Въпроси, мнения и коментари за конкретни обяви

Започната от Cup2, 24 Март 2023 19:25:42

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Жоро Петков

В тая наша вагинска губерния като нищо някой ще се боботне на този уникат.
Ама те и купувачите в голям случай са за ебане...
Ти ако знаеш при обявите за мотори какво е!


ivchotr

Колко човека ще го купят това без да отидат на оглед?

Данаил Димитров

Здравейте колеги , интересувам се дали някой може да ми даде информация за този номер на рамата на Форд Мондео МК5 
WF0DXXWPCGGB46082,утре ще ходя да го гледам и незнам дали нещо не е връщан километража.Ще пусна и обявата за да я видите.https://m.bazar.bg/obiava-36812512/ford-mondeo-mk5 .Човека каза че е втори собственик,сменил е маслото на скоростната кутия на 60 000 км и в момента е на 80 000км. Интересува ме,дали може да се манипулира километража и ако да ,дали може да се засече.Ще ви бъдя много благодарен .Изтеглих кредит за нова семейна кола и не искам да взема нещо съмнително. 

Жоро Петков

Тая обява седи от поне 1г. Първо се продаваше в Самоков.
Изглежда много добре. Аз като я видях чак ме хвана яд (защото е по-високо ниво от моята).
Пълна информация за колата може да получиш от Мото Пфое. Попринцип ако човека е честен би трябвало на фона на тази сума да направи реверанс и да ти изкара сервизната история (ако я няма - примерно аз си пазя всяка разпечатка на дигиталната сервизна книжка).


FoMo4

Може да се манипулира, може да се разбере, дали е пипан километража и така наречената "сервизна история" е пълен ташак. Не знам как точно го правят, но 4 такива Мондьота, всичките на над 300 хиляди, според сервизната история бяха на под 200 хиляди!!!
Кой луд в Европа, та дори и в България ще купи този клас кола чисто нова, за да минава по 10 хиляди на година?

Жоро Петков

Почти всички коли по-висок сегмент ако са купуване в България е напълно възможно да са на тези километри.
Повечето хора изминават до 20-25 000км на година.
Сервизната история е ташак за коли, които отдавна са приключили с гаранцията, ако е до 5г все пак можеш да видиш на колко километра е било последното обслужване и на кои агрегати.

Alexi

сервизната история ако е водена изрядно е доста важен елемент тя затова се фалшифицира масово сервизната книжка , ако я няма в електронен вариант самата книжка няма особена стойност .. годините на колата нямат значение .. даже колкото е по стара толкова е по важно да има водена сервизна история щото иначе може да е милионник ,или да не е пипано нищо по нея с години само да е карана

Жоро Петков

Цитат на: Данаил Димитров в 12 Октомври 2022 19:34:21Здравейте колеги , интересувам се дали някой може да ми даде информация за този номер на рамата на Форд Мондео МК5 
WF0DXXWPCGGB46082,утре ще ходя да го гледам и незнам дали нещо не е връщан километража.Ще пусна и обявата за да я видите.https://m.bazar.bg/obiava-36812512/ford-mondeo-mk5 .Човека каза че е втори собственик,сменил е маслото на скоростната кутия на 60 000 км и в момента е на 80 000км. Интересува ме,дали може да се манипулира километража и ако да ,дали може да се засече.Ще ви бъдя много благодарен .Изтеглих кредит за нова семейна кола и не искам да взема нещо съмнително. 
Колега ходи ли да гледаш колата?
Можеш ли да споделиш мнение, че гледам обявата още седи.

Данаил Димитров

Цитат на: Георги Петков в 08 Ноември 2022 13:45:04Колега ходи ли да гледаш колата?
Можеш ли да споделиш мнение, че гледам обявата още седи.
Здравейте на всички,ходих да я видя въпросната кола,трагедия отвсякъде,няма два детайла със еднакъв цвят,вътре е пълно гробе,на задната седалка има отпечатък на патерица(резервна гума),фугите се разминават брутално ма калници и врати а продавача беше някакъв шано бизнес мен със костюм от 90' със разпорен джоб на панталона.Жена ми още като я видя колата и него и каза ,че не иска даже да идва да я гледа вътре.Това мондео според мен изглеждаше на поне 500к км,краищата на тавана където се срещат с оплътненията на вратите бяха излезнали ,копчетата по вратите изглеждаха като драни от котка,изобщо и колкото и да не разбираш от коли пак ще забележиш ,че тази нестава за нищо.Направих едно кръгче и за 180к.с бяха останали едва 80к.с.Далече от тази кола.Даже почна да ми прави оферти за деня ако я взема ще ми я даде ма 25к.За тази бангия не бих дал и 10к.

