Индикация на таблото за смяна на предавка

Започната от Braynoff, 11 Февруари 2023 14:51:55

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Braynoff

Това дали е така? От публикация във Фейсбук твърдят, че тази зелена индикация показва, че трябва да се смени предавката. Не съм обръщал внимание при мен да го има - Фокус 2.5, 2008 г.




Ozzie

Такова е. Имат го по-новите коли. При по-старите или го няма или трябва да се активира софтуерно. Мисля, че съм виждал в менютата за програмиране (що се касае за моя модел) такава възможност, но не съм пробвал, 'щото по дефолт не ми харесва. Така че карай си колата и не го мъдри, защото така или иначе няма да ти хареса като функция. Казвам го като човек каращ МПС-та с такова нещо. Вярвай ми, индикацията светва много рано. Ако трябва да и се доверяваш, трябва да караш с някакви безумно ниски обороти, които не всички двигатели биха понесли.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

Braynoff

Нито го мисля, нито ми трябва, питам от любопитство. Жената има Пежо 208, което има такава функция и много ме дразни, ще ме учи то кога да сменям предавката  :))

ivchotr

Шевролет 2.0 дизел, 160 коня с ръчно превключване на предавките, има същата "екстра". Еко изгъзица. Реално подсеща за превключване на по-висока предавка, както каза колегата по-горе, в по-ниски обороти. Екология, майна :D Но пък, ако човек иска да кара с по-нисък разход, това помага. Опелът на дъщеря ми, който е с автомат със същия двигател, при спокойно каране менка предавките горе-долу в оборотите, при които Шеврото подсеща.

Braynoff

Не съм се изразил добре - аз съм с Фокус 2,5 от 2008-а, а снимката от Фейсбук групата е със същото инструментално табло като моето, но липсват повече подробности. Все тая.

ivchotr