Fordpass и remote start

Започната от _ReSPAWN_, 12 Март 2022 15:40:18

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

_ReSPAWN_

Здравейте,
тъст ми има Ford Ranger 2019 година и се опитай и на него да му направя да си стартира колата от разстояние през Ford Pass.
Аз съм с Focus 2021 година и за моята кола го направих без никакъв проблем.
За Ranger-а обаче не успях след 2 часа мъчене. Това, което забелязах е, че в менюто ( което се управлява от волана ) няма "Remote start" а при мен има.
Вързах колата с приложението и всичко си излиза, километраж, къде е колата, пътувания и т.н но няма опция за заключване, отключване и Start/Stop на двигателя...
Имате ли идея от какво може да е и има ли вариант просто колата му да няма такава възможност ( не съм сигурен какво оборудване е и дали има значение, но знам че е над среден към висок клас на оборудване )

Благодаря.


Pyrhel

Нямаше ли някаква разлика за FordPass от 2020-2021, че има включен абонамент за 5 години, а предишните модели са с включен абонамент за 1 година?
Щом няма старт, отключване и заключване ми изглежда, че пакета с всички отдалечени функции липсват, който би трябвало да е в абонаментните услуги.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

_ReSPAWN_

Нямам никаква представа дали изобщо има абонамент? На моята кола никога не ме питало за каквото и да е такова нещо.

KoCMoHaBTa

#3
За да работи FordPass Connect, колата трябва да има модем със SIM или eSIM карта (фокусите са с eSIM). До Октомври/Ноември 2019 (поне при фокусите) модеми се слагат само за поръчки от поддържани държави. България не е една от тях. След тази дата, започват да слагат модеми на всички автомобили. Мисля че беше свързано с някакво изискване от ЕС свързано с това че всички автомобили трябва да могат наберат автоматично 112 при инцидент.

Може да провериш дали има модем в SYNC Settings -> About SYNC - Ако има записано On-Board Modem Serial Number - значи има модем.
Относно абонамента - от 2019 FordPass Connect е безплатно и няма абонамент.
За да имаш remote start - колата трябва да е автоматик.

Има вероятност, да има нужда от ъпдейт на някои от модулите (PCM/BCM/TCU/или др.) за да се покаже опцията за remote start в менюто)

Другия вариант е колата да е със слаб акумулатор или проблемен BMS и да е започнала да изключва екстри, в това число remote star/lock/unlock

59E19E0D-4C24-46C3-9A2E-ADA4FF164C9F.jpg

 

_ReSPAWN_

#4
Благодаря за разяснението, ще проверя дали има модем.
А модулите предполагам само мото пфое могат да ги ъпдейтнат?

KoCMoHaBTa

По принцип да, освен ако нямаш професионално оборудване.
Само имай впредвид, че може да се дърпат да правят ъпдейти и ще те одерат няколко часа за труд.

Мен предния месец ми свалиха кожата с рекордните 4 часа за ъпдейти (ACM, BCM, IPC, IPMA, PSCM, TCU) на обновени цени от 72лв/ч без ддс.
За сравнение, миналата година (ABS, ACM, APIM, IPMA, PCM, TCU) беше само 2 часа по 66лв/ч без ддс.
За догодина взех да се замислям дали няма да ми излезе по-евтино ако инвестирам 700-800лв в техника, която ще се избие от цените им за труд за следващите 3 години   (tooth)

krasey

#6
Здравей, от къде теглиш приложението за телефона ?

KoCMoHaBTa

В българските сторове го няма за съжаление, понеже официално не се подържа в България, но:
- за Android - намират се хвърчащи APK файлове из нета и по разни алтернативни сторове - потърси (не бих се наел да препоръчам нещо, тъй като нямам представа кои източници са ок, понеже ползвам iOS).
- за iOS - аз си го дръпнах от Американския AppStore.
За целта трябва временно да си смемиш държавата на AppStore-a за да ти позволи да търсиш и сваляш.
Лошото е, че за да смениш държавата е необходимо:
- да си откажеш всички абонаменти и да ги изчакаш да изтекат (ако имаш такива)
- да си напуснеш семейната група  (ако имаш такава)
- да си изхарчиш всичкия Apple ID Credit (ако имаш такъв)
Това е необходимо само първия път. После може да си я върнеш обратно на България и да си възстановиш абонаментите, семейната група и всичко останало.
Хубавото е, че от iOS 16, започна да ми ъпдейтва автоматично и FordPass приложението. Преди трябваше да го ъпдейтвам на ръка, ползвайки iMazing или подобна програмка за да мога да го сваля без да сменям държавата на стора.