Жоро Петков

Жалко, че си си загубил времето. Но пък поне ако някой се порови във форум сега ще може да види да не си губи времето.
Ти успя ли да си намериш нещо читаво или продължаваш да търсиш?


F Focus

Аз пък се видях с пари и реших да заменя сегашното добиче, което е с 1.8 Дуратек със същото, но с 2.0 двигател, ама май няма нищо читаво. Имал съм седем автомобила, карал съм още толкова служебни нови други марки и модели, но Фокус-2 ми хареса в много отношения, та ми се ще да остана с тази марка и модел, въпреки, че съм запознат със слабостите на Дуратек двигателите-Екобуста тотално го изключвам! Зяпайки обявите ми направи впечатление следното и искам да задам следните въпроси:
-произвеждан ли е Фокус-2 с фабричен газов инжекцион, и ако е така има ли някакви разлики в двигателя, за да издържа на газ
-може ли Фокус-2 (2.5) 2.0 I да е без електрически подгрев на челното стъкло
-вижда ми се странно, че има фокуси 1.6 с темпомат, а 2.0 не
Сегашното ми добиче е за смяна на верига, но има допълнително монтиран темпомат, работещ перфектно, фарове с лупи(на Хела), автоматично задействане на фаровете 10 сек. след стартиране на двигателя, мултимедия с камера за заден ход, купих му нови зимни и летни гуми плюс още едни лети джанти, преди месец платено Каско и ГО, и какво ли още не по поддръжката, та се чудя да се вкарвам ли излишно в познат филм, или да се примиря с късите скорости?

Жоро Петков

При положение, че в момента знаеш болежките на твоя и си го нагласил като за тебе си - защо би си сложил пак главата в торбата?
Ще спечелиш 30 к.с. - 15км/ч и 30 н.м. - 1.5с ускорение. По-големия двигател ще гори и повече.
Ако ще си взимаш фокус поне да е следващия... макар, че не виждам смисъл.
Сменяй му веригата (видях ти другия пост) - майстора ти е казал, че не е супер спешно т.е. ще може да се въстановиш от коледните харчове и си го карай.

Ето тук има отговори на някои от въпросите ти:
http://m.australiancar.reviews/reviews.php#!content=review&make=Ford&model=Focus&gen=248

ivchotr

В момента на пазара е пълно с всякакви скрапери, чак не е за вярване. Ако ти изпадне изгодно читав автомобил, не го изпускай. Старият ще го продадеш, предполагам. Той ще върне някаква част от похарчените средства за "новия". Ама да вземеш още проблеми, които тепърва да отстраняваш, и според мен не си заслужава.

F Focus

Благодаря за отговорите!
Читаво и изгодно нЕма! Ще се радвам да е само читаво, но трябва голям късмет, на който не разчитам-особенно в днешно време.
Ще се поослушам, пък така и така ще сменявам веригата, ще проверя клапаните, и ако се ядосам ще сменя и сегментите, че гори около 1.5-2л. масло на 10Х. км. пробег. и ще се кротна! ;D

Последен въпрос-може ли по ВИН-номера да се разбере къде е произведен автомобила-Германия, или Испания?

Жоро Петков

Цитат на: F Focus в 29 Ноември 2022 18:37:51Последен въпрос-може ли по ВИН-номера да се разбере къде е произведен автомобила-Германия, или Испания?
Да естествено - излизат и екстрите, които има автомобила.
Тествано с текущото ми Мондео.

https://vindecoder.pl/

F Focus

Благодаря Георги!
Не може ли без използване на вин-декодер? Някоя буква не издава ли производителя? Имам предвид, ако тръгна да обикалям и нещо ми хареса веднага да разбера, щото испанската сглобка "издиша".

Жоро Петков

Имаше закономерност да - то така работят декодерите. Дори в Уикипедия мисля, че го пишеше:

https://en.wikipedia.org/wiki/Vehicle_identification_number

saggy

Фокус, по-добре си запази парите за един основен ремонт на двигател и смяна на верига - макс 1500-2000лв да излезне. Така ще си купиш едни 150-200хил км, които нали разбираш колко още ще имаш да ги караш. За испанската сглобка не мога да кажа лошо, не съм чул особени оплаквания. Според мен руската сглоба ще да е по-лошо. Ама те много неща са до късмет. Попаднах на една обява за Фокус 2, за която едно от мненията по-долу гласеше - "Внимавайте, колата е онази ударената от Пловдив, но е пребоядисана и пререгистрирана в друг град, и пак се продава! Не се лъжете!". Явно някой я е гледал няколко пъти и е забелязал пластичните операции. Та, така с днешния пазар на коли.

ivchotr

Половината лято обикалях по огледи, че младежите решиха да вземат нещо по-ново от дизеларката от подписа ми, която ползват. Както казах и по-горе, положението е плачевно. 10 - 12 годишни каруци се продават на двойна цена спрямо тези, които си купувахме на същите години преди 6 - 7 лета. При това в два - три пъти по-плачевно състояние. Западняците са решили да си покарат още малко старите коли, докато премине кризата с новите, и у нас се докарват само тези, които са най-зле. Опитът ми е предимно със софийските джамбазийници и частни лица. Ама не вярвам положението в страната да е много по-различно.

