Great Wall - поредният китайски боклук или нещо повече ?

Започната от Bobi, 26 Октомври 2011 15:35:23

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

BIGFORDFAN

Цитат на: escobar в 19 Декември 2011 10:34:27
Няма друг автомобилен производител, който да предлага в България автомобил с двигател 1.5, 97 коня с толкова екстри за 15,990 лева с 5 години гаранция.
И аз така мислех,но изпадат и други добри оферти... http://antani.cars.bg/u558943


Alexi

С1 изобщо не е в тоя сегмент ,той е по малък .. освен това конкретната кола е нов внос и я е на толкова км я не може и удар да е имала даже .. скоро гледах една такава перфектна дачия на няколко месеца ,ама изтаванена и ремонтирана като за продаване ..


Vas

Днес видях тези новите колички Voleex c10
Много яко изглеждат на живо  (thup)

BIGFORDFAN

Цитат на: Alexi в 21 Януари 2012 21:33:11
С1 изобщо не е в тоя сегмент ,той е по малък .. освен това конкретната кола е нов внос и я е на толкова км я не може и удар да е имала даже .. скоро гледах една такава перфектна дачия на няколко месеца ,ама изтаванена и ремонтирана като за продаване ..
Гледай внимателно преди да пишеш...  ???С3 е Ситроенчето,само моторчето е по-слабичко от Волекса,но пак бих предпочел Ситроена! П.С. някой вече му се радва... :P

Alexi

сравняваш нова кола с такава втора употреба т.е. ябълки с круши ... тия Ситрошени С1 С2 С3 С4С5С234423 са еднакви за мене :))

escobar

Това със Ситроена е изключение, освен това е на 820 километра - може и да е използван за демо кола, не че е фатално, но не става за сравнение.
Това малкото с 5 години гаранция, на 5 години лизинг, излиза по 300 лева месечно и само си свиркаш.
В София по мои наблюдения, близо 90 процента от колите се използват от работа до вкъщи, плюс мол в събота и кино в неделя и на море веднъж през лятото... Е за такава употреба малкото ловчанлийче ще се справи чудесно.

supertorr

Цитат на: escobar в 23 Януари 2012 11:13:20
... на 5 години лизинг, излиза по 300 лева месечно и само си свиркаш.

Сериозно ли толкова? че то колкото Фокуса!!!

escobar

Фокусът е по-голям, с традиции, марков, а предлага и дизел. Това е 16000 лева, далеч от Фокус.
Напомня ми за Деутата преди време и мощното Тико, за което дори има песен и е било мечта на всяка дама.
Някои от тях се оказаха свестни и пракнични коли, въпреки че са като Москвич вътре и са базирани на модели на Опел от време оно.

Alexi

Фокуса не е 300 лв на месец .. то излиза че е 18к лв тогава а той е има няма 2 пъти повече ...


supertorr

Цитат на: Alexi в 23 Януари 2012 22:16:27
Фокуса не е 300 лв на месец ..

А то, че е 300 е 300 / може и по-малко/, но забравих 20% / 4000лв/ първоначална вноска (ade)

Alexi


supertorr

Цитат на: Alexi в 24 Януари 2012 15:20:33
и още 10% остатъчна :))

Както и да гледа ме 24000лв, но пък Фокус- бях малко залитнал натам, ама общата сума ме спря (coffee)

Alexi


supertorr

Цитат на: Alexi в 24 Януари 2012 23:32:30
24k е мк2 обаче .. я виж ценичките на мк3 :))

както винаги си отгоре (hammer), но като си прав (fri)

hotblooded

  Китайците се учат бързо, и са тръгнали в правилната посока. Преди време искаха да изкупуват поточни линии на илизащи от производство модели на реномирани прозиводители.... Но повечето се усетиха и започнаха сами да правят това упражнение. Отделно че Китай, както и Турция правят и доста качествена продукция, само че у нас се появяват предимно ментаците и гаражното производство... Автомобилите които GW продава в момента все още не са от Ловеч, първите коли от завода се очакват напролет и цените може би ще паднат, или тези в момента са дъмпингови... Не изглеждат лошо, определено са по красиви от Дачия или руските боклуци... Да може би един ден ще си купя такава кола (ако има модел които да ми хареса), никога не съм робувал на марки.

