhan East Lake Hi-tech Development Zone in France on Nov 25. It plans to co-create a production base in Biolake International Vaccine Park, with the aim of offering innovative technology and high-quality biological products worldwide.
Till now, eight out of the thirteen world top 500 biopharmaceutical companies have been located in Biolake, the number comes out front among the 26 Chinese bio-industry bases.
The famous companies in the Biolake are America's Pfizer, Germany's Bayer, Fresenius Kabi, Thermo Fisher, Honeywell and DuPont Pioneer
Източник: https://archive.md/w9QJd#selection-517.0-529.134
8 от 13 от най-големите фармацевтични компании имат дейност там. Та там дейност с международно участие много. Колко и каква точно е вече интересния въпрос :)

https://en.wikipedia.org/wiki/Biolake

А колко са били "примерни" Pfizer в Китай? https://miningawareness.wordpress.com/2021/07/22/us-charged-pfizer-with-bribery-in-china-elsewhere-including-travel-to-australia-conference-in-exchange-for-doctors-promising-to-use-no-less-than-4200-injections-a-year/
"Стимулирали" финансово лекари срещу гарантирано прилагане на техни лекарства... В статията има препратки към сайта на Комисията по ценни книжа и борси на САЩ с информацията. Та дали Pfizer "палуват" е ясно. Въпросът е за какво още са "палували".

"За още цъкнете": ПокажиСкрий
https://archive.md/zXoHu - обява за работа Pfizer за развойния им център в Ухан. Самата обява вече не е активна, но пък все още има следи от нея в индексите на търсачките: https://archive.md/8Vhwl
ЦитатPfizer (China) Research and Development Co Ltd will team up with its Chinese partnerm Wuhan National Bioindustry Base Construction and Management Office, to establish a new Pfizer R&D centre in Wuhan, expand its existing R&D facility in Shanghai and serve as a platform for global drug development and strategic biomedical alliances.
Източник: новината от Ройтерс за създаването, https://archive.md/P2RO6#selection-699.0-699.333

Pfizer се споменава и тук (новинарски сайт на провинцията, където се случва дейността. Юридически китайската държава отделя едни хектари и казва "Това ще е (полу)свободна икономическа зона, където може чуждестранни компании да правят предприятия с нашите китайски"):
Цитатcompanies relating to biomedical industries and medical equipment, such as Pfizer, Fresenius and Sinopharm.
https://archive.md/T9L5U#selection-521.373-521.480

Сайт-директория (като телефонен указател) за фирми. За Ухан дават общо 6145 фирми за научно-изследователска дейност, но не виждам филтър по сфера на изследванията (Pfizer Wuhan е спомената на дадената препратка):
https://www.dnb.com/business-directory/company-information.scientific_research_and_development_services.cn.hubei.wuhan.html?page=1
Чукча не читател, чукча - писател.
Смисъл, произход и употреба са пояснени на http://dslov.ru/pos/38/p38_229.htm
За обогатяване и подобряване на говорно-писмената ни култура: https://rechnik.chitanka.info/ http://ibl.bas.bg/rbe/ https://rbe.chitanka.info/

zloster

Обещаните добавки към дългото написано от мен. Не го редактирам, защото става твърде дълго и не ми харесва как се получава.
1) това е към "2. Особеностите на броенето" и шарлатанството с PCR тестовете и към "т.3 Министерство на истината":
https://youtu.be/QmnapGB4CBY?t=1379
Д-р Стоян Алексов разговаря с д-р Стойчо Кацаров (министър на здравеопазването в настоящото 2-ро служебно правителство през 2021 г).
Д-р Стоян Алексов прави опит за аналогия относно "препоръките" на СЗО за резултатите и отчитането им: "Човек разстрелян с 10 куршума. Съдията казва, нека да спрем съдопроизводството, защото той се самоубил." И тук д-р Стойчо Кацаров се шегува: "PCR-ът му е положителен" :) После коментират
Д-р Стойчо Кацаров много добре разбира/е разбирал какво показва PCR тестът. Както и какво не показва и не доказва. Схванахте ли докъде стига измамата/заблудата/лъжата и стъкмистиката? Аз за по-нагледен и отварящ очите момент не мога да си представя.

2) към "т.2 Особености на броенето" да добавя и следното:
ЦитатThe WHO has provided a second code, U07.2, for clinical or epidemiological diagnosis of COVID-19 where a
laboratory confirmation is inconclusive or not available.  Because laboratory test results are not typically
reported on death certificates in the U.S., NCHS is not planning to implement U07.2 for mortality statistics.
Това също е съществено. Има си "диагноза" за "непотвърден/съмнителен" резултат от лабораторен тест, НО ТЕ (някакви типове в САЩ) РЕШАВАТ да не се ползва. И точността на статистиката къде отива? Ами да точно: отива "по дяволите".

