Разход на гориво

Започната от p_yanev, 16 Февруари 2012 18:41:00

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Alexi

9 навън ,но с каква скорост .. подозирам около 90-100 .. което означава ,че с моето каране ще си на 12-13 навън :))


p_yanev

Заредих на тръгване от София и при слизане от магистралата на Стара загора. В Колата бяхме 4 души около 360 кг и под 140 не съм падал.

Alexi

с тая скорост на бензин ще си над 9 да не говорим за газ .. карали сме бензинки и ние :)

amplified

А, не тъй!
1.8 като се засили и натовари знаеш ли кво аеродинамично става :)

Dmitarcho



Габрово - Добрич, забравих да погледна на трип-а каква средна скорост ми даде, но аз си карам с около 120 навред /където има възможност/ на магистралата малко повечко ;) Много съм доволен :)
Ръца Пръца

supertorr

Цитат на: dmitarcho в 13 Април 2012 11:19:36
но аз си карам с около 120 навред

Това на 6-тия зъб ли?

Dmitarcho

Мдам. Извън града гледам да я карам около 2 000 оборотя ;) Освен ако не се зайгравам с някой ;) Това много ми допада на тая 6-та предавка ... Преди с Фокуса на 2000 оборотя на -та вървеше с малко под 100-те км/ч ... а сега на 6-та => 120 км/ч . Мисля си, че това е икономичния начин на каране извън града ;)
Ръца Пръца

Alexi

там някъде гледам да се движа и аз ,хем бързо хем икономично а и тя се мъчи на 6-та под 2000 оборота ..

zliqiliq

Добре де къде е най-добре да се кара в съотношение разход и добро поведение на колата.Аз лично си я карам на около 1900 оборота точно преди да тръгне турбото когато съм на не много добър път(цялата околия) и към 2200 на магистрала или хубав път.

Dmitarcho

Като тръгнеш на дълъг път, май няма толково голямо значение дали ще я караш под 2000 оборота /преди да се е развъртяла турбината/ или под тези обороти, ако говорим за нормално каране с потдържане на определена скорост. Мисля си,че е по-важно често се развърта турбината,в смисъл да не си "играеш" много с педала на газта много. Правил съм си експерименти преди с Фокуса на дълъг път - в едната посоко да гледам да карам под 2000 оборота /не сън всидал повече от 100 км/ч /,а на обратно си якарам мъжката - турбината е работела почти постоянно .. разликата според мен е минимална в разхода.
Ръца Пръца


Alexi

турбото трябва да работи .. въртящия момент идващ от него е  "безплатен" ако не подаваш газ да ускоряваш ,тъй като сместа обеднява много

p_yanev

Цитат на: Alexi в 12 Април 2012 23:25:54
с тая скорост на бензин ще си над 9 да не говорим за газ .. карали сме бензинки и ние :)

Не знам кой какво е карал - писах, че след като мина достатъчен брой км ще съобщя разхода на гориво. Нито имам намерение да споря ,нито пък се хваля.
И за да съм още по-точен - на магистралата ми даде под 9 - около 8,75, но след Стара загора, заради населените места и естествено повече смяна на предавките намаляване и т.н. даде около 9,5 и затова обобщих 9/100. Знам тези неща със точност, защото ми е малка бутилката и точно на средата трябва да зареждам.

Тези данни се потвърдиха и от последните 10 дни - 2 пъти отиване и връщане Бургас - Свищов през Прохода на Републиката: разстояние 310 км минато 4 пъти, движение - магистрала 45 км,  останалите - междуградско и прохода, време - средно около 3,15 мин, разход . 9 - 9,5 /100.

Нямам какво повече да добавя по темата.

Alexi

средния ми разход за последните 2000 км по борд :


p_yanev

Много добре. Какъв процент има градско?

hotblooded

Цитат на: Alexi в 04 Юни 2012 19:36:04
средния ми разход за последните 2000 км по борд :

Блажени са имащите темпомат.... Макар че мен принципно темпомата и автоматичната скоростна кутия са неща които не ми допадат (абе все едно не си карам сам колата) - специално от към икономия на гориво за магистралата или междуградски път с лек трафик темпомата дава сериозна икономия.