Ozzie

@F Focus
Носи си и календарче. Да не случиш на някоя бройка произведена я в понеделник, я в петък и да се чудиш дали някой заспал или бързащ да си тръгне от работа шваба е пропуснал нещо.

P.S. Някъде мисля, че бях ти отговарял, как по VIN номера да разбереш в кой завод е сглобявана колата.

 
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...


F Focus

#1220
Цитат на: saggy в 29 Ноември 2022 21:44:10Фокус, по-добре си запази парите за един основен ремонт на двигател и смяна на верига - макс 1500-2000лв да излезне. Така ще си купиш едни 150-200хил км, които нали разбираш колко още ще имаш да ги караш. За испанската сглобка не мога да кажа лошо, не съм чул особени оплаквания. Според мен руската сглоба ще да е по-лошо. Ама те много неща са до късмет. Попаднах на една обява за Фокус 2, за която едно от мненията по-долу гласеше - "Внимавайте, колата е онази ударената от Пловдив, но е пребоядисана и пререгистрирана в друг град, и пак се продава! Не се лъжете!". Явно някой я е гледал няколко пъти и е забелязал пластичните операции. Та, така с днешния пазар на коли.

И, аз клоня към съветът ти. Не баш основен, но по-сериозен ремонт мисля, че ще е към 2500-3000лв.-имам предвид смяна на верига със съпътстващите и компоненти, водна помпа(задължително ли е?), сваляне глава и шлайване, смяна сегменти, пробиване на 3-4 дупчици в буталото зад масления сегмент с диаметър 1-1.5мм., реглаж клапани и евентуална замяна на някой от тях, смяна на разни гарнитури-марнитури и т.н., което с труда надали ще е 2000лв. Покупка на друг автомобил в най-добрия случай ще наложи поне още 1500-2000лв. с Каско-то(винаги го правя), ГО, винетка, свещи, 4 нови зимни, или летни гуми, лети джанти, смяна масла, монтиране на висок клас ГИ, с който купих колата(вече на 4 години) и пр., та сметката набъбва осезателно!
Явно ще разочаровам жената, че няма да си вози стегнатото дупе в по-нов автомобил! ^-^ Тя се кефи на Фокус-а, ама още повече се кефи на някакви космически арматурни табла, на футуристични форми, а ако и цветът е ярко червен металик(Мазда имат баш такъв цвят), значи автомобилът е върха на елхата и е възможно най-убавият! :))
Сега ще съм Ви много благодарен да дадете мнение от личен опит на ЛС за специалист в София(и не само), от който сте доволни, и който би извършил съвестно и качествено ремонта. За целта имам предвид "моят" такъв, но бих искал да чуя и Вас.
И още-за какво време е нормално да се извърши ремонта, защото всички майстори, които познавам са се задръстили с автомобили, за да не върнат клиент, което според мен е предпоставка за претупване на нещата, некачествен ремонт и голямо чакане!

П.С. В Мобиле-то има само няколко Фокус-2, или 2.5 с двулитров двигател, като само два са с регистрация, но нямат темпомат и ел. подгрев на предния джам. Кола от автоджамбазин не си представям как бих купил без да мога да я изкарам на пътя.



F Focus

Цитат на: Ozzie в 29 Ноември 2022 23:09:51@F Focus
Носи си и календарче. Да не случиш на някоя бройка произведена я в понеделник, я в петък и да се чудиш дали някой заспал или бързащ да си тръгне от работа шваба е пропуснал нещо.

P.S. Някъде мисля, че бях ти отговарял, как по VIN номера да разбереш в кой завод е сглобявана колата.

 

"Швабата" най-вероятно ще да се казва Мехмед Мюмюн, например! ^-^
Не си ми изпращал инфо относно има ли буква във ВИН-а, която да издава страната-производител. За Тойота знам, че "J" в началото значи Япония.

