Въпроси, мнения и коментари за конкретни обяви

Започната от Cup2, 24 Март 2023 19:25:42

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Alexi

стандартното масло на форд е ,години наред карах мондеото с него без да го пипа ( продадох го на 200 к км ) но може от тогава качеството да е паднало ..


Жоро Петков

Честито колега, да си го караш дълго и щастливо.
Type pressure е система за следене налягането в гумите. Не е нужно да се закача компютър или каквото и да е от менютата можеш да настроиш да запомни текущото налягане и при промяна ще светне.
Имай предвид, че тия датчици са с батерия, която не се сменя и може  в някой момент да спрат да работят. Другото е, че понякога при рязка промяна на външната температура пак светват (случи ми се на фокуса един път
вечерно време началото на пролетта спадна рязко с 10 градуса външната т и минах и през снадка на мост). Евентуално тогава може да има нужда от закачане на компютър за изключване на системата.
Не е нужно да ходиш във Форд официален сервиз. Питай тук ако има нещо или се разрови в чужди сайтове (ако знаеш английски).
Аз примерно от чужди сайтове видях как на моето Мондео с една програмка да си гледам грешките, да си отключа заключени функционалности и т.н.

simo70

#1172
Благодаря ти за мнението.Тази опция за гумите ми казаха ,че не може да се изключи с програма.Автоматичното тръгване на фаровете става ли да се активира,защото сега ги пускам ръчно.Много интересно с толкова много екстри точно за фаровете да не е активирана.С каква програма си активираш и настройваш опциите.

Alexi

айде от тук нататък по темата .. ако искаш да се коментира колата ти си пусни отделна тема за нея

Dan

Здравейте всички!

Имам намерение да се присъединя към тази общност, като за целта съм хвърлил око на един автомобил Ford Focus 1.0 Ecoboost, който искам да закупя от Мото Пфое.
Изчетох разни неща за конкретния модел и като че ли може и да го бъде.

Линк към обявата: https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=11609822819520888&slink=k5xpg2

Да подчертая, че колата ще се кара главно градско. Нямам никакви намерения да се състезавам или да гоня някакви определени мощности, затова смятам че колкото и да са малко стоте кончета,
все ще се справям. Предната ми кола беше Golf 3, 100 к.с. 97 г. и ми вършеше чудесна работа. Щом не съм имал проблеми по баирите, значи и сега ще съм доволен  ;D

Щеше ми се да избегна авто-къщите, частните може яко да те пързулнат и те. Ясно ми е, че навсякъде е така, но в Мото Пфое поне има ясна сервизна история.

Ще съм адски благодарен за споделените мнения :)

Жоро Петков

Ами за тия километри ми се вижда много цената. Оборудването е най-ниското ниво с добавен климатроник.
Бих те посъветвал да потърсиш от първи собственик. Аз така си продадох фокуса на човек и аз взех повече пари от това, което ми предложиха МП, а той даде по-малко.
Имай предвид, че много често лъжат с гумите. На шурето му дадоха кола 2014г с гуми дот 2012.
Моето Мондео го взех и аз от МП Селект, но поне беше със зимни Мишлен на 1 сезон.
Относно колата за градско очаквай разход от 7/8 100км ако не се дърпаш на светофарите. Газ не можеш да и слагаш или ще ти излезне прекалено скъпо. Като цяло двигателите са надеждни.

Alexi

нивото не е най ниското на тая кола ,има кожен волан ,климатроник ,джанти халогени.. не съм много в час с оборудванията на тоя модел но базово няма съвсем нищо .. цената за кола с ясна история ми се вижда ок

Жоро Петков

#1177
Като разгледах обявите по зададения филтър наистина тази изглежда да е най-добре.
Правилно не е най-ниското. Не бях видял халогените.
Ами разходи се до МП и я огледай на живо как е.
Между другото на място имат повече коли от тези показаните на обявите.
Аз си бях харесал едно мондео, него го нямаше, а това което го взех не беше качено като обява.

ivchotr


Жоро Петков

Те само на Титаниум и Виняле не са с ръчки... тая кола не е за возене на "шефчета" отзад, а е за каране ;)


Dan

Благодаря за отговорите.

Забравих да спомена, че обикновено годишният ми пробег е 5-6 хиляди км. Сега както често работя и от вкъщи, я ги стигна я не  (tooth)

Има ли нещо специално, за което трябва да се внимава като се взима такава кола от официално предствителство? Не ми се е случвало досега, то като цяло това ще ми е втората кола  ;D
понаучил съм доста неща, за колите, че да няма големи изненади, но нямам богат опит (на 28 съм).

Мерси много!



FoMo4

При покупка на EcoBoost 1.0 преди фейса (преди 2015), трябва да се обърне сериозно внимание на:

възможен теч (смесване на антифриз и масло) заради фабричен "дефект" на капака, закриващ ангренажа. Отстранява се с поставяне на капак от двигател, произвеждан след 2015, където дефекта е отстранен.