Alexi

темпомата си е голяма благина по магистрала .. градското е около 10-15% ,другото е извънградско със 100-130 на темпомат ,чат пат климатик

jovani68



Това е от преди 10тина дни. Резервоара до капачката с максмоушън, занулено в София и след 302км. разхода ми показа толкова. Посоката е Атина. Средна скорост под 90км/ч.
Колата е Мондео 2TDCI комби с 2 деца 3 куфара + жената. А дали е реално ..... ами на 300км. и е още на максимума горивото. Гумите са на 2.9.

Alexi

OFF:интересно защо нямаш рингове на уредите за температурата и горивото ..

Dmitarcho

И аз нямам рингове там ... Тоя разход добре .. много допбре :) Много си ги напомпал гумите - затова харчи малко :D Мен жената ме кара да си спадам, че много и друсало :D :D :D и от 2.5 ги смъкнах до към 2.2 .... ам май ще ги помпам пак :P Много безавариини километри, все с такъв разход, и дано да нямаш проблеми ;)
Средната скорост по борд ли ти е 90 км/ч ?!? или предимно си карал с толкова ;)
Ръца Пръца

jovani68

Средната скорост по борд ми даде 74км/ч. А за ринговете мисля, че заради ЕГН-то на колата. Ама то и циферблата им е различен :)


p_yanev

Човека ги е напомпил според книжката. Аз като кажа да се напомпят гумите над 2,5 и ония на гумите почват -ние микробусите ги помпим по-малко и тн., веднага разбирачи. Иначе - големи нерви брат за средна скорост 74км/ч.

ForeverFord

Пфф чак сега се загледах за тези рингове   :)) И ние ги нямаме,явно след фейса почват и тях да слагат
Легенди:(fe) "качи света на колела";
    Stop Walking,Keep Driving by (fe)

Dmitarcho

Аз съм /мондю де, не лично аз/ след фейса...и пак нямам рингове около температурата и резервоара. Явно е след еди коя си година. Стига сме спамии, че ще ни се карат :P
Ръца Пръца

Pyrhel

Спамете ве, спамете за здраве, щастие и берекет през новата година! (rofl)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

pantata

Цитат на: p_yanev в 06 Юни 2012 21:43:57
Човека ги е напомпил според книжката. Аз като кажа да се напомпят гумите над 2,5 и ония на гумите почват -ние микробусите ги помпим по-малко и тн., веднага разбирачи. Иначе - големи нерви брат за средна скорост 74км/ч.

Като може да спамим, че е и за здраве :))
Средна скорост по борд няма нищо общо с това колко поддържаш на правите участъци извън населените места ;)

TourneoRS

Имам Йедин въпрос и половина . Някой да сподели разход на Фиеста 1.8 д след 1989 до 1997 г . Може и на ескорт 1.8 д .. в същите години .  ::)

Като съм тръгнал да питам ... и на 1100 и 1300 кубиковия бензинов мотор на газ също .... /за фиеста /
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

Pyrhel

Обикновено като търся РЕАЛНИ данни, а не тези от производителя гледам http://spritmonitor.de
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

TourneoRS

Гледах там , но е толкова шарения откъм разход на 5 еднакви автомобила , че се хванах за главата .
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

TourneoRS

Тъй направих две проби , едната с Куриер 1.8 д , другата с 1.1 на газ . Нормално ли е този дизел да опатка 8/100 разход  ??? , като дори не е натоварен има няма с 200 кг товар . Другата на газ ми даде 11/100 при същите условия ... ама как върви ..мъка братче . Повече от 100 не съм ги гонил имаше малко градско селско , тръгни спри ... ама множко ми се вижда този разход и на двете . Аз с Транзит 2.5д 1994г съм го докарвал до 7.6/100  къде къде по -сносна машина за товари .
IVECO -  с него не се ходи надалеко .

Alexi

2.5д атмосферката е уникално икономичен мотор за купето на Транзит .. но и той не върви де .. мене ми падаше на 7 без товар .. колкото е по малък и слаб мотора повече гори като се натовари или гони