TourneoRS

В Русе вече има 3-4 таксита на газ , след 5-6 месеца ще се чуят псувните или хвалбите .
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

pantata

В последния Топ Гиър се говори за китайските автомобили, интересно е да се изгледа ;)


p_yanev

Цитат на: hotblooded в 07 Февруари 2012 16:16:06
  Китайците се учат бързо, и са тръгнали в правилната посока. Преди време искаха да изкупуват поточни линии на илизащи от производство модели на реномирани прозиводители.... Но повечето се усетиха и започнаха сами да правят това упражнение.

Честно да ти кажа не съм сигурен в това , което казваш. Примерно ако сега някъде се правеха чисто нови Пасати 5,5 2,0 бензин 130 к.с. или първите Х5 , хващам бас, че щяха да скъсат продажбите, ако примерно струваха колкото Шкодите или Киа.

Мен най-интересни са ми джиповете - ако ми падне един такъв , със сигурност бих го пробвал, ама не по асфалта


Alexi

ама няма как да струва Х5 колкото киа .. сядал ли си в Х5 и киа .. те нямат нищо общо ,освен че са с 4 гуми .. било то и Х5 от първите .. киата струва колкото 4те гуми и джанти на Х5 ,ако си избрал те да са 20" :)) за пасат е подобно ,но разликата не е толкова голяма ..

BIGFORDFAN

 Само не разбрах какво ви е мнението за новия Ховър.... (angry)

Alexi

Ховъра е добре направен ,но му липсва оригиналност ,пак са копирали от тук от там .. важното е как ще се позиционира ценово и как ще е с надеждността ..

tha22don

Днес се возих във Волекс-а. Не бих си я взел - 16к. лв. - пластмасите на места не са ги доизпипали - ск. лост беше като на Дачия - забит самотен м/у двете седалки. Тестовия модел не беше натъпкан с екстри - ел. стъклата нямаха функция за сваляне/вдигане с едно натискане. Седалките не ми бяха удобни. Общо взето градска кола без особени претенции за качество. Предното стъкло е изключително просторно, но няма никакъв шанс да се види носа на колата, а аз съм 1.90м.
Отзад не посмях да седна :) Вратата на багажника при затваряне дрънкаше едно особено - на тънка ламарина.
Външната визия ми хареса - може би заради цвета - танго оранжево.
Ето няколко телефонни снимки:












Alexi

то за 16к нямаш особен избор на нова кола ,като повечето са по зле от тая откъм екстри и сглобка ..

pantata

Колежка си купи такова, всички възможни екстри и заводска газова, още не съм се качвал, че е в отпуска. Като си дойде след две седмици ще я разгледам.

ПП: Интересното е, че досега е карала все нови пежа - 206, 407, 207...

Dmitarcho



От 2 дена стой пред блока, и немога да хвана кой бръмчи с него, да ме пусне да го видя от вътре, че ми писна да надничам през прозореца като някой мангалче :D Направи ми впечетление, че отзад пише 2.4 L , а километража е само до 200 ?!?
Ръца Пръца

Alexi

ти нали не мислиш че кола над 2 тона и 136 коня може да вдигне над 200 :) макс. скорост по каталог му е 160 на ховърчето .. скоро разглеждах пикапа на живо аз ,не ми хареса .. прекалено евтинярско всичко ,много тънки ламарини ,лоша сглобка с големи фуги ,салона също много семпъл ,но е голям и ще събира доста нещо в коша ,определено ще си намери почитатели ..