Ранно разпадане на ангренажния ремък, който се къпе в маслена баня. Първо, люпещите се от ремъка частици попадат в маслото, а от там запушват цедката в картера, от което спада налягането. Последствията трябва да са ясни. След това следва и скъсване на ремъка. Мисля, че му дават 200 хиляди или 10 години, т.е. едва ли ще е сменян.

Казанчето за антифриза, тръбичките от и към него също трябва да се проверят.

ivchotr

Цитат на: Георги Петков в 25 Май 2021 14:36:20
Те само на Титаниум и Виняле не са с ръчки... тая кола не е за возене на "шефчета" отзад, а е за каране ;)

Дизелът ни, който не е никакво такова специално издание, даже Джия не е, а е от 2000 г., има 4 ел. стъкла. Джията ми също е с 4 ел. стъкла, ама за нея е разбираемо. Тя е 2004 г. За мен лично кола след 2010 г. да я няма тази ежедневно използвана опция е повече от неприемливо.

Жоро Петков

Като не ти харесва отиваш при друга марка или пишеш писмо на който подред Форд в момента се води собственик.
Моя фокус беше 26 000лв и бесе с ръчки отзад. Сега Тренд ниво струва 41 000лв. Има и налични за по 36 000лв.
Мотора на жена ми струва 8000лв чисто нов от магазина и всички светлини по него са LED. Във Форд искат 3000лв само за LED фарове. И според мен някои неща са скандално и безмислено скъпи, но това е капитализъм.
Като не ти харесва нещо отиваш при друг продавач.
Като отидеш на оглед на колата винаги можеш да изискаш какви сервизни операции са правени.
Колата ако е обслужвана само в МП всичко е сменяно, когато трябва. Можеш и да попиташ или да видиш в нета какво трябва примерно да се смени на тези километри и да видиш дали е сменено или ще се наложи смяна.

ivchotr

Прав си по принцип. Обаче когато цялата кола ти харесва и не я вземаш само защото са спестили две моторчета на задните стъкла, които дори вече не са и екстра... е това е дразнещо.

Иначе в Мото Пфое имаха навика да сменят и неща, които не са за смяна. Без да ти казват :D Сега нямам идея как е, защото почти не стъпвам там, но няколко приятеля бяха тръгнали да си купуват секънд хенд коли от тях и останаха трайно разочаровани.

Alexi

то ако вземеш Тренд от Германия 100% ще е с ел. стъкла отзад ,при нас оборудванията са някак орязани .. бях го забелязал още преди години ,когато гледах такъв нов фокус ,ма не ме грабна нещо ..

niki4bg

Колеги, здравейте! Търсенето продължава! Към момента съм харесал този екземпляр. Вие на какво мнение сте ?
https://www.auto.bg/obiava/69283168/ford-focus-titanium-unikat

Alexi

Хубава кола .. явно сега са такива цените .. преди време купих Пежото на тия години и км за по малко пари ,а има и повече екстри ,но такива оферти не виждам вече .

saggy

Абе този пич в обявата още малко не е описал и фабричните номера на частите в колата  (rofl). Както каза Алекси, наистина хубава кола със супер много екстри, но цените не са реални. Тази бройка е оферта и ако не е блъскана си заслужава, но на цена 17-18к, иначе излиза много. Помисли си добре, защото такъв фокус с толкова екстри трудно ще намериш пак. Според мен, ако е гледана, както трябва, няма да има грижи с двигатяля.

Жоро Петков

Само е тва последното изречение, не е много в час - за ангренажния ремкък.
Смяната е на 150 000км или на 6г.
Имаше един колега тука във форума, който се беше "наиграл".
Цената за текущото състояние на пазара е нормална (завишена, но нормална).
Евентуално да отидеш на оглед и да видиш дали е готов за пазарене - поне едни 1000лв да ти свали, че то само застрахователната оценка и прехвърляне при нотариус ще ти излезнат толкова.
Успех!


Alexi

ремъка го дават официално на 200к .. друг е въпроса ,че точно на тоя мотор понякога не изкарва толкова

ivchotr

И с детското столче отзад. Още пробутват лафовете за вдовиците до гробищата и майките до яслите :D

yoginbo

Здравейте колеги !
Дано всеки който кара Форд, да е винаги горд и безаварийно на всички :).Търся усилено s-макс бензин ! Спрял съм се на тези двата:

