Спортни кллектори форд пума зетек

Започната от pumabg, 09 Март 2019 19:33:17

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

pumabg

Искам да подсиля малко пумата 125 коня е има ли спортни колектори за нея и какво мога друго да сменя за подсилване освен генерация и спортен филтър скоро ше и сложа чип вдига 15 коня и 20нм.


zloster

Колега, привет и добре дошъл.
Като начало - щом искаш да сменяш чаркове по двигателя, най-добре остави ЕБУ (електронния блок за управление, ECU) на мира засега.
Фината настройка се двигателя и управляващите карти се прави последна. Когато вече другите неща са на мястото си.

Преди да харчиш пари направи ли обстойна преценка какво искаш да постигнеш? "да подсиля малко" е доста разтегливо понятие - за едни е 10 к.с. отгоре, за други е 10% мощност допълнително.

Ето малко материал по темата, който събрах набързо:

  • https://www.projectpuma.com/viewtopic.php?t=6303 - Това е единия голям Интернет форум за Форд Пума. В тази тема е точно по въпроса "какво може да се направи допълнително с Форд Пума". Най-интересното е, че управляващите карти от FRP (Ford Racing Puma) могат да бъдат слагани и на обикновените модификации;
  • http://www.pumapeople.com/forum/index.php?showforum=256 - Това е другия голем Интернет форум по темата Форд Пума. Прегледай дневниците на различните участници - има какво да се научи;
  • https://www.racing-puma.co.uk/parts - Списък с различаващите се части между обикновената Пума и Рейсинг Пума. Потвърждават една част от написаното в първата препратка по отношение на двигателя.
Още ресурси по по-масовите форуми:

А ето и препратка към произволна фирма, която предлага пакети с подобрения и доработки за Пумата: http://www.lightningmotorsport.co.uk/product/1-7-puma-stage-3-tuning-kit/ Със същите термини може да потърсиш малко и за други подобни. Най-малкото ще имаш представа какви са най-често срещаните модификации и какви пари са.
Чукча не читател, чукча - писател.
Смисъл, произход и употреба са пояснени на http://dslov.ru/pos/38/p38_229.htm
За обогатяване и подобряване на говорно-писмената ни култура: https://rechnik.chitanka.info/ http://ibl.bas.bg/rbe/ https://rbe.chitanka.info/