Alexi

Фокус 2 2.0 с фабричен ГИ има ,но надали ще попаднеш на читав екземпляр .. инак аз лично не бих се хванал с основен ремонт като знам какви майстори има .. по добре го продай и виж нещо по ново и запазено

Жоро Петков

Майстор мога да ти дам да говориш с него и да се разберете.
100% съм сигурен, че няма да претупа нищо.
Приятел ми е - вече си подържам колата при него, но все пак е нова и за сега само смяна на консумативи съм правил.
Но не пречи да му се обадиш и да се разберете - може и да откаже (ако е затрупан...).
По-ново и запзанео УСПЕХ в текущия момент... мУнделото го взех за 32к. 100% съм сигурен, че ако сега го пусна ще го продам за 40к (гледам има разни ваг таралясници пак с 2.0 на по 200 +к км са за по 40+, а моето е на реални 100  000км), но няма какво да си купя.
За жената - разбирате се и пребоядисваш 2000-3000лв и ще е доволна.
За мултимедии се продават адски много афтърмаркет андроид базирани в диапазона 500-1500лв. Вече са доста изпитани, а и виждам доста коли с такива. Не е лошо да проучиш. Коледа е направи си подарък ;).

F Focus

Георги-пропуснах да спомена, че купих колата с мултимедия и камера за заден ход, та подаръкът ми ще е ремонт на добичето май-вероятно след Новата година (tooth) Реших-ще правя ремонт на колата, щото не вярвам да попадна на нещо читаво, а и нямам време  да обикалям страната. А, и като се сетя колко месеца обикалях да търся автомобил без да държа на конкретна марка, на какви талиги се нагледах, та чак до Хасково стигнах за сегашната, но не съжалявам. А това беше преди малко повече от две години, когато нямаше никаква криза-не ми се мисли сега какво е положението.

Жоро Петков

Карай си я. Е са жената като иска нов цвят да ти подари за Коледа  (rofl) .
Аз лично в БГ кола бих взел само от 1ви собственик или шоу рум кола. Нямам нерви да се занимавам с коптори. Колата я взимам да ми върши работа, а не да и слугувам.
По-добре да си държиш МПС-то, чиито проблеми знаеш и можеш да отстраниш (или приемаш), отколкото да сложиш главата в торбата и после да се чудиш защо си го причинил.
Единствено приемливо е ако ти се наложи от фиеста примерно да скочиш на тип С-макс.
Но... разни хора разни идеали... това са само моите 5ст. по темата.

Ozzie

Цитат на: F Focus в 30 Ноември 2022 11:58:33Не си ми изпращал инфо относно има ли буква във ВИН-а, която да издава страната-производител.
мммм.. май да
накратко - гледай 11-та позиция от VIN номера. Ако има буква V, значи е испанка.

https://www.vinfreecheck.com/ford-vin-decoder

P.S. Така и не разбрах, защо просто не отвориш на телефона си сайта за декодиране на VIN номера и да получиш директно някаква базова информация?
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

gras

Цитат на: F Focus в 30 Ноември 2022 11:49:14Не баш основен, но по-сериозен ремонт мисля, че ще е към 2500-3000лв.-имам предвид смяна на верига със съпътстващите и компоненти, водна помпа(задължително ли е?), сваляне глава и шлайване, смяна сегменти, пробиване на 3-4 дупчици в буталото зад масления сегмент с диаметър 1-1.5мм., реглаж клапани и евентуална замяна на някой от тях, смяна на разни гарнитури-марнитури и т.н., което с труда надали ще е 2000лв.

Колега не съм убеден ,че ще се вместиш в 2000лв, ако искаш мотора да стане добре. Моят съвет е тръгнеш ли да сменяш верига не си и помисляй за автърмаркет , задължително сложи оригинална. Човека от който си купил колата е възможно наистина да е сменял веригата и да не те е излъгал. При мен след подобен ремонт веригата издържа 19500 км... Като имаш предвид ,че от повече от 20 години продавам авточасти и не съм пестил пари при ремонта. Кото му дойде времето и решиш ако ти трябва помощ за части , марки и цени свиркай , каквото мога ще направя.

F Focus

Така, де-нали и аз това казвам-че 2Х. лв. няма да стигнат.
Продаваш авто-части, а сменената ти верига е изкарала към 20Х. км. ...? :-[  Вероятно не съм се изразил правилно-ще сложа нова верига, разбира се! Мисля, че има читави други производители, щото в МП е към 1000лв.-без смяната и, разбира се.

gras

Цитат на: F Focus в 01 Декември 2022 19:07:09сменената ти верига е изкарала към 20Х. км. ...?

Да колега уви така е . За съжаление се подлъгах по съвет на колеги. Освен това при мен , след отварянето на мотора , трябваше да сменя не само верига но и всичко около нея (зъбни колела, обтегач, плъзгачи и т.н.). Единствения пълен комлект , който беше наличен в страната към оня момент и не трябваше да чакам доставка около месец, беше това което сложих. Вече написах колко изкара.... Мисля ,че този разговор не е точно за тази тема, Ако искаш пусни отделна тема по въпроса.