Услугите на DHL

Започната от Pyrhel, 11 Ноември 2011 13:36:36

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Все още ли използваш услугите на DHL?

Никога не съм ги ползвал
9 (75%)
Все още ги ползвам
1 (8.3%)
Отказах се от тях
2 (16.7%)

Общ брой гласове: 12

Pyrhel

Интересно ми е да разбера приключенията ви с DHL. Налагало ми се е да ги ползвам 10тина пъти за транспорт от UK до България, но всеки път (ВСЕКИ!) имаше проблеми.

Редовният номер - пратката идва 1 седмица по-късно... А според тракинга е в България и от 1 седмица седи и чака някой да я прибере.

Друга циганска история, която ми се случи беше - гледам един ден по тракинга - пристигнала тук, но никой не идва да ми я даде, втория ден им се обаждам към 4 следобяд и ги питам какво става. Отговор: тя е тук и чака. Казаха ми, че някаква жена от моя номер (личен мобилен, издиктуваха го, потвърдиха го) се обадила и казала, че на нея й било по-удобно да не го карат до адрес, а да отиде човек от техния офис да го вземе?! Какво по дяволите...

Е и с тая пратка приключения. Според тракинга е пристигнала в България миналия петък (преди 1 седмица). Обадих се вторник да я търся - "това е виртуален запис, пратката я няма". Къде е бе? Ми, в Будапеща останала някъде. Моля?! Айде да идва по възможно най-бързия начин, че ми писна... Обаждам се днес - "не знам къде е пратката, няма я".

И к'во, загубиха ми пратката за 1500 лева?

Сериозно... Спирам да ги ползвам тия тъпаци. Плащам си шипинг до адрес в Англия и от там до България с куриерска фирма. Тия DHL са станали ултимативни пропадняци...
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.


Alexi

аз 3-4 пъти съм ги ползвал ,сравнително съм доволен .. само дето тракинг системата им работи по цял свят с изключение на БГ .. и като се обадят че имам пратка отивам да си я взема щото ако почна да я чакам на адреса отиде още 1-2 дена

Pyrhel

Ей-сега някаква кака ми се обади по телефона... Каза, че... Не знаят къде е пратката. Не знаят дали е тръгнала от UK, не знаят дали е минала през някой от хъбовете... Казаха да се оправям с продавача както мога, а те все пак щели да погледнат видеозаписите да видят дали някой от служителите не си я е сложил в джоба. Пратката тежи 22 килограма и е с размери 50х50х50 см.

Евала, DHL...
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Alexi

 :-[ безобразие .. кофтито е ,че вече си платил и то немалка сума ,дано има добра развръзка всичко това .. подозирам ,че ако някой си е прибрал пратката това е някой в БГ щото само тука се случват такива неща ..

amplified

Свържи се с някакъв главен офис на DHL, но не в България!

mitakinen

Пазарил съм дрехи от Франция и последната година пристигат с DHL. Преди тракинга изчезваше след Прага, но последната например си играх да я следя и беше много детайлна дори в България. Но дали е DHL, UPS или Спиди Гонзалес в България фактора - "Работя толкова, за колкото пари ми дават" е водещ.
Жалка работа - никой от УС-то не пое отговорност - няма мъже, само мижитурки

petermitkov

Това което е изчезнало да е не е съединителя/маховика - ако е така просто са за бой.
Има голям шанс да изплава от някъде пратката.
sapienti sat

Pyrhel

#7
Феродов, притискателен диск, маховик и лагер-помпата :)

Няма да ги оставя така нещата... Знаете, че мътя водите и не си трая :))

ЕДИТ: Ето до какво се стигна:
ЦитатVatsal says:
  I just spoke to them, they havnt got an update for me as yet, but told me that they will get back to me by he end of teh day with an update
Vatsal says:
  they have confirmed that it was not stated anywhere that the parcel was loswt
Anatoliy says:
  do they know where it is?
Vatsal says:
  it is in bulgaria according to their system

До 5:30 PM английско време ще имам и телефон за връзка с някакво началство тука...