1- https://www.cars.bg/view.php?id=60cbab6e531e4750120bb6a4
2- https://www.cars.bg/view.php?id=617aaddadea1f0641f30adc2
Моля за мнение, дали някой от форума ги е гледал (евентуално).Досега съм карал 1,8 тдци 2003, 115к.с. и нямам наблюдения за бензинките.
(малко реване :'()Разбих лагери на колянов вал и не се знае още какво ! "майстора" два месеца го разглобяваше, така и не извади мотора :(, има парченца в картера, и по негови думи вала е понадран, накрая ми писна на дедовия и му казах да не я прави !
На Този с ръчните скорости, може да се иска вин. и да се проверява във Мото Пфое, (по думи на търговеца  "Ванът е купен от Претставителсво на ФОРД от ШВЕЙЦАРИЯ. И Е С ВАЛИДЕН ПРЕГЛЕД ТЮФ ДО 02. 2023год") директно копи пействам от обявата:
(МОЖЕМ ДА ВИ ПРЕДОСТАВИМ ВИН НОМЕР АКО ЖЕЛАЕТЕ И МОЖЕТЕ ДА ГО ПРОВЕРИТЕ В УТОРИЗИРАН СЕРВИЗ НА
МОТО ПФОЕ БЪЛГАРИЯ ЗА ДОСТОВЕРНОСТ НА КИЛОМЕТРИ И ИСТОРИЯ НА ОБСЛУЖВАНЕ. ! ! !)
Много Благодаря на всички отзовали се ! Весели празници ! Здрави коли и здрави глави на всички ни !

Жоро Петков

С автомата е доста на късмет - не знеш кога и как е обслужван и може да ти създаде ядове. Нали се сещаш, че никой не си взема кола автоматик, с големия двигател и да е навъртял скромните 130 000км (дежурните). Другата е една идея по-вероятно да е близко до реалните. Можеш да и вземеш вин-а и наистина да провериш какво е правено в Мото Пфое.

Alexi

2.3 атмосферка автомат на това купе ще е страшна мъка според мен ,пробвай такъв преди да го купуваш .. инак автомата не е пауършифт и е относително здрав

b0chko

Здравейте след оглед да споделя мнение за мондеото от пазарджик
колата има добре скрити следи от удари отпред от дясно и отзад от ляво
демфера е тръгнал при натислане се чува лек шум
много мени оборототе и студена и топла неможе да ги задаржи моя човек диагностиката каза че или дюзи или помпата е тръгнала но ме саветва да я купим
най странното е че няма никаква информация в прецтавителството за
качвам резултати от теста и обявата
извинявам се ако темата не е за раздела но просто съм нов във форума успех

https://www.auto.bg/obiava/35106484/ford-mondeo-2-0-tdci-titanium-x

yoginbo

Цитат на: Георги Петков в 30 Декември 2021 12:57:24
С автомата е доста на късмет - не знеш кога и как е обслужван и може да ти създаде ядове. Нали се сещаш, че никой не си взема кола автоматик, с големия двигател и да е навъртял скромните 130 000км (дежурните). Другата е една идея по-вероятно да е близко до реалните. Можеш да и вземеш вин-а и наистина да провериш какво е правено в Мото Пфое.
Благодаря колега ! Ходих, Гледах, Взех :) Имаше малко за доправяне, датчик на вихрови клапи(Светеше чека), ел.блок на перката за охлаждането и машинка за централното на задна врата ! Отвътре и отвън много запазена , това наклони везните, + многото екстри. Проверявах по вин - Всичко наред, без удари...Мотора е пъргав, но не е ЕР ЕС, или ЕС ТЕ ;) !

staNMinchew

Здравейте,

Наскоро нашето семейство се увеличи с още 1 член та се налага да сменим и колата.
Насочил съм се към S-Max както става ясно, но до сега не съм имал Ford.
Ще се радвам на всякакви ценни съвети при избор на автомобил.
Бюджета ми е около 9-10к.

Погледнах тези 2 обяви тъй като са ми на близо и мога да ида да ги видя.
1. https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=11627480808934738&slink=otv1k7
2. https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=11645639053426746

Ще се радвам ако споделите мнение на първо виждане за тези обяви.



Благодаря предварително!

PetarY

Здравейте колеги,

Спрял съм се на конкретна обява за автомобил и мисля тези дни да го видя:

https://m.mobile.bg/details/11652454995667875

Някой може ли да ми препоръча диагностик/автосервиз в Стара Загора, където да се прегледа колата?

Автомобилът следва да е междинния фейслифт и до колкото разбрах от форума би трябвало да са отстранени някои проблеми.
Откъм скоростна кутия има ли нещо по-особено освен да гледам за придърпване при смяна на предавките?

Благодаря предварително  :wink:

Pyrhel

https://bazar.bg/obiava-36822385/skoda-scala-13900km-distronik

Чудя се как може да са толкова забавни от автоморгите... "без удари и пребоядисвани елементи! .... последната снимка е от момента на закупуване на автомобила." :))
И в следващия момент - прозорците на едната затъмнени, на другата не, задното стъкло на едната слиза между стоповете, на другата не, спойлерите също са различни... И всичко това в 3-годишна скала (рапид/поло) на доста близка цена до нова (същото оборудване с новия 1.5 бенз 150 коня е 44 500 с боята). Да, така е, с 8 месеца чакане.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.