3) към 3) "Министерсто на истината" или нагледен пример как всеки ден СМИ-тата облъчват с пропаганда.
https://bnt.bg/news/-po-sveta-i-u-nas-2000-19-noemvri-2021g-300558news.html
Взимаме новинарската емисия на БНТ по въпроса. На 30-та минута започва откъса, който засяга информираното съгласие. На 31-вата минута са двата интересни момента.
Човек (мъж) в синя престилка, в края на думите му се вижда името му: Д-р Васил Михайлов, УМБАЛ "Александровска". Той заявява:
"Това информирано съгласие не води след себе си някакви правни последици."
После дават жена с нахлупена качулка и маска:
"Това е една формалност, която все пак изисква и време..."
И като засечем "новината" и ДЕЗинформацията от "репортажа" с малкото ми проучване по-напред какво излиза? Пропаганда ли е? Да, пропаганда е: пускат се "мнения", че да минат за "факт" в главите на неинформираните.
А и имат и откъс с "адвокат по медицинско право" Мария Петрова, та за всеки случай да затвърдят, че не е проблем. Тук е много тънко подвеждането:
"Претенции можем да предявим независимо дали сме подписали в частност това информирано съгласие." 31м 30 секунда
Какъв е тънкият момент? Тя казва абсолютен факт и истина. Всеки може да предявява претенции пред съд. Ама съдът първата му работа е да прецени дали има основания за претенциите. И като се върнем на малкото ми проучване по въпроса, ще разберем, че съдът ще ни каже "липсва основание, защото има подписано информирано съгласие". Т.е. предявената претенция е неоснователна. Опааа, още един епизод пропаганда в най-чист вид. И после сме били "информирани"...?!?!?!??!?!

4) към 3) "Министерсто на истината" още един момент от пропагандата в действие:
https://btvplus.bg/produkt/novini/36060/btv-novinite-centralna-emisija-18-11-2021
22:24 нашата героиня адвокат и БТВ се консултира с нея?! Странно съвпадение: 2 (две) различни телевизии говорят с един и същ адвокат. Хммм...
22:53 Радка Аргивора, вирусолог
23:04 Глас зад кадър след като е приключило изказването на вирусоложката
"Според професор Аргирова едва 3-4% от ваксинираните се разболяват. Имунизираните починали от корона-вирус са единични случаи."
Правим бърза справка за данните от същата сутрин:
Цитат164. От починалите лица 92,07 % не са били ваксинирани.
https://archive.md/OpCdj#selection-581.120-581.175
Хмм, тази сметка ми дава 13 души ваксинирани и починали за този ден. Та тези "единични случаи" изведнъж станаха една дузина. А в другите дни е същата картинка?! Пропаганда ли е? Неточна, непълна и подвеждаща информация? Да, да и да. Убавци.

P.S. В поредицата библиотека "Галактика" (https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0%B8%D0%B1%D0%BB%D0%B8%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%BA%D0%B0_%E2%80%9E%D0%93%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B0%E2%80%9C) няколко тома са сборник с разкази. Е там имаше точно разказ по темата с лъженето само чрез казване на истината. Подробностите ми се губят, но грубо сюжетът е следния. Пристигат извънземни в орбита около Земята и хващат някакъв човек. Показаха му, че имат устройство/способност да хващат лъжата винаги. И почнат разпит за това колко сме напреднали (хората на Земята) като цивилизация. И нашият главен герой така йезуитстваше през целия разказ колко е напреднала нашата цивилизация, че извънземните си тръгнаха набързо "по-живо, по-здраво".
Чукча не читател, чукча - писател.
Смисъл, произход и употреба са пояснени на http://dslov.ru/pos/38/p38_229.htm
За обогатяване и подобряване на говорно-писмената ни култура: https://rechnik.chitanka.info/ http://ibl.bas.bg/rbe/ https://rbe.chitanka.info/

Alexi

аз не задълбавам толкова по темата да чета ,но пък съм учил теория на вероятностите навремето .. та лесно може да се направи една друга сметка по горните данни за починалите за един ден - 92% са неваксинирани ,значи имаме 8 ваксинирани на 100 човека които са починали .. но у нас ваксинираните са около 20% т.е. от тия 100 човека статистически 20 са били ваксинирани ,и 8 от тях са починали .. т.е. 40% от ваксинираните стигнали до реанимация почиват ,голяма защита няма що

Pyrhel

Алекси, да, така работи теорията на вероятностите. Докато тя работи на случаен принцип, отношението между вируса, ваксината и починалите не е: https://coronavirus.bg/bg/statistika/positive-dead.
Да не говорим и за смесването на възрастовите групи.

ПП: Голямо противопоставяне към ваксинацията, мерките и вредата от тях, мечтая си да видя същото отношение и към автомобилите под истинско евро 4-5 :P
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.