Ц-макс 2.0 LPG

Започната от pantzer3, 19 Януари 2023 14:50:37

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

pantzer3

Здравейте от Русе. И аз да се похваля тук! Собственик съм на ц-макс 2.0 бензин, титаниум 2008-а. Но сега е в сервиз за ремонт на мотора, понеже гори много масло! Стискайте палци ремонта да мине благополучно!


Bizu

Поздравления за избора и късмет с ремонта. Моята е направо близнак на твоята :D Аз съм супер доволен от автомобила, дано и ти останаш такъв!

Didooo

Честито колега, пожелавам ти много безаварийни километри и дано това е единственото влизане в бокса ^-^
"Не може да се държиш с колата като с човек - колата се нуждае от любов"
- Валтер Рьорл

F Focus

#3
Честито и успешен ремонт-най-вероятно смяна на сегменти. Кажи на извършващия ремонта да пробие поне 4 дупчици на кръст (през 90С) с диаметър 1-1.5 мм. в буталото зад масленият сегмент, като някоя от дупчиците да не съвпадне с "ключа" на сегмента. Задължително преди сваляне на главата проверка на хлабините на клапаните, напасване леглата на клапаните и евентуално смяна на някои от тях, гумички на клапаните, проверка на веригата...стига ти толкова, засега :) Като ще се отваря двигателя направи всичко, каквото е необходимо наведнъж, че после излиза по-скъпо.
Ще очаквам да споделиш впечатления какъв е бил проблемът (проблемите) и доволен ли си. Както и кой го е правил, какви части е вложил, цена, време и т.н., което може да ми напишеш на ЛС-ако желаеш, разбира се.
Освен разхода на масло (колко за какъв пробег?) други проблеми имаш ли-"плуване" на оборотите на празен ход, излиза ли син пушек от изгоряло масло при движение, катализатор има ли, свети ли "чек"-а,  и т.н.?
Имаш ли яснота за реалният пробег?
Абонирам се за темата-надявам се авторът коректно да споделя какво-що. И моята с 1.8 Дуратек хапва масло, но в "поносими" количества-2л. на 8000км., но зависи и от маслото, може и да е по-малко.

F Focus

Колега-минаха шест дни откак пусна темата си-никакво развитие ли няма...?

ivchotr

Ако майстора го е хванал грипът, скоро няма да стане :D

F Focus

Ок-и това е възможно да се е случило, но можеше да сподели.
Надявам се авторът да е добре и да няма възникнали лични проблеми, щото какво ли не е възможно на този свят!
Днес е бил активен в 14.40ч., но ни кост-ни вест...?