За и против таблетите в автомобила

Започната от Наско, 12 Март 2022 22:58:07

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Наско

Тия екрани нещо взеха да ми идват в повече. Огледала за обратно виждане  вече няма-таблети 20220128_161018(0).jpg. И таблото е заменено с таблет 20220128_142814.jpg. На централната конзола почти всички копчета,бутони,врътки за всички останали функции ги няма. Дори радиото е изчезнало. Всичко това е вкарано също в таблет 20220128_142301.jpg. И като добавиш към това отпред и навигация и телефон... Бах ма'а му, абе аз шофьор ли съм или геймър ?
Закования с чук винт, държи по-добре от завинтения с отверка пирон !


ivchotr

Като ти сменят и ДВГ-то с електромотор, а резервоара с батерии, съвсем ще станеш кейбългай :D

saggy

Добре де, аз наистина се чудя на човека-потребител харесват ли му тези неща - само дисплеи, тъч бутони, липса на огледала. Защото на мен са ми гадни, излишни и разсейващи. А ако прибавим бъговете, като да ти загасне централният тъч дисплеи и дори не можеш да си пуснеш парното през зимата, и рестарт на колата не помага, нещата стават съвсем зле. Това е  действителна случка на мой приятел с нова кола. Друг мой познат работи във Вистеон, които правят мултимедиите за VAG и BMW групите и според него връщане към бутоните няма - всичко дисплеи и капацитивни бутони. Аналоговите уреди като оборотомер и скоростомер излизат по-скъпи за изработка от лъскавия дисплей.  >:(

ivchotr

Споко, скоро няма да може да се купува бензин, така че диспеите ще даянят по-дълго време (rofl)  (rofl)  (rofl)

saggy

Бензинът няма да свърши, както и парите. А колко ще струва е отделен въпрос.

Pyrhel

#5
Ние ставаме чичаци и всичко ни дразни, а колите пък се превръщат в тамагочита (tooth)
Има предимства с диплеите и липсата на огледала, но мен ме дразнят страшно много. Централната част да е шарен дисплей е ужасно, особено като грее слънце нищо не се вижда, вечер също ме дразни, колкото и да го намалявам. Изглежда брутално зле като на снимките от първия пост или ако е като дъска от край до край като при новите Киа и Хюндай. Ако ще е дигитално таблото да е като на Мазда в последното им ниво - там ми хареса доста, удобно е, вечер не дразни. За мен страничните камери по никакъв начин не могат да заменят асферичните затъмняващи се странични огледала - и вечер, и при паркиране на 1 пръст от стени/ремаркета/колчета. Смяната на таблото с изглед назад при мигач ме дразни също...
При оффроуд преден/заден/ляв/десен изглед (отделните като на Дъстъра, не тоя шит с поглед отгоре) са изключително полезни като се минава през камъни, тесни мостове от трупи или други подобни, където можеш да паднеш или да резнеш гума.
За съжаление високите оборудвания вече са изцяло дигитални, а пък при някои марки ниските са по-зле от калкулатори (прикачените файлове)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.