Амортисьори - сервизиране и ремонт

Започната от bay_huy, 29 Юли 2013 15:10:44

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

bay_huy

Единия амортисьор ми е потекъл леко и ме интересува дали някой знае каде евентуално мога да птида за да ги видат. Да сменат смеринги масла и тн.


Pyrhel

Интересно ще е ако някой знае дали фирмите си позволявят да ги пълнят с други течности/газове, различни от фабричните за амортисьора :)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

momo76

Ето какво намерих по въпроса в тунинг форума
Ремонт амортисьори

Alexi

според мен по добрия вариант е едни нови амортисьори

bay_huy

Така е ама когато са реголируеми нема как. Трябва направо нови койлове или 2к :D а цялата случка за 1 амортисьор не е оферта ако има има ако не нови някой ден

К.Методиев

На тази амортесьори не се ли сменяват само пълнителите?

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

bay_huy

Нямам никаква представа и за това исках да знам дали не знае някой каде нога да ги занеса за да се видат кво може и дали може нещо да се направи

vanvan

Цитат на: bay_huy в 29 Юли 2013 15:10:44
Единия амортисьор ми е потекъл леко и ме интересува дали някой знае каде евентуално мога да птида за да ги видат. Да сменат смеринги масла и тн.

Това, че ти е потекъл аморта леко да не те притеснява. Важното е да държи. Това се усеща ако минавайки през напречни неравности едновременно със двете колела колата не се залюлява странично (усеща се като лодка малко). Ако се залюлява странично означава, че единия от двата държи по-слабо и съответно страната, от която е се чувства по-отпусната.

Аз съм виждал чисто нов амортесьор да потече за седмица-две употреба, и то от скъпите (говорим за Bilstein, Koni). Но това се дължи най-вече на еднократни "посещения" в трапове от националната пътно-инфраструкурна мрежа  :))

Извода е да се кара внимателно по непознатите участъци.

Gas

Колеги здравейте! При преглед онзи ден ми казаха колосалната сума от 2700 (Елит Кар София, Дружба 2) за двойка предни амортесьори на S-Max-a (2.0 TDCI 136hp 2007) . Вярно, електронно управление в 3 степени, но очаквах нещо поне 2 пъти по-малко. Някой подменял ли е, знаете ли по-добри модели, цени, магазини за нови?

Bivola

В Интеркарс 1850лв са комплект 4 пружини+4 амортисьора Коni.
Това е едровата цена, цена на която евентуално сервизът/майсторът ще купи частите.