Условия за използване

1. ОБЩИ ПРАВИЛА
1.1. FordBG.com не носи отговорност за публикуваните материали и не гарантира за тяхната достоверност. Преценете сами риска при следване на съвети от потребителите.
1.2. Публикациите изразяват възгледите и мнението на своя автор, а не непременно тези на FordBG.com.
1.3. Използвайки форума и името на FordBG.com се съгласявате, че няма да публикувате материали, които са недостоверни, клеветнически, обидни, нецензурни, езически, порнографски, расистки, заплашителни или такива, които нарушават спокойствието на дадена личност или нарушават по друг начин законите на Република България.
1.4. Във форума се пише на български език и се използва кирилица, не се заместват букви с цифри. Изключение са международният раздел и цитатите от чужди източници.
1.5. Всеки трябва да се старае да пише грамотно и прегледно. Това включва смислово и визуално разделяне, използване на главни букви и препинателни знаци.
1.6. Не се допуска писането само с главни букви - в Интернет това се приема като викане. Не се толерират "шарените" публикации (променени шрифтове, цветове, визуални ефекти и пр.), когато това не допринася за прегледността.
1.7. Грубият език, обидите, заяждането, непристойното или агресивно поведение са напълно забранени. Форумът не е мястото за разрешаване на лични проблеми, ако има такива - решението се търси извън него.

2. ПРОФИЛ И ПОДПИС
2.1. Попълнете профила си коректно и точно - локация (населено място) и модел на автомобила.
2.2. Потребители, с до 5 публикации, не могат да използват системата за лични съобщения и всички техни публикации ще бъдат видими след одобрение от модератор.
2.3. Ако имате подпис в профила си, нека бъде кратък, без големи картинки и шрифтове, цветове, дразнещи ефекти.

3. ТЕМИ И ОТГОВОРИ
3.1. Преди създаването на нова тема, използвайте търсачката или проверете съответния раздел за вече съществуваща или подобна - във форума се пише от над 10 години и има много богат набор от публикации.
3.2. При създаване на нова тема, задължително изберете правилния раздел. Заглавието на темата е много важно - трябва да бъде подходящо, кратко и ясно - например "Мондео Мк3 2.2 TDCi не пали", вместо "Проблем с Форда".
3.3. Не задавайте разнородни въпроси на едно място - една тема трябва да съдържа една основна идея. При различни въпроси се препоръчва създаването на нови теми. Избягвайте промени или отклонения от първоначалния замисъл на темата.
3.4. Когато отговаряте, не цитирайте цялата предходна публикация. Ако желаете да акцентирате върху определена част - цитирайте само нея. Нека ценим времето на останалите и не превръщаме темите в магистрали от текст.
3.5. Не публикувайте множество отговори един след друг - съберете всичко, което искате да кажете, на едно място. Корекции на пропуски или грешки могат да се нанасят до 24 часа след публикуване.

4. ПОКУПКО-ПРОДАЖБИ, УСЛУГИ И РЕКЛАМА
4.1. Новите потребители, с по-малко от 20 публикации, нямат право да публикуват в раздел "Обяви". Не спамете с цел натрупване на публикации - форумът не е битак.
4.2. Публикуването на обяви и предлагането на услуги извън раздел "Обяви" е забранено. Забраната също важи за подписите и за системата за лични съобщения. Не се допускат публикации със "скрита реклама".
4.3. Раздел "Обяви" е предназначен за частни лица. Ако представлявате фирма или се занимавате с търговска дейност и искате да рекламирате тук - свържете се с администратор.

5. ПРИЛАГАНЕ НА ПРАВИЛАТА
5.1. Ако забележите нередност, сигнализирайте чрез бутон "Докладвай". Можете да докладвате публикации, лични съобщения и цели профили. Помощта от потребителите е високоценена!
5.2. Модераторите не са врагове - те отделят от своето време, за да пазят форума чист и подреден, следят за спазването на правилата и преценката е тяхна, не оспорвайте решенията им.
5.3. Спор чрез обиди към екипа за техни решения са недопустими. Ако смятате действията на модератор или администратор за неправилни - говорете с него в границите на добрия тон.
5.4. При системно или целенасочено неспазване на правилата, екипът може да наложи предупреждение или бан.
5.5. По преценка на екипа, бан се налага и в други случаи, например действия срещу или опетняване името на сдружението, опити за събиране на подкрепа от други потребители и пр.
5.6. Нека всички се опитаме да направим престоя си тук максимално полезен и приятен - никой не иска допълнителни кавги или напрежение.