Ей-сега за пореден път говорих с тях, става интересено. Английският DHL ми казват едно, в тукашния казват "Ония не разбират, тоя запис е виртуален и не може да се определи къде е пратката и има ли такава изобщо"

Още по-забавното е, че евро партс-а не правят застраховки на пратките :D
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Bobi

#8
Е*гати и мизерниците! Да не си купил джинджифил за 5 паунда ??? (angry) Не покривали застраховки....А тогава защо продават неща за 2000+...Дано всичко се оправи и в крайна сметка това да остане един гаден спомен за уникалните тъпаци от DHL.
  Аз веднъж имах подобен случай с такъв продавач. Купих нещо от Англия за 250 лв и така и не пристигаше 4 седмици! На 28-ят ден ( преди да изтече 30 дневния срок за повдигане на dispute в Пейпъл) повдигнах dispute и продавачъt ми се кълнеше, че го е изпратил и няма да ми върне парите. Повдигнах claim и Paypal отсъдиха в моя полза.След 2 месеца! получих въпросната стока с извинителна бележка от ш*банata ни митница за закъснението  (hammer) .Причина : недоглеждаща баба я е пратила обратно... (omg) Такива работи са характерни за България и това с доставката е най-големия филм в цялата история...
Аз също гласувах с "Отказах се от тях" и не бих ги ползвал, докато има дори една алтернатива.От друга страна, винаги съм бил доволен от Air Mail signed for услугата - невероятно бърза ( нищо не е пристигало за повече от 7 дни ) и никога не съм имал ядове...

Alexi

трябва да хвърчат зелки ако изчезне пратка за толкова пари .. евро партса според мене нищо не са виновни ,със сигурност са пратили пратката такъв голям магазин не би си правил такива дребни измами .. така че въпроса "има ли изобщо такава" според мен не стои .


escobar

DHL наред с UPS & TNT са най-големите. Цакат по възможно най-дебелата тарифа, но пък за сметка на това, мисля че ще получиш стоката или компенсанция в пари. Фирмата не е от типа "Пенчо бизнесмена".

Pyrhel

#11
Проблемът е, че са точно от типя Пенчо бизнесмена, но в корпоративен вид...

Днес бях в нашенският централен офис на DHL. Та педерюгите казаха - "ми, говори си и се оправяйте с изпращача. Ний ни моем ти помогнА."
Докато пиша това говоря с изпращача :) и той ръчка тамошните DHL. Те му казват, че ТЕПЪРВА ще ровят из английския склад (facepalm). Ако не се намери - ще ми прати нов комплект.

Смешното в случая е, че нашите и техните лайнари имат различни версии. Нашите казват "изгубена е", техните казват "не е изгубена, в България е". Днес версията на английските манафи се промени и стана "отиваме да търсим в склада". Забавно би било ако ставаше въпрос нещо, което не ми трябва, но колата ми 3та седмица седи на трупчета :)

ЕДИТ:

Оказва се, че не само нашия DHL офис са лайна:
Цитат
Barry says:
  I can confirm they have still not complete the warehouse check
Barry says:
  Please be assured you will get contacted as soon as there is an update with this
Anatoliy says:
  they need more than 2 days(16 working hours) to search the warehouse?!
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Pyrhel

#12
Снощи към 7 часа ми дрънка телефона със скрит номер. Принципно тия шмекерии много ме дразнят, ама викам може да е някой клиент, я да не си изпускам паричките... Вдигам - обаждат ми се от ЕвроКарПартс-а от Англия. Сори, ала-бала, много съжаляваме за случилото се. So, има ли развитие? Ми... На DHL им трябват повече от 3 дни да претърсят склада си, затова - още тази вечер ще ви изпратим нова пратка, която ще получите най-късно във вторник.

За отношението на еврокарпартс-а си заслужава нов пост, а не да редактирам горния :D

EDIT:
Е не, баси та*ака... 10 минути след като написах горното ми се обаждат от DHL s "пратката е пред вас и ви чака да си я вземете". Демек - още първата пратка е това. Ей-сега писах на евро кар партс-а да канселират втората пратка и да им я върнат обратно...

И знаете ли как се праща пратка от Гърция (там била засилена моята) до България? Гърция -> Италия -> Германия -> Словакия -> България

Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

petermitkov

Егати..... нямам думи - това се казва "логистика" наопаки.
sapienti sat

Bobi

#14
И в крайна сметка случаят се оказа подобен на моя  :D .Не ми обръщайте внимание, че се смея, цялата история с DHL е направо трагична!.Пратката ти е пристигнала още на 4 ноември... Явно цялата им система в БГ, наред с управлението им, е на принцип " щуробаджанащина"... Ако бях на твое място и имах нерви, бих драснал сериозно писмо до Централен офис, за да се размътят водите. Само не казвайте, че няма смисъл...Повярвайте ми има! Поне в нормалните